Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποκάλυψη Γερμανών περί συνομιλιών με την ΕΕ εν κρυπτώ

«Μάχη εξουσίας» ανάμεσα στον «εποικοδομητικό» Τσίπρα και στον «υπονομευτή» Βαρουφάκη ανακάλυψε η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε»

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Βόμβα ήταν η αποκάλυψη της εφημερίδας της γερμανικής ελίτ «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» στο πρώτο θέμα της στο φύλλο της Κυριακής: «Στη Φρανκφούρτη, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πριν από τέσσερις εβδομάδες, έλαβε χώρα η πρώτη συνεδρίαση της «Ομάδας Δείπνων της Φρανκφούρτης» με ένα δείπνο που άρχισε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Στο τραπέζι κάθισαν υψηλόβαθμοι συνεργάτες του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και του Ελληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα» αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα. «Μεγάλος αγώνας γύρω από την Αθήνα» ήταν ο τίτλος που δεν έλεγε τίποτα. Ο υπότιτλος όμως ήταν πολιτικά υποβολιμαίος: «Οργή κατά Βαρουφάκη, ελπίδα για τον Τσίπρα. Ακόμη γίνονται διαπραγματεύσεις»! Ο στόχος της γερμανικής πολιτικής είναι σαφέστατος: Να εμφανίσει ότι υπάρχει ρήγμα ανάμεσα στον Τσίπρα και στον Βαρουφάκη, αποδυναμώνοντας έτσι τον υπουργό Οικονομικών, τον οποίον οι Γερμανοί θέλουν να τον «φάνε» πάση θυσία, αφού έχει καταστήσει σαφές ο Ελληνας υπουργός ότι γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πράγμα που για την κυβέρνηση του Βερολίνου συνιστά «έγκλημα καθοσιώσεως». Είναι αδιανόητο για το γερμανικό μυαλό ένας Ελληνας υπουργός να μη στέκεται προσοχή μπροστά σε οποιονδήποτε Γερμανό υπουργό! Η εφημερίδα συνεχίζει το ρεπορτάζ της: «Μετά την πρώτη συνεδρίαση, η «Ομάδα Δείπνων της Φρανκφούρτης» συνεδριάζει κάθε εβδομάδα τρεις με τέσσερις φορές διά τηλεφώνου ή τηλεδιάσκεψης, πολλές φορές και διά ζώσης, προσωπικά.

Ετσι έγινε και την περασμένη εβδομάδα. Η Ομάδα έδρασε κρυφά, αλλά η επιρροή της ήταν ορατή. Συνεδρίασε μία φορά μετά την απειλή της Αθήνας να μην εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι του ΔΝΤ, η οποία απειλή προήλθε από το υπουργείο Οικονομικών του Γιάνη Βαρουφάκη. Την Τετάρτη η απειλή ακυρώθηκε από τον πρωθυπουργό Τσίπρα, μετά από παρέμβαση της Ομάδας» υπογραμμίζει η εφημερίδα. Ο πολιτικός στόχος των Γερμανών που προαναφέραμε εκδηλώνεται ανοιχτά, καθώς η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» συνεχίζει την ανάλυσή της - πάντα στην πρώτη σελίδα του κυριακάτικου φύλλου της: «Πρέπει να προετοιμαστούν πολιτικές αποφάσεις. Αυτό δεν είναι απλό, πρώτα απ' όλα γιατί στην Αθήνα διεξάγεται αγώνας εξουσίας ανάμεσα στον Βαρουφάκη και τον Τσίπρα, που διαπερνά ακόμη και τις συναντήσεις της Ομάδας» γράφει ανερυθρίαστα η εφημερίδα της γερμανικής ελίτ: «Αγώνας εξουσίας» Βαρουφάκη - Τσίπρα! Προσέξτε και τη λεπτομέρεια ότι βάζει πρώτα το όνομα του υπουργού Οικονομικών και κατόπιν του πρωθυπουργού, προφανώς για να μειώσει τον Αλέξη Τσίπρα! Η γερμανική εφημερίδα συνεχίζει ακάθεκτη: «Ο Τσίπρας εκτιμάται ως εποικοδομητικός, ενώ ο Βαρουφάκης οδηγεί κρυφά προς τα πίσω τις συνομιλίες και μονίμως αναζητεί «περικοπές» προκειμένου να σπάσει συμφωνίες που έχουν ήδη συναφθεί» γράφει!

Ο «υπονομευτής» Βαρουφάκης εναντίον του «εποικοδομητικού» Τσίπρα! Είναι απίστευτοι αυτοί οι Γερμανοί, οι οποίοι δεν αποκλείεται ακόμη και να νομίζουν ότι αυτοί οι πολλαπλά ανόητοι ισχυρισμοί τους συνιστούν... μεγαλοφυή πολιτική σύλληψη! Η ρεπορταζοανάλυση όμως της «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», η οποία είναι καθ' ολοκληρίαν συμβατή απολύτως με τις επιδιώξεις της γερμανικής πολιτικής εναντίον της χώρας μας και της κυβέρνησής της, από τη στιγμή που ξεκίνησε μοιάζει με τα γερμανικά τανκς του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τα διαβόητα πάντσερ - δεν σταματά με τίποτα! Συνεχίζει, λοιπόν, ακάθεκτη, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τους στόχους της γερμανικής πολιτικής: «Υφίσταται όμως η ελπίδα ενός καθαρού συμβιβασμού του Τσίπρα ώστε μέχρι τις 11 Μαΐου -όπου θα γίνει η επόμενη σύνοδος της Ευρωομάδας- να βρεθεί στο τραπέζι μια πρόταση. Είναι πιθανόν ότι κατόπιν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα πρέπει να λύσουν τον τελευταίο κόμπο σε μια έκτακτη σύνοδο κορυφής» μας πληροφορεί.

Η αναγραφή του γερμανικού σχεδιασμού για συμφωνία στο «Eurogroup» της 11ης Μαΐου και στη συνέχεια για έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ που θα επικυρώσει τη συμφωνία και θα καθορίσει το πλαίσιο του νέου Μνημονίου, ομολογούμε ότι προκάλεσε και στον γράφοντα απορίες. Δύο μέρες πριν από το δημοσίευμα της «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» είχε πέσει στην αντίληψή μας ότι το Μέγαρο Μαξίμου διακινούσε την άποψη ότι στις 11 Μαΐου θα βρεθεί οπωσδήποτε συμβιβαστική λύση. Ηταν τυχαίο αυτό, απλή προσπάθεια συγκράτησης των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ ή μήπως υλοποίηση ήδη υπάρχουσας συμφωνίας; Ιδωμεν...

Πηγή "Έθνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πολύ σωστά ο Κ. Βαρουφάκης δεν δίνει μεγάλη σημασία στον Κ. Σόιμπλε ,διότι ο δεύτερος δεν έχει σπουδάσει οικονομικά άρα δεν έχει τεχνοκρατική άποψη ,ας έχει συμβούλους. Η άποψη του Κ. Σόιμπλε ταυτίζεται με τα συμφέροντα της χώρας του ,της βιομηχανίας του ,του ορυκτού πλούτου ,των εισαγωγών ΦΑ κλπ. ενώ του Κ. Βαρουφάκη τα συμφέροντα είναι διαφορετικά .Διαπραγματεύεται με τους δανειστές ( ΕΚΤ) για την τύχη της χώρας του ,μετά την λαική εντολή που έλαβε από τον Ελληνικό λαό. Τον σέβεται τον λαό του και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να τους φρενάρει την απαίτηση των μειώσεων συντάξεων που θέλουν οι τεχνοκράτες της ΕΚΤ.
    Ακριβώς αυτή είναι η διαφορά του τεχνοκράτη οικονομολόγου με την επιστήμη της νομικής .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]