Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Από το ένα αδιέξοδο στο άλλο

Αν είχαν σχέδιο, δεν θα υποκρίνονταν ότι διαπραγματεύονται επισείοντας ως μοναδικό χαρτί την αυτοκτονία!

Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης

Η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια οδηγείται από αδιέξοδο σε αδιέξοδο, με τις ευθύνες να επιρρίπτονται τελικά στους ψηφοφόρους, οι οποίοι επιλέγουν τα κόμματα και τα πρόσωπα που θα μας κυβερνήσουν, μέσα από διαδικασίες στημένες, από την καρδιά των οποίων είναι πλήρως αποκλεισμένοι οι πολίτες.

Απόδειξη των παραπάνω και της απαξίας που δείχνει το σύστημα που κυβερνά ή, για την ακρίβεια, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό διαχρονικά τα της διακυβέρνησης στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως κομμάτων και προσώπων, είναι το γεγονός ότι αποκλείονται από την εκλογική διαδικασία εκατομμύρια Ελληνες του εξωτερικού. Το τραγελαφικό και ειρωνικό της υπόθεσης δε είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς που το πολιτικό σύστημα αποκλείει από το να έχουν άποψη και να επηρεάζουν με την ψήφο τους την κατάσταση στη χώρα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν -οι ίδιοι ή οι γονείς τους- την πατρίδα λόγω της καταστροφικής διακυβέρνησης αυτού του ίδιου συστήματος που τους αποκλείει.

Η εθνική θλίψη, που ούτως ή άλλως διακατέχει τους Ελληνες, γίνεται ακόμα βαθύτερη αν σκεφτεί κανείς ότι ακόμα και η γειτονική Τουρκία, το καθεστώς της οποίας έχει βαθιά αντιδημοκρατικά χαρακτηριστικά, δίνει το δικαίωμα στις προσεχείς εκλογές της 7ης Ιουνίου σε 2.866.940 εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους μετανάστες που κατοικούν στο εξωτερικό να ψηφίσουν σε κάλπες που θα στηθούν σε 112 διπλωματικές αντιπροσωπίες σε 54 διαφορετικές χώρες. Οι 1.404.987 ψηφοφόροι είναι κάτοικοι της Γερμανίας.

Αυτό το σαθρό πολιτικό σύστημα λοιπόν, που αποκλείει τους πολίτες από τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, χρησιμοποιώντας τις εκλογικές διαδικασίες και την ψήφο των πολιτών ως άλλοθι για τη συνέχιση της καταστροφής, δημιούργησε τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας τους τελευταίους μήνες, στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται μια κυβέρνηση που διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο της χειρότερης κυβέρνησης της νεότερης Ιστορίας της Ελλάδας.

Αφού έκαναν τη χειρότερη αντιπολίτευση, ακολουθώντας τον πιο λαϊκίστικο και δημαγωγικό δρόμο, αφού παραβίασαν βάναυσα το πνεύμα του Συντάγματος, προκαλώντας εκλογές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τη στιγμή που όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι οι πολίτες δεν επιθυμούσαν πρόωρες εκλογές, ανέλαβαν την εξουσία χωρίς κανένα σχέδιο σχεδόν σε κανέναν τομέα της πολιτικής.

Αν είχαν σχέδιο, δεν θα ανέθεταν το πιο κρίσιμο υπουργείο σε έναν τυχάρπαστο καθηγητή, συνομιλητή του Σόρος και πρώην σύμβουλο του Γιώργου Παπανδρέου, που ήταν ο άνθρωπος που «μαγείρεψε» τα στοιχεία για να μπει η Ελλάδα στη μέγκενη του ΔΝΤ και της τρόικας και των Μνημονίων. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε. Η πατρίδα μας, εκτός του ότι έχει απομονωθεί παγκοσμίως, έχει εξευτελιστεί και εξευτελίζεται καθημερινά με τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις και συνεντεύξεις που δίνει σε όποιον κρατά μικρόφωνο και κάμερα.

Αν είχαν σχέδιο, δεν θα ανέθεταν το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής σε ένα πρόσωπο που δείχνει να βρίσκεται κλεισμένο στον κόσμο του, ακολουθώντας πολιτική ανοιχτών συνόρων, σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον που μπορεί να οδηγήσει σε ολοκληρωτική διάλυση το έθνος και την πατρίδα.

Αν είχαν σχέδιο, δεν θα ανακοίνωναν έπειτα από σύσκεψη στην οποία συμμετείχε ο πρωθυπουργός και πέντε υπουργοί (!) ότι «στους Σύρους πρόσφυγες θα δίνονται νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν στη χώρα προτίμησής τους» και έπειτα από λίγο θα τα μάζευαν λέγοντας: «Θα δίνονται άμεσα όλα τα απαραίτητα έγγραφα»!

Αν είχαν σχέδιο, δεν θα έκαναν φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση για την περίπτωση του Σάββα Ξηρού, με την οποία εκ των πραγμάτων το ελληνικό κράτος εμφανίζεται να νομιμοποιεί και αναλαμβάνει την ευθύνη για τις ένοπλες επιθέσεις εναντίον υπαλλήλων του κράτους των ΗΠΑ και της Βρετανίας.

Αν είχαν σχέδιο, δεν θα υποκρίνονταν ότι... διαπραγματεύονται επί τρεις μήνες, κρατώντας και επισείοντας ως ένα και μοναδικό χαρτί την αυτοκτονία της Ελλάδος, απειλώντας την άλλη πλευρά ότι από την αυτοκτονία μας θα υποστούν κι αυτοί αμυχές ή ακόμα και πιο σοβαρούς τραυματισμούς!

Μ' αυτά και μ' αυτά, φτάσαμε στο τέλος της διαδρομής, το οποίο τέλος είναι το σημείο από όπου που αρχίσαμε πριν από τρεις μήνες, αφού έχουμε κατέβει μερικά σκαλοπάτια στον γκρεμό της καταστροφής της χώρας.

Και τώρα, αφού δημιούργησαν οι ίδιοι ένα βαθύτερο αδιέξοδο από τα προηγούμενα, ετοιμάζονται με τον πιο ανέντιμο τρόπο να ρίξουν ξανά το «μπαλάκι» στους πολίτες και τους ψηφοφόρους, για να επικυρώσουν για άλλη μια φορά τα τραγικά αποτελέσματα της ανικανότητας και της εγκληματικής ιδεοληψίας τους!

Πηγή "Κυριακάτικη Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η γνωμη μου ειναι κυριε Καλεντεριδη οτι ειχαν και εχουν σχεδιο το οποιο εκτελουν πιστα: την συνεχιση των μνημονιων με σκληροτερους ορους, τον συνεχη διασυρμο της Ελλαδας διεθνως, την τελικη καταρρακωση των Ελληνων πολιτων, την αδιαφορια για τα καυτα εθνικα θεματα, την προωθηση της λαθρομεταναστευσης με τα γνωστα κακα επακολουθα για την Ελλαδα. Ειχε κανει τις συμφωνιες του ο αλεξης προεκλογικα με τα κορακια της παγκοσμιοποιησης προκειμενου να καθησει κι αυτος για λιγο στην καρεκλα της εξουσιας. Η επιλογη του μπαρουφα δεν ηταν τυχαια, ηταν προσχεδιασμενη και εντεταλμενη, ακριβως για να συνεχιστει η πορεια προς τον ολεθρο, οπως εγινε και με την προηγουμενη γαλαζοπρασινη συμμορια πολιτικων απατεωνων. Ειναι πλεον αποδεδειγμενα ολοι μαριονετες των ξενων σκοτεινων συμφεροντων, καλοπληρωμενοι απο φανερα και κρυφα κονδυλια, χωρις Ελληνικη ψυχη και συνειδηση, χωρις πολιτικη παιδεια και τεχνη, μεταλλαγμενοι πληρως απο οτιδηποτε ανθρωπινο και ηθικο, γι' αυτους μετραει μονον η προσκαιρη ικανοποιηση της ματαιοδοξιας τους να βρεθουν στην εξουσια και να προβαλλονται με οποιονδηποτε τροπο χωρις ενδοιασμους και ιχνος αξιοπρεπειας, δημιουργωντας παραλληλα και χοντρους κρυφους τραπεζικους λογαριασμους απο την χρηματοδοτηση των εντολεων τους, περα απο τους επισημους μισθους τους και την διασπαθιση δημοσιου χρηματος απο μιζες. Το ερωτημα ομως ειναι τι κανουμε οι πολιτες με τα αισχη που βλεπουμε καθημερινα;;; Παλι καναπεδες και ηττοπαθεια βλεπω, γραφονται αρθρα και σχολια αλλα ουδεμια αντιδραση ουσιας γινεται απο τους πολιτες. Μηπως ηλθε η ωρα να βγουμε συσσωμοι στους δρομους και να παρουμε πλεον τον νομο στα χερια μας, να κοψουμε τα κεφαλια της λερναιας υδρας των εθνοπροδοτων απαιτωντας πλεον ΚΑΘΑΡΣΗ και ΝΕΜΕΣΗ απο την πολιτικη βρωμια;;; Πιστευω οτι εαν δεν αντιδρασουμε αμεσα και δυναμικα με τελικες λυσεις, το τελος μας ειναι πολυ κοντα και θα εχουμε και εμεις ευθυνη γι' αυτο. Οσο δεν αντιδρουμε αυτοι θεωρουν οτι εχουν την συναινεση μας στα αισχη που διαπραττουν εις βαρος της Ελλαδας και σιγουρα γελανε εις βαρος μας που με σκυμμενο κεφαλι παμε σαν τα προβατα στην σφαγη. Θα παραμεινουμε σιωπηλοι στην ογκωδη παρακμη Η' θα τολμησουμε επιτελους να βαλουμε ενα τελος στο βρωμικο παιχνιδι τους εναντιον μας, ως αμυνα για την συνεχιση της υπαρξης μας σε ενα υψηλοτερο βαθρο;;; Κωνσταντινε ευχαριστω για την φιλοξενια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]