Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κινδυνολογία, το εργαλείο των επικίνδυνων

Γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος

Η κινδυνολογiα ήταν πάντα ο λάθος τρόπος άσκησης πολιτικής. Σαν σήμερα, το 1967, μία ομάδα αξιωματικών ανέτρεψε ολόκληρο το υποτίθεται πανίσχυρο κατεστημένο, βραχυκύκλωσε τα Ανάκτορα, συνέλαβε την κυβέρνηση του Παναγιώτη Κανελλόπουλου, εξουδετέρωσε την ΕΡΕ, την Ένωση Κέντρου και την ΕΔΑ, κατέλαβε το κράτος και υφάρπαξε την εξουσία.

Βασικός επικοινωνιακός μοχλός του πραξικοπήματος υπήρξε η κινδυνολογία, οι φήμες που έντεχνα διέσπειραν οι συνομώτες γιά επικείμενη “κομμουνιστική επανάσταση” κλπ. Φυσικά δεν υπήρχε τέτοιο θέμα γιά μία χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, και μάλιστα όταν, μόλις πριν από δεκαπέντε χρόνια, το ΚΚΕ είχε συντριβεί στρατιωτικά στον Γράμμο.

Η κινδυνολογία υπήρξε και ο μηχανισμός ανατροπής της (εκλεγμένης με τεράστια πλειοψηφία) κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου τον Ιούλιο του 1965. Η ΕΡΕ οργάνωσε τον αντιπολιτευτικό της λόγο με κύριο άξονα την μομφή ότι η Ένωση Κέντρου ήταν διαβρωμένη από “κομμουνιστικά στοιχεία” και προθάλαμος επιβολής κομμουνιστικού καθεστώτος. Αν είναι ποτέ δυνατόν οι υπερσυντηρητικοί, φιλοδυτικοί, αντικομμουνιστές και βασιλόφρονες κεντρώοι ηγέτες να ήταν “κρυπτοκομμουνιστές”, όπως τους κατηγορούσε η Δεξιά. Αλλά και στις δύο περιπτώσεις η κινδυνολογία οδήγησε σε αποσταθεροποίηση, που συμπαρέσυρε τελικά και τους κινδυνολόγους.

Μήπως νομίζουν, σήμερα, όσοι (και κυρίως η αντιπολίτευση) κινδυνολογούν γιά το Grexit, ότι θα “δικαιωθούν” και θα επανέλθουν στην εξουσία, εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών; Αν όμως η χώρα βρεθεί προ διλήμματος, κανείς δεν πρόκειται να στραφεί στα αποτυχημένα κόμματα της φαυλοκρατίας, που αυτά και όχι η σημερινή κυβέρνηση ευθύνονται γιά την χρεοκοπία της χώρας και τα μνημόνια που ακολούθησαν. Ή ξέχασε κανείς ότι η χρηματοδότηση της Ελλάδας “μπλόκαρε” στους τελευταίους μήνες της διακυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, όταν η τρόϊκα αρνήθηκε να δώσει θετική αξιολόγηση;

Οι κινδυνολόγοι προσπαθούν να ενσπείρουν τον πανικό, ώστε να δημιουργηθεί “αυτοεκπληρούμενη προφητεία” και, σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, να ενεργοποιηθούν προκατασκευασμένα αντανακλαστικά πανικού. Ώστε να υπάρξει πρόσφορο έδαφος γιά έκρυθμο κλίμα, και ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.

Αλλά τον ελληνικό λαό δεν τον πείθουν. Ο κόσμος είναι ψύχραιμος, γιατί το ευρώ όπως λειτουργεί σήμερα, ως όχημα του γερμανικού οικονομικού ηγεμονισμού, έχει διαλύσει την ελληνική κοινωνία. Και την επιστροφή στην Εθνική Νομισματική Κυριαρχία την βλέπει όλο και περισσσότερο ως λύτρωση και προϋπόθεση επιστροφής σε μία πραγματική (και όχι εικονική, όπως αυτή που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια) ανάπτυξη.

Και, εν πάσει περιπτώσει, αυτός που θα αποφασίσει και θα αναλάβει την ευθύνη θα είναι ο λαός, μέσω εκλογών ή δημοψηφίσματος, και όχι οι κινδυνολόγοι και οι Κασσάνδρες.

Πηγή "KontraNews"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]