Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Wall Street… προειδοποιεί: Μην σκεφτείτε (καν) μια χρεοκοπία της Ελλάδας…

Το αμερικανικό περιοδικό “Politico”, που διατηρεί τη μεγαλύτερη παρεμβατικότητα από κάθε άλλο πολιτικό-μιντιακό μέσο στις ΗΠΑ, στέλνει σήμερα ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Ευρώπη, αναφορικά με την ελληνική κρίση.

Ή μάλλον, μεταφέρει το μήνυμα της Wall Street, μέσω ενός ανθρώπου των… τραπεζιτών, και παρ’ ολίγον διαδόχου του Μπεν Μπερνάνκι στη διοίκηση της Fed.

Τον λόγο λοιπόν παίρνει ο Λάρι Σάμερς, υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ επί διακυβέρνησης Κλίντον, υπέρμαχος της αγοράς και… άνθρωπος του κεφαλαίου, ο οποίος έχασε από τη Τζάνετ Γιέλεν τη μάχη για τη διαδοχή του Μπεν Μπερνάνκι στην ισχυρότερη τράπεζα του πλανήτη.

Σύμφωνα με τον Λάρι Σάμερς, μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία. Δηλαδή, και για την οικονομία των ΗΠΑ. Και μπορεί, όπως σημειώνει, η ευρωζώνη να θεωρεί σήμερα ότι είναι περισσότερο προετοιμασμένη σε σχέση με το 2010 και το 2012, λίγο αργότερα όμως στο μυαλό όλων έρχεται το παράδειγμα της Lehman Brothers, και το πόσο είχαν υποτιμηθεί οι δικές της επιπτώσεις στην αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία.

“Βρείτε τα”, είναι λοιπόν η προτροπή της Wall Street προς την πολιτική ηγεσία της Ευρώπης. Ή, σε…. απλά ελληνικά: “Μην τολμήσετε (να αφήσετε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει).


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]