Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Hurriyet: "Η Τουρκία προειδοποιεί την Ελλάδα..."

Hurriyet: «Η Τουρκία προειδοποιεί την Ελλάδα να μην δημιουργεί αρνητικό κλίμα»

Η εφημερίδα Hurriyet σε δημοσίευμά της στην αγγλική έκδοση αναφέρεται και πάλι στις εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με αφορμή το Αιγαίο.

Με τίτλο «Turkey warns Greece not to spoil «positive atmosphere» over Aegean» το άρθρο αναφέρεται σε πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου του Τουρκικού ΥΠΕΞ κ. Tanju Bilgic.

"Έχουμε την πολιτική βούληση και την αποφασιστικότητα που χρειάζεται για μια συνολική και μόνιμη λύση όλων των προβλημάτων στο Αιγαίο, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών για την ειρηνική επίλυση των διαφορών, με βάση τα κοινά συμφέροντα",
δήλωσε ο κ. Bilgic σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ με ημερομηνία 1 Απριλίου 2015″ όπως γράφει η εφημερίδα και συνεχίζει:

"Μέχρι να λυθούν τα προβλήματα, όπως λέει ο Bilgic, σημαντικό και για τις δύο πλευρές, είναι να αποφύγουν τις μονομερείς ενέργειες, που θα δημιουργήσουν αρνητικό αντίκτυπο στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή"...

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Τουρκίας, όπως διαβάζουμε στη Hurriyet, επανέλαβε την δυσαρέσκεια του για την πρόσφατη δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΘΑ Πάνου Καμμένου περί «ελληνικού Αυγαίου» τονίζοντας πως αυτή η «αντίληψη βλάπτει τις προσπάθειες για την επίλυση των διαφορών στο Αιγαίο και την προώθηση των διμερών σχέσεων».

Το άρθρο αναφέρεται στην επίσκεψη του κ. Καμμένου στα Ιμια, αλλά και στις δηλώσεις του κ. Κ. Κούτρα και του ελληνικού ΥΠΕΞ στις 29/3/2015.

Τώρα, γιατί επανέρχονται, μέσα σε λίγες ημέρες, πάλι στο ίδιο θέμα, δεν ξέρουμε. Ουσιαστικά, η εφημερίδα, δημοσιεύει μία νέα ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Τουρκίας με χθεσινή ημερομηνία (1/4/2015) που το περιεχόμενό της, δεν διαφέρει από την προηγούμενη που δημοσιεύτηκε περίπου έναν μήνα πριν.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Τώρα, γιατί επανέρχονται, μέσα σε λίγες ημέρες, πάλι στο ίδιο θέμα, δεν ξέρουμε"


    Υπηρξε επιθεση στα γραφεια του κυβερνωντος κομματος του Ερντογαν , και πρεπει να φανει οτι η

    κυβερνηση Ερντογαν ειναι φιλειρηνικη,πατριωτικη και "θυμα" εξτρεμιστων.


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]