Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Κ.Ι.Σ. διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια της Ορεστιάδας

Πολλά έχουν γραφτεί για το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδας. Τα περισσότερα δημοσιεύματα αφορούσαν κάποια φορολογική ατέλεια από το επίσημο Ελληνικό κράτος προς το Κ.Ι.Σ. Άλλα, πάλι, δημοσιεύματα, αναφέρονται σε μία διαχρονική αγαστή σχέση μεταξύ του Κ.Ι.Σ. και ελλήνων πολιτικών.

Όμως, για πρώτη φορά συναντάμε μία επώνυμη επιστολή που απευθύνεται στο Κ.Ι.Σ., το οποίο κατηγορείται, εμμέσως πλην σαφώς, για διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και για έμμεση συκοφάντηση των κατοίκων του βορείου Έβρου και δη της πόλης της Νέας Ορεστιάδας.

Η επιστολή καταγγελίας και διαμαρτυρίας

Προς: Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο

Αξιότιμοι κύριοι με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας κοινοποιήσω τον έντονο προβληματισμό μου σχετικά με την επίσημη σελίδα σας στο διαδίκτυο στο οποίο αναφέρεστε στις κοινότητες των Ισραηλιτών της περιοχής του Εβρου και ιδιαιτέρως της Ορεστιάδος και Σουφλίου. 

Με έκπληξή μου είδα πως αναφέρεστε με τρόπο αναληθή και ψευδώς ιστορικώς σχετικά με την συμπεριφορά Ορεστιαδιτών έναντι της Εβραϊκής κοινότητας κατά την περίοδο 1920-1930.

Καθότι απόγονος Ελλήνων Καραγατσιανών οι οποίοι ξεριζωθήκανε από την πατρώα γη και σε συνεργασία με όλες τις άλλες προσφυγικές κοινότητες εργαστήκανε από κοινού για την ευημερία και ανάπτυξη της περιοχής θεωρώ το άρθρο σας ως απρεπή.

Γνωρίζοντας πολύ καλά την ιστορία του τόπου μας και την συμπεριφορά των προγόνων μου σας ανακαλώ στην τάξη για αυτά που συνυπογράφετε μια και γνωρίζω πολύ καλά πως Έλληνες Ορεστιαδίτες την περίοδο της κατοχής όχι μόνον συνεργαστήκανε για την σωτηρία πολλών εβραίων και πολεμήσανε από κοινού κατά της Γερμανικής Κατοχής και του φασισμού, αλλά είχανε και άψογη από κοινού σχέση και την μεταπολεμική περίοδο.

Είμαι περήφανος ως Ορεστιαδίτης και ως Εβρίτης που οι απόγονοι μου αντιταχθήκανε κατά των Γερμανών.

Κατόπιν όλων αυτών επιθυμώ για την άμεση αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας για την εξάλειψη κάθε ρατσιστικού και μισαλλόδοξου κειμένου εις βάρος των προγόνων μου και επιθυμώ την πλήρη αποτύπωση της πραγματικής ιστορικής αλήθειας.

Μετά τιμής
Λελιάτσος Παναγιώτης
Πολιτευτής Έβρου
Μέλος Εθνικού Συμβουλίου Ανεξαρτήτων Ελλήνων


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Δέν θα έπρεπε να γνωρίζουμε τί ακριβώς λέει η ιστοσελίδα του Κ.Ι.Σ. ;
    Πάντως νομίζω πως έχουμε γίνει όλοι μας λίγο ή πολύ αλεργικοί σε ειδήσεις όπως αυτές,τί παράπονα εκφράζουν οι Ισραηλίτες ;
    Οι Γερμανοτσολιάδες Φασίστες και Ναζί έως και σήμερα ρουφιανεύουν ,δολοφονούν ,προπιλακίζουν,τρομοκρατούν Έλληνες,και Μετανάστες.
    Άλλους σκοπούς εξυπηρετούν τα παράπονα και οι συγκεκρυμένες καταγγελίες του Κ.Ι.Σ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα έπρεπε να διαβάζεις λίγο καλύτερα και να χρησιμοποιείς τα λινκ που σου δίνονται μέσα στο ίδιο το κείμενο; Οι Γερμανοτσολιάδες, όντως μέχρι σήμερα δολοφονούν τόσο τους ανθρώπους όσο και την λογική. Άλλους σκοπούς εξυπηρετεί η δική σου "καχυποψία", δειλέ υποστηρικτή του ΚΙΣ

      Διαγραφή
    2. Όποιος βρει ν' αναφέρει έστω ένα εβραϊκό όνομα αντιστασιακού κατα τη διάρκεια της Κατοχής ,κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον.

      Διαγραφή
    3. Ρε γερμανοτσολιάδες Ναζί εδώ τον Άρη Βελουχιώτη δέν δεχόσαστε ώς Αντιστασιακό θα δεχθείτε Εβραίο ;
      Όπως και οι Εβραίοι καλά θα κάνουν να διδαχθούν απο την ιστορία του ολοκαυτώματος που είχανε απο τους Ναζί ,και να θυμούνται ότι ο Χίτλερ διδάχθηκε απο τον Τούρκο Κεμάλ .σε μία λοιπόν εποχή που η ιστορία γενικά αναθεωρήται καλά είναι να μην τα παίρνουμε όλα σβάρνα.
      Στην Ελλάδα πάντα υπήρχαν και ρουφιάνοι,καταδώσαν Ελληνες πατριώτες,Εβραίους πατριωτες,Άγγλους στρατιώτες,Αντιστασιακούς .Οπως λοιπόν δέν μπορούμε να χρεώνουμε συλλογικά έναν ολοκληρο λαό για μεμονομένες ατομικές αισχρές καταδοτικές πράξεις , δέν μπορούμε να αδικούμε και μία ολόκληρη πόλη.
      Αυτό είναι αυτονόητο ,δυστηχώς όμως το αυτονόητο πιά έχει γίνει δυσνόητο και η παραδοχή του χρειάζεται διαικρυνήσεις
      Εάν έχει λογική αυτό,τότε έχουμε χάσει την επαφή μας με την πραγματικότητα.


      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]