Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν ζητά ευθέως χερσαία εμπλοκή στη Συρία!

Η εμπλοκή χερσαίων δυνάμεων στην Συρία, προς υποστήριξη των αεροπορικών επιχειρήσεων που διεξάγονται κατά του Ισλαμικού Κράτους, είναι αναγκαία προϋπόθεση για την επιτυχία, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν.

«Οι αεροπορικές επιδρομές δεν είναι αρκετές για να νικηθεί το ΙΚ στην Συρία και το Ιράκ. Μια χερσαία επίθεση είναι απαραίτητη, παράλληλα με τις αεροπορικές επιχειρήσεις», είπε ο Ερντογάν, αναζωπυρώνοντας τις φήμες ότι Τουρκία και Σαουδική Αραβία ετοιμάζουν, από κοινού, επιχειρήσεις στην Συρία, όπου με πρόσχημα τον αγώνα κατά του ΙΚ, θα πλήξουν και τις δυνάμεις του προέδρου Άσαντ. 

Οι εν λόγω δηλώσεις του Ερντογάν έγιναν σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ιρακινό πρόεδρο Φαούντ Μασούμ. «Χρειάζεται μια συγκεκριμένη και παγκόσμια στρατηγική για να ηττηθεί το ΙΚ», είπε ο Ερντογάν, που όμως συμπλήρωσε πως ακόμα και αυτή η οργάνωση ηττηθεί κάποια άλλη θα εμφανιστεί, με άλλο όνομα.

«Από πού εξοπλίζεται και χρηματοδοτείται το ΙΚ; Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε», δήλωσε ο αναίσχυντος Ερντογάν, την ώρα που είναι παγκοίνως γνωστό ότι η Τουρκία εξόπλισε τους τζιχαντιστές, τους υποστήριξε οικονομικά και ακόμα αγοράζει, λαθραία, πετρέλαιο από αυτούς, ενισχύοντάς τους οικονομικά. 

Ο Ερντογάν δεν απέφυγε να επιτεθεί και στις χώρες της ΕΕ για την πολιτική τους έναντι των λαθρομεταναστών που, με πλοία, προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη. «Υπάρχουν φωνές στην Ευρώπη που λένε ότι πρέπει να βυθιστούν τα πλοία που τους μεταφέρουν. Οι Ευρωπαίοι που τα λένε αυτά είναι μοιραίοι», είπε.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]