Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μία madame αναντάμ μπαμπαντάμ!...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Κι όμως η θρυλική (πλέον) εκείνη πρώτη προσφώνηση του σημερινού πρωθυπουργού πριν γίνει πρωθυπουργός, προς την κυρία καγκελάριο:''Madame Merkel'' (!), υπήρξε σημειολογικά απόλυτα επιτυχής!

Είναι γνωστό σε όλους πως στα παλιά εκείνα, κλασσικά μπ@@@δέλα, κουμάντο έκανε, και την τάξη επέβαλλε η Μαντάμ!

Η  ''μαντάμ'', ή στα λαϊκά ελληνικά: ''τσατσά'' ήταν συνήθως η ίδια π@@@άνα εν αποστρατεία, που άνοιξε δικό της μαγαζί και έγινε αφεντικό.

Μπορεί να ''δούλευε'' και η ίδια για το κέφι της μερικές φορές, το κύριο καθήκον της όμως ήταν να φροντίζει την τάξη, τις τιμές των ''κοριτσιών'', πότε και ποιό ''κορίτσι'' θα δουλεύει και ποιό θά 'χει ρεπό, την σχέση μεταξύ των ''κοριτσιών'' για ν' αποφεύγονται οι καυγάδες και οι ζήλιες, την προστασία τους από παλικαράδες και ''αγαπητικούς'', το ''επαγγελματικό'' ντύσιμό τους, ακόμα και το φαγητό τους.

Τα ''κορίτσια'' δείχνανε αφοσίωση και πολλές φορές λατρεία προς το πρόσωπό της.

Το να μην πειθαρχήσει κάποια τις εντολές της και τις νουθεσίες της, ήταν τις περισσότερες φορές αιτία αποπομπής της από το ''σπίτι'', και υποβιβασμού της σε ''μία του δρόμου''!

Συνολικά η ''μαντάμ'', ή ''τσατσά'' ήταν η ψυχή, η μάνα, αλλά και ο κυρίαρχος του ''μαγαζιού''!
 
Σε γενικές γραμμές ένα μπ@@@δέλο εκείνου του καιρού ήταν ένα πολύ ήσυχο, ασφαλές, ακόμη και αξιοπρεπές θα μπορούσε να πει κανείς, μέρος, δεν έπαυε όμως να είναι μπ@@@δέλο!

Αν τώρα, σε όλα αυτά μπορεί κάποιος να διακρίνει κάποιες ομοιότητες μεταξύ κλασσικού μπ@@@δέλου, ''κοριτσιών'', και ''τσατσάς'', με την σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση, τις χώρες-μέλη, και την γερμανίδα καγκελάριο, είναι γιατί υπάρχει απόλυτη ταύτιση:
Η Ευρώπη δεν είναι πιά παρά ένα μπ@@@δέλο σε μέγεθος ηπείρου!

Τα ''κορίτσια'' της είναι στην πλήρη ευχέρεια του κάθε πελάτη-εταιρείας, ή πελάτη-''επενδυτή'', με ''τάξη'' όμως και ''ευπρέπεια'' (!), αρκεί να κονομάει η ''μαντάμ''!

Η προσφώνηση εκείνη του κυρίου πρωθυπουργού, θα μείνει ιστορική, για την ιστορική της ακρίβεια!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Η ανωμαλία στην χώρα έχει πάρει διαστάσεις απεριγραπτες. Ανωμαλία-φασισμός είναι ο εξαιρετικά μεγάλος αριθμός των συνταξιουχων.Στοιχεία ακριβώς δεν υπάρχουν, από δηλώσεις αξιωματούχων, εξάγεται το συμπέρασμα οτι η αναλογία είναι ένας προς έναν.Απέχει μακράν του φυσιολογικού τέσσερις προς έναν. Μετά τι συζητάμε,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι απερίγραπτο αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα μας. Δεν υπογράφουν συμφωνία από τον Αυγουστο του 2014 έχουν στεγνώσει από ρευστό την χώρα ,επειδή θέλουν να νομοθετήσει η νέα κυβέρνηση νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Ερωτώ τον κάθε τροικανό τεχνοκράτη αν διδάχτηκε στο πανεπιστήμιο που φοίτησε ή στα μεταπτυχιακά του με 35% ανεργία ,μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ,ελεύθερες απολύσεις, κλείσιμο βιομηχανιών κλπ είναι δυνατόν να σωθεί το ασφαλιστικό? Το ασφαλιστικό εκεί που έφθασε λύνεται μόνο αν τα όρια ηλικίας αυξηθούν κατά 30 χρόνια δηλ. όριο ηλικίας 90 ετών και σύνταξη 500 ευρώ τον μήνα.Το πονηρό της υπόθεσης ασφαλιστικό είναι οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες ,που θέλουν να αλλάξει χέρια το ασφαλιστικό και να γίνει ιδιωτικό όπως στις ΗΠΑ. αυτή είναι η γραμμή της ΕΕ οι μεταρυθμίσεις που ακούμε από τα ΜΜΕ και τόσα που θέλουν να μας επιβάλουν οι εταίροι μας.
    Ας μας απαντήσουν οι εταίροι μας αν και ποιά χώρα της Ευρώπης έχει ιδιωτικοποιήσει την ασφάλεια του εργαζόμενου, έχουν καταργήσει κάθε επίδομα ,έκλεισαν την κρατική τv ,διέλυσαν την δημοτική αστυνομία , τον ΟΕΚ, εργατική εστία κλπ. Αυτή είναι η Ευρώπη και οι Ευρωπαίοι που θαυμάζεται χωρίς να τους ξέρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην ρωτάς κανέναν .

    Και αυτα τα νούμερα αμόρφωτα ειναι και λαμόγια οπως και τα ντόπια καθαρματα .
    Διαλύουν και ισλαμοποιουν την Ελλαδα μας και ολα τα αλλα ειναι μπούρδες .
    Εντολές εκτελούν και η μαντάμ και το ΑΕΡΓΟ ελληνοφωνο .

    300+1 οι υπεύθυνοι της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ μας .
    Εαν δεν ήταν Ελληνοφωνοι , σπιουνιοι και πεσμένοι στα τεςςερα ολοι τους , τίποτα δεν θα γινόταν απο ολα οσα εγιναν .

    Υπεύθυνοι ακομη ειναι ολοι αυτοι που ψηφιζουν κόμματα ακομη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]