Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι φοβάται ο Αχμέτ Νταβούτογλου;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Ενώ πλησιάζουμε στην 7η Ιουνίου όπου στην Τουρκία θα διεξαχτούν πολύ κρίσιμες βουλευτικές εκλογές οι πρώτες από την μεταπήδηση του Ερντογάν στην τουρκική προεδρία, ο προεκλογικός αγώνας έχει «ανάψει» για τα καλά ενώ οι σφυγμομετρήσεις δίνουν ένα που θολό τοπίο όσον αφορά τα αποτελέσματα με δεδομένο την επικράτηση των ισλαμιστών, αλλά μάλλον αδύνατο να πετύχουν την αυτοδυναμία τους για να προχωρήσουν στην απαιτουμένη συνταγματική μεταρρύθμιση.

Εντύπωση όμως προκάλεσε ένα άλλο σημαντικό γεγονός που σχετίζεται με το σημερινό ηφαιστειώδες και πολύ έφλεκτο κλίμα που επικρατεί αυτή την περίοδο στην Τουρκία. Στις περίοδες του ο Τούρκος πρωθυπουργός ιδιαίτερα στην ανατολική Τουρκία, το αεροπλάνο που τον μετέφερε για ασφάλεια το συνόδευαν πολεμικά ελικόπτερα τύπου ΑΤΑΚ, όπως αποκάλυψε η τουρκική εφημερίδα Habertürk, γεγονός που φανερώνει την μεγάλη ανασφάλεια που υπάρχει ενώ εξελίσσεται η προεκλογική εκστρατεία.

Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια της πτήσης του Τούρκου πρωθυπουργού στην περιοχή της ανατολικής επαρχίας του Bitlis, τραβηχτήκαν από τους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν κάποιες χαρακτηριστικές φωτογραφίες από το παράθυρο της θέσης του στο αεροπλάνο που τον μετέφερε. Οι φωτογραφίες αυτές έδειξαν τα πολεμικά ελικόπτερα που πετούσαν πλάι του λες και βρίσκονταν σε εμπόλεμη περιοχή, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση. Σημειωτέον ότι ούτε την περίοδο που μαίνονταν ο εμφύλιος με τους Κούρδους δεν είχαν παρατηρηθεί τέτοια μέτρα ασφαλείας Τούρκου πρωθυπουργού που περιόδευε σε αυτές τις επαρχίες.

Οι εξελίξεις αναμένονται να είναι καταλυτικές καθώς τα γεγονότα τρέχουν στον ευρύτερο περίγυρο της Τουρκίας με ασύλληπτη ταχύτητα και με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, εμείς, ακόμα προσπαθούμε να βρούμε τα ευρώ της μίζερης επιβίωσης μας με την παλάμη… ανοιχτή προς τους τοκογλύφους μας σε ένα ατέλειωτο σήριαλ τραγικών διαπραγματεύσεων!

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]