Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέο σκετς του ZDF: Οι Ελληνες πληρώνουν, ενώ εμείς τους βρίζουμε

Με ένα απολαυστικό σκετς η σατιρική εκπομπή Die Anstalt του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης συνεχίζει να στηρίζει την Ελλάδα και να ασκεί παράλληλα κριτική στη σκληρή λιτότητα που έχει επιβληθεί στη χώρα μας κυρίως από το Βερολίνο.

Οι δύο παρουσιαστές επιχειρούν να προβάλλουν τον παραλογισμό του να πληρώνουν οι Έλληνες εκατοντάδες εκατομμύρια σε τόκους για δάνεια -και όχι για πακέτα βοήθειας- και παρόλα αυτά να τους βρίζουν, κάτι που σύμφωνα με τον «στριμμένο» του βίντεο, δεν τον ενοχλεί παρόλο που είχε μία άλλη θεώρηση για τα πράγματα.

Επισημαίνουν ότι η οικονομική κρίση μέχρι στιγμής δεν έχει κοστίσει τίποτα στους Γερμανούς φορολογούμενους, όπως και στους φορολογούμενους των άλλων κρατών μελών της Ευρωζώνης, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη φράση «μηδέν λεπτά». Αντιθέτως, όπως σημειώνουν οι δύο παρουσιαστές, η Γερμανία έχει βγάλει χρήματα από την κρίση.

Στην ίδια εκπομπή οι παρουσιαστές σατίρισαν και τα κλιμάκια της τρόικας, τα οποία πηγαίνουν σε μία ελληνική ταβέρνα με το όνομα «Διόνυσος». Όταν ο σερβιτόρος τους προτείνει να διαλέξουν τα παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, όπως μουσακάς ή τζατζίκι, οι τροικανοί απαντούν ότι «έχουν σβηστεί από τον κατάλογο», δίνοντάς του τον... δικό τους. Μέχρι που επιβάλλουν και αλλαγή του ονόματος της ταβέρνας από «Διόνυσος» σε... «Αυστηρός», κάτι που δείχνει ότι θέλουν να κάνουν κουμάντο σε όλα.

Το σκετσάκι προκάλεσε άφθονο γέλιο στο κοινό της εκπομπής, το οποίο στη συνέχεια έφερε δάκρυα συγκίνησης όταν ο Αργύρης Σφουντούρης κέρασε ούζο τους Γερμανούς και συστήθηκε: «Ονομάζομαι Αργύρης Σφουντούρης και είμαι το αγόρι της φωτογραφίας», διηγούμενος τη Σφαγή του Διστόμου.

Πριν από λίγες ημέρες το σκετς της ίδιας εκπομπής με θέμα τις πολεμικές αποζημιώσεις και στην οποία είχε εμφανιστεί ο επιζήσας του Διστόμου, Αργύρης Σφουντούρης, έσπασε ρεκόρ τηλεθέασης. Μάλιστα ο δημιουργός του μέσω Twitter εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το γερμανικό κανάλι γράφοντας με greeklish: «Efharisto».

Μεταξύ άλλων, επισημαίνουν ότι η οικονομική κρίση μέχρι στιγμής δεν έχει κοστίσει τίποτα στους Γερμανούς φορολογούμενους, όπως και στους φορολογούμενους των άλλων κρατών μελών της Ευρωζώνης, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη φράση «μηδέν λεπτά». Αντιθέτως, όπως σημειώνουν οι δύο παρουσιαστές, η Γερμανία έχει βγάλει χρήματα από την κρίση.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]