Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

26 Απρ 2015

Διαφθορά σε ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ. με κύκλωμα τούρκων δουλεμπόρων;

Ο Χάρος βγήκε παγανιά και τα λεφτά είναι πολλά...! 

 • «Ο Χάρος είναι κομπλέ»…
 • Κύκλωμα ΕΛ.ΑΣ. – ΕΥΠ με δουλεμπόρους!!!
 • Διασυνδέσεις αξιωματούχων με τουλάχιστον 20 τούρκους δουλεμπόρους. Απίστευτα κυνική η αργκό των διακινητών!
 • 1.500 ευρώ το κεφάλι κόστιζαν οι «υπηρεσίες» ανώτερου αξιωματικού!
 • Οι υποκλοπές φανέρωσαν τα “deals” με αρχηγούς δουλεμπόρων μέσω «πακιστανικών» κινητών!
Μία πολύ παράξενη υπόθεση ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας (αν και μέρος της είχαμε πριν από αρκετό καιρό αποκαλύψει κι εμείς αλλά και κυρίως ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Γ. Φιλιππάκης) και η οποία αφορά κύκλωμα μετακίνησης λαθρομεταναστών στο οποίο εμπλέκονται τούρκοι δουλέμποροι και υψηλόβαθμοι της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Το συγκεκριμένο κύκλωμα φέρεται να λειτουργεί από το 2010 και να εμπλέκεται ακόμη και σε πλαστογράφηση νομιμοποιητικών εγγράφων λαθρομεταναστών αλλά και σε αποφυλακίσεις δουλεμπόρων.

Αν πράγματι όλα αυτά αληθεύουν (αν και μάλλον είναι αλήθεια γιατί δημοσιεύονται και ντοκουμέντα – αποσπάσματα από επίσημες εκθέσεις υπηρεσιών), το ζητούμενο σε αυτή την περίπτωση δεν είναι μόνο η εξάρθρωση του κυκλώματος και η παραδειγματική τιμωρία των μετεχόντων σε αυτό. Το ζητούμενο είναι η έρευνα να προχωρήσει (αφού τα μέλη του φέρονται να ισχυρίζονται πως είναι καλά «στερεωμένα» στο ΣΥΡΙΖΑ) και να αποκαλυφθούν και εκείνοι που δεν φαίνονται με την «πρώτη ματιά». Κι αυτό, επειδή είναι αδύνατο να λειτουργεί ένα κύκλωμα στηριζόμενο μόνο σε 2-3 άτομα. Θα πρέπει επίσης να γίνει ενδελεχής έρευνα και για τους προϊσταμένους των εμπλεκομένων αξιωματούχων (της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ), γιατί είναι αδύνατο να μην είχε γίνει αντιληπτή η δράση των εμπλεκομένων στο κύκλωμα της διακίνησης λαθρομεταναστών.
Άραγε, που βρίσκονται σήμερα αυτοί οι προϊστάμενοι; Έχουν προαχθεί, παραμένουν στις υπηρεσίες τους και αν ναι, σε ποια πόστα υπηρετούν; Και επειδή είναι αδύνατον το συγκεκριμένο στέλεχος της ΕΥΠ να δρούσε μόνο του σε όλη την Ελλάδα με ποιους προϊσταμένους κλιμακίων της ΕΥΠ που είχαν σχέση με εισόδους αλλά και εξόδους λαθρομεταναστών σε όλη την επικράτεια συνεργαζόταν; Έχουν ελεχθεί αυτοί οι προϊστάμενοι; Και είναι επίσης αλήθεια τα όσα αποκαλύπτει το Makeleio.gr, ότι πρόκειται και για κορυφαίο συνδικαλιστικό στέλεχος της υπηρεσίας; Γιατί εάν όλα αυτά αληθεύουν τότε η ευθύνη κάποιων ψηλά στην ιεραρχία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην κυβέρνηση γενικότερα είναι τεράστια… Και εμείς από αυτό εδώ το βήμα αλλά και πολλοί άλλοι τους είχαμε προειδοποιήσει για το ποιόν συγκεκριμένης συνδικαλιστικής ομάδας προερχόμενης από το σκληρό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ που τώρα το παίζει ΣΥΡΙΖΑ και που την τριετία 2009-2012 με τα τερτίπια της διάλυσε τα πάντα στην Κατεχάκη.
Τέλος, που ίσως θα πρέπει να αποτελέσει την απαρχή προβληματισμού αλλά και έρευνας των αρμοδίων, από την πλευρά μας αναρωτιόμαστε, μήπως και πάλι η ίδια συνδικαλιστική ομάδα προσπαθεί να επιβάλει την άποψή της για επιλογές σε θέσεις κλειδιά στον κ. Ι. Ρουμπάτη;
Τα σχέδια δε του διεφθαρμένου αξιωματικού που υπηρετούσε στο Αλλοδαπών, για «επενδύσεις στο Ιράκ όταν θα αποστρατευθεί» (όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Κυριακάτικο Βήμα» που ακολουθεί), ομολογούν την ύπαρξη ενός μεγαλύτερου κυκλώματος, το οποίο προφανώς έχει μεγάλη έκταση αλλά και… «ρίζες», για να εξασφαλιστεί η διάρκεια και παρατεταμένη λειτουργία της μεταφοράς και νομιμοποίησης λαθρομεταναστών).

Γράφει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος

«Κάλυψη» από ανώτερα και ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και της ΕΥΠ φέρεται να έχουν δουλεμπορικά κυκλώματα που «πνίγουν» καθημερινά δεκάδες παράτυπους μετανάστες. Τη στιγμή που περνούν καθημερινά από το Ανατολικό Αιγαίο κατά δεκάδες, με σημαντικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, οι αρμοδιότητες της ΕΛ.ΑΣ., όπως και άλλες κρατικές υπηρεσίες, έχουν δεχθεί αναλυτικές καταγγελίες για τη δράση ενός οργανωμένου συστήματος, τουλάχιστον πέντε υψηλόβαθμων αξιωματούχων, οι οποίοι καταλαμβάνουν καίρια πόστα στην ΕΛ.ΑΣ. και στην ΕΥΠ και βοηθούν τα δουλεμπορικά κυκλώματα.

Τους τελευταίους μήνες μάλιστα, κι ενώ το πρόβλημα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών οξύνεται όλο και περισσότερο, το σύστημα αυτό φέρεται να έχει καταλάβει τα πλέον καίρια πόστα ελέγχου –ακόμη και σε αεροδρόμια της χώρας- σχετικά με την μετακίνηση μεταναστών και οι συμμετέχοντες σε αυτό παρουσιάζονται σαν «φανατικοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ», όπως καταγγέλλεται, παραπλανώντας έτσι τους προϊσταμένους τους.

Σύμφωνα με σειρά εγγράφων και αναφορές στελεχών των διωκτικών αρχών, οι αξιωματούχοι αυτοί συναντούν αρχηγούς των δουλεμπόρων, αλλοιώνουν στοιχεία για τις μεταφορές των μεταναστών και τους προμηθεύουν ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε να συνεχίζουν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τηλεφωνικές παρακολουθήσεις διαπιστώθηκε ότι ο υπεύθυνος για αλλοδαπούς ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. έκλεινε συναλλαγές με τους αρχηγούς των δουλεμπόρων χρησιμοποιώντας «πακιστανικά» καρτοκινητά.

Από τις ίδιες καταγγελίες προκύπτει ότι ορισμένοι από αυτούς εκδίδουν άδειες με το αζημίωτο σε χιλιάδες μετανάστες με την επίκληση πως είναι… πληροφοριοδότες των ελληνικών αρχών! Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι ένας από αυτούς τους αξιωματούχους ταξίδεψε ιδιωτικά για έναν μήνα στο Ιράκ όπου, όπως ανέφερε σε συναδέλφους του, «κανόνιζε επενδύσεις», στην ίδια χώρα της Μέσης Ανατολής που υποφέρει από την επέλαση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Οι καταγγελίες για δουλεμπορικά κυκλώματα εντός της ΕΛ.ΑΣ και της ΕΥΠ δεν έχουν οδηγήσει μέχρι στιγμής σε απομακρύνσεις των επίορκων κρατικών στελεχών που καταλαμβάνουν κρίσιμες θέσεις. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν άλλοι αξιωματικοί που γνωρίζουν το παρασκήνιο της υπόθεσης, «οι περισσότεροι είναι στελέχη υπηρεσιών που έχουν παραμείνει πολλά χρόνια σε πόστα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και αντίστοιχα της ΕΥΠ. Απέκτησαν παράνομες επαφές και διασυνδέσεις επενδύοντας στον κύκλο των τεράστιων ποσών που κινούνται γύρω από το απεχθές δουλεμπόριο. Πρόκειται για το νέο μεγάλο σύστημα διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ. και στην ΕΥΠ που μένει αλώβητο γιατί έχει ισχυρές διασυνδέσεις».

Παράλληλα σε σειρά άλλων απόρρητων εγγράφων αποκαλύπτεται ύστερα από τηλεφωνικές παρακολουθήσεις η δράση των δουλεμπορικών κυκλωμάτων που ονομάζουν τους διακινούμενους μετανάστες «τελάρα», «πρόβατα» και «κατσίκια», ενώ για τις εργασίες στα προβληματικά πλοιάρια μεταφοράς των προσφύγων ακούγονται να λένε με εντυπωσιακή ωμότητα: «Ο Χάρος είναι κομπλέ»!
Στα έγγραφα αυτά φαίνονται οι κινήσεις και οι διασυνδέσεις των κυκλωμάτων στην Κωνσταντινούπολη, την Αλικαρνασσό και στο ειδικό σύστημα πληρωμής και διαχείρισης κεφαλαίων «Hawalla» που διαθέτουν οι δουλέμποροι.

Οι «σύνδεσμοι» στην ΕΥΠ

Πρώτη αναφορά για την ύπαρξη αυτού του «συστήματος» κάλυψης των δουλεμπορικών κυκλωμάτων έγινε το 2013. Σε εσωτερικό έγγραφο που δόθηκε σε ανώτατα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη αναφερόταν ότι υψηλόβαθμό στέλεχος της ΕΥΠ που ασχολείτο με την έρευνα για τους παράτυπους μετανάστες έχει επαφές με τούρκους δουλεμπόρους που διατηρούν καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας και στο Χαϊδάρι.

Ο αξιωματούχος της ΕΥΠ, που είχε το ψευδώνυμο «Νικήτας», όπως φέρεται στο έγγραφο «επισκέπτεται τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα το ψητοπωλείο του Β. (σ.σ. τούρκος δουλέμπορος) όπου εκεί τρώνε, μιλάνε για δουλειές. Λόγω της θέσης του και των γνωριμιών του εξασφαλίζει σιγουριά στη διακίνηση παράνομων μεταναστών. Η κάλυψη στην φόρτωση ενός σκάφους με 50-60 άτομα στοιχίζει 10.000 – 15.000 ευρώ. Εκεί ο «Νικήτας» παίρνει ακόμη αντίγραφα από στοιχεία ατόμων που παραγγέλνουν μαζί και τις αρμόδιες φωτογραφίες παράνομων μεταναστών προκειμένου να μεσολαβήσει στις αρμόδιες υπηρεσίες για την έκδοση κόκκινων καρτών (στοιχίζει 1.000 ευρώ), διαβατήριο (στοιχίζει 7.000 ευρώ) και στην ελληνοποίηση Γεωργιανών και Ρωσοπόντιων (στοιχίζει 12.000 ευρώ). Επίσης προτείνει αυτός τους δικηγόρους στα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ώστε να ξέρουν πώς να καλύπτουν τις οδηγίες του. Επιπλέον, μεσολαβεί κατά περίπτωση στις διωκτικές και δικαστικές αρχές προκειμένου να ικανοποιηθούν αιτήματα ή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά από σύλληψη παράνομων μεταναστών».

Ο «Νικήτας» και οι άλλοι

Σημειώνεται (σελ. 21 του εγγράφου) ακόμη ότι στο ίδιο κύκλωμα που «καλύπτεται» από τον «Νικήτα» και άλλους κρατικούς αξιωματούχους συμμετέχουν άλλοι 20 περίπου δουλέμποροι, ένας από τους οποίους έχει κατηγορηθεί για δολοφονίες και απαγωγές. Μάλιστα, σε σχετικό έγγραφο αναφέρεται το ενδεικτικό παράδειγμα ότι ο εν λόγω πράκτορας της ΕΥΠ μεσολάβησε ώστε να αφεθούν ελεύθεροι δύο τούρκοι δουλέμποροι τον Οκτώβριο του 2010, οι οποίοι μετά τη σύλληψη 65 παράνομων μεταναστών σε περιοχή της Κορινθίας είχαν αφοπλίσει τους αστυνομικούς και είχαν προσπαθήσει να διαφύγουν.

Ο συγκεκριμένος αξιωματούχος ύστερα και από αυτή την αναφορά μετακινήθηκε πρόσκαιρα σε άλλη διεύθυνση της ΕΥΠ. Το τελευταίο διάστημα όμως επανήλθε σε κεντρικό ρόλο, έχοντας –σύμφωνα με νέες καταγγελίες- νέους συνεργάτες μέσα στις μυστικές υπηρεσίες που προέρχονται από την ΕΛ.ΑΣ. και με τους οποίους είχε αμφιλεγόμενες επαφές παλαιότερα στη διαχείριση των αλλοδαπών. Σύμφωνα με τις νεότερες αναφορές, ο «Νικήτας» φέρεται να συμμετείχε προ ημερών σε σύσκεψη κορυφής στην ΕΥΠ έχοντας στο πλευρό του νέα στελέχη της υπηρεσίας, όπου όλοι δήλωναν τους τελευταίους μήνες τα διαπιστευτήριά τους στον ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη του συγκυβερνώντος κόμματος πιθανόν να μην γνώριζαν τις προϋπάρχουσες σχέσεις διαπλοκής.

Κονδύλια για πτήσεις και φαγητό στην Αμυγδαλέζα

Μία άλλη σημαντική παράμετρος στον κύκλο των συμφερόντων εντός της ΕΛ.ΑΣ., από τους παράτυπους μετανάστες, είναι δύο έρευνες που πραγματοποιούνται σχετικά με τις πτήσεις επαναπροώθησης, κυρίως προς Πακιστάν, αλλά και το ζήτημα επιλογής και ανάθεσης σε τρεις υπηρεσίες catering της χορήγησης φαγητού στο Κέντρο Κράτησης της Αμυγδαλέζας.

Υπάρχουν καταγγελίες ότι η προτιμώμενη αεροπορική εταιρεία έχει προεισπράξει χρήματα για μεταφορά μεταναστών, στις οποίες ωστόσο παρατηρείται κωλυσιεργία.

Ακόμη καταγγέλλεται ότι προτιμήθηκαν εταιρείες φαγητού των οποίες οι ιδιοκτήτες είχαν προσυνεννοηθεί με υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας και υπήρξε παρατύπως απευθείας ανάθεση. Αποτέλεσμα ήταν να μην μπορεί να εισπράξει η ΕΛ.ΑΣ. τουλάχιστον 5-7 εκατ. ευρώ από τα ευρωπαϊκά κονδύλια που απαιτούν διαγωνισμό.

Και δεύτερος άξονας στο κύκλωμα

Καταγγέλλεται και δεύτερος άξονας του κυκλώματος, σύμφωνα με τα έγγραφα, αυτή τη φορά στη Διεύθυνση Αλλοδαπών της ΕΛ.ΑΣ. με έδρα την οδό Πέτρου Ράλλη. ‘Όπως αναφέρεται, πρόκειται για ανώτερο αξιωματικό που υπηρετεί επί σειρά ετών στα τμήματα τα οποία σχετίζονται με τα νομιμοποιητικά έγγραφα των αλλοδαπών. Σημειώνεται σχετικά ότι ο «αξιωματικός της Διεύθυνσης Αλλοδαπών (σ.σ.: τα στοιχεία του είναι στη διάθεσή μας) έχει στενές επαφές με τον «Νικήτα», συναντά τους τούρκους δουλεμπόρους, εξυπηρετεί το κύκλωμα στην έκδοση εγγράφων».

Στη συνέχεια σημειώνεται: «Ο εν λόγω αξιωματικός συνεργάζεται με τον Ιμπραήμ Μ. (σ.σ.: όνομα τούρκου δουλεμπόρου) προκειμένου να διεκπεραιώσει όλα τα κατάλληλα έγγραφα για να στείλει κλεμμένα οχήματα πολυτελείας (το τελευταίο διάστημα προτιμούν οχήματα τύπου Lexus SUV τα οποία κατόπιν πωλούν στο Ιράκ για 110.000 120.000 δολάρια), φορτηγά οχήματα, τράκτορες, κλεμμένες τηλεοράσεις και άλλα ηλεκτρονικά είδη κυρίως στο Ιράκ».

Ραντεβού στην Πέτρου Ράλλη

Υπήρξε και συνέχεια σε αυτά τα έγγραφα της ΕΥΠ και άλλων υπηρεσιών. Την άνοιξη του 2013, ύστερα από σύσκεψη άλλων στελεχών της Υπηρεσίας Πληροφοριών και της ΕΛ.ΑΣ. στη λεωφόρο Κατεχάκη, ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής να ερευνήσει με απόλυτη μυστικότητα τη διαπλοκή κρατικών αξιωματούχων και αρχηγών των δουλεμπόρων. Οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης υπηρεσίας προχώρησαν σε άρση απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων ελλήνων αξιωματικών και τούρκων δουλεμπόρων και όσα βρήκαν τους άφησαν με ανοιχτό το στόμα.

Σε πολυσέλιδο έγγραφο, με την ένδειξη «απόρρητο» και με αριθμό πρωτοκόλλου 3021/2/238/, που συντάχθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2013 –η ύπαρξη του οποίου ουδέποτε δημοσιοποιήθηκε-, επιβεβαιώνονται οι εκατοντάδες συναντήσεις του «Νικήτα» με τους αρχηγούς των δουλεμπόρων σε διάφορα στέκια στο κέντρο της Αθήνας και η διάρθρωση του κυκλώματος. Τα πλέον εντυπωσιακά στοιχεία όμως συγκεντρώνονται από τηλεφωνικές παρακολουθήσεις για τη δράση των υψηλόβαθμων αξιωματικών στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.

Διαπιστώνεται ότι ένα από αυτά τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποιούσε «πακιστανικό» τηλέφωνο για να επικοινωνεί με τους ίδιους αρχηγούς των δουλεμπόρων που συναντούσε ο «Νικήτας». Το γεγονός ότι αυτός ήταν κάτοχος «πακιστανικού» καρτοκινητού επιβεβαιώθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. από τη σύγκριση φωνής του με εκείνου του τηλεφώνου που δίνει επισήμως. Στο έγγραφο καταγράφονται μέσα σε σχεδόν δύο μήνες περισσότερες από 40 περιπτώσεις συναλλαγής με δουλεμπόρους για έκδοση «πιστοποιητικών» σε εκατοντάδες παράτυπους μετανάστες με αμοιβή περίπου 1.50 ευρώ ανά… άτομο! Υπάρχει μάλιστα αναλυτική καταγραφή των συνομιλιών και των μηνυμάτων SMS που αντήλλασσαν δουλέμποροι και ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., χρησιμοποιώντας μία ιδιότυπη «τουρκοελληνική» γλώσσα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως προκύπτει από καταγεγραμμένες συνομιλίες, υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. συναντούσε τους δουλεμπόρους για να τους δώσει «χέρι με χέρι» τα πιστοποιητικά έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στην οδό Πέτρου Ράλλη. Σε άλλες συνομιλίες οι τούρκοι δουλέμποροι ακούγονταν να διαφημίζουν και να «πωλούν» σε μετανάστες τις ισχυρές «πλάτες» τους στην ΕΛ.ΑΣ.

Όπως ανέφεραν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν παλαιότερη θητεία στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, «υπήρχαν σαφείς ενδείξεις ότι ο εν λόγω αξιωματικός ή και άλλη συνάδελφοί του έρχονταν σε συνεννόηση και με ορισμένους δικηγόρους που εκπροσωπούσαν κυκλώματα μεταναστών ώστε έναντι παράνομης αμοιβής να εκδίδονται πιστοποιητικά».

«Άνωθεν κάλυψη»

Τα ερωτήματα όμως για τις «διασυνδέσεις» των ύποπτων αξιωματούχων και τις διαστάσεις της διαφθοράς πολλαπλασιάζονται. Το απόρρητο έγγραφο με τα αναλυτικά στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων στα τέλη του 2013. Καμία συνέχεια δεν δόθηκε και η σχετική έρευνα αδρανοποιήθηκε από την αρχή παρά τα «κραυγαλέα» στοιχεία.

Η εκμυστήρευση ενός άλλου υψηλόβαθμου αξιωματικού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών (σ.σ.: απομακρύνθηκε από τις πρόσφατες κρίσεις) προς συναδέλφους του προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είχα δεχθεί παρέμβαση από ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. πως στην υπηρεσία θα μπορούσα να κάνω ό,τι ήθελα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να πειράξω τον εν λόγω αξιωματικό και τους συνεργάτες του. Η επιμονή για την προστασία τους από ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. με είχε εντυπωσιάσει».

Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, ο εν λόγω αξιωματικός νομιμοποιούσε αλλοδαπούς με βάση τις λίστες που έρχονταν από ιδιώτη, ο οποίος παρουσιαζόταν σαν «εργολάβος από την Κηφισιά» (σ.σ.: το όνομά του μας είναι γνωστό) και φερόταν να εκπροσωπεί τον προαναφερόμενο ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που είχε παρέμβει «για να μην πειραχθεί ο συνάδελφός του στο σύστημα νομιμοποιητικών εγγράφων».

Με μπίζνες στο Ιράκ

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το ότι ο ίδιος αξιωματικός της Διεύθυνσης Αλλοδαπών ξαφνικά φέρεται να έχει ξεκινήσει –άγνωστο πως- μυστηριώδεις «μπίζνες» στο Ιράκ, όπου πήρε ειδική ιδιωτική άδεια για να ταξιδέψει προ μερικών εβδομάδων. Μάλιστα, φέρεται να είπε ότι «μόλις φύγω από την Αστυνομία, θα αρχίσω να κάνω επενδύσεις εκεί με γνωριμίες που έχω αποκτήσει». Παραμένει άγνωστο ωστόσο αν οι «επενδύσεις» του εν λόγω αξιωματικού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στο Ιράκ σχετίζονται με την προηγούμενη καταγγελία για παρεμπόριο κλεμμένων οχημάτων.

Εκείνο που έχει προκαλέσει ωστόσο ανησυχία για την πιθανή «διάχυση» του προβλήματος είναι ότι τις τελευταίες εβδομάδες σε κύρια πόστα της ΕΥΠ (σε μεγάλο αεροδρόμιο της χώρας αλλά και κεντρικής υπηρεσίας των μυστικών υπηρεσιών) τοποθετήθηκαν αστυνομικοί που υπηρετούσαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και είχαν στενή συνεργασία με τον προαναφερόμενο ελεγχόμενο αξιωματικό.Πηγή εφημ. "Το Βήμα της Κυριακής"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


25 σχόλια:

 1. ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΕΛΑ ΓΛΕΝΤΙΑ!!!
  AVANTI MAESTRO!!!
  XAXAXA!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το χρημα ειναι πολυ, διοχετευεται σε πολλους αποδεκτες, φθανει μεχρι και τα ταμεια των κομματων, γι' αυτο ανοιγουν τις πορτες στην λαθρομεταναστευση ολο και περισσοτερο. Η διαφθορα αυτη ανθει στην Ελλαδα που ειναι χωρα υποδοχης αλλα συνεχιζει και στις αλλες ευρωπαικες χωρες ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΩΝ/ΝΕ ΜΠΟΡΕΙ ΕΣΥ ΚΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΑΤΕ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΑΚΟΥΓΕ; ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΒΑΘΕΩΣ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΑΚΟΜΑ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ρε τα καρχιδάκια της Κατεχάκη... Όποια βρώμικη πέτρα και να σηκώσεις από κάτω θα τα βρεις... Μέσα στο βούρκο... Ουστ κοπρίτες, βρωμολαδιάρηδες του κερατά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ρουμπάτη θα κάνεις κάτι να καθαρίσει η Υπηρεσία, η θα συνεχίσεις όπως οι Μπίκας και Δραβίλας?????
  ΟΨΟΜΕΘΑ Νίκος από Χίο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καίριο το ερώτημά σου φίλε Νίκο αλλά τι να πρωτοκάνει και ο Ρουμπάτης... Απ´ ότι διαβάζουμε παρέλαμε χάος...

   Διαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΝΙΚΟΛΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ!!!

   Διαγραφή
 6. Να γινουν αμεσα συλληψεις των ενοχων και να τιμωρηθουν αλλα........μαλλον θα τους προστατευσουν Αλεξης και Τασια για να συνεχισουν την διαλυση της Ελλαδας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Θα επαναλάβω εδώ την ερώτηση που έχω διατυπώσει κατ'επανάληψη : θα αποφασίσει ποτέ η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία της ΕΥΠ να ερευνήσει ποιά "αόρατα" χέρια εμποδίζουν την υλοποίηση -σήμερα ακόμη- και λειτουργία του Γεωγραφικού Συστήματος Δορυφορικού Ελέγχου των Συνόρων, γνωστού ως GIS, που θα επέτρεπε να είχαν αποφευχθεί όλα όσα ακριβώς καταγγέλλει το άρθρο της εφημερίδας;; και εάν η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία της ΕΥΠ παριστάνει την κουκουβάγια, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που κατά τον Κανονισμό της έχει την εποπτεία της Υπηρεσίας, τι κάνει;;; εμπρός, ακούει κανείς;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Την περίοδο που ήσουν διοικητής της ΕΥΠ, έχεις και εσυ τις ευθύνες σου κ. πρεύσβυ,δεσμεύομαι από το απόρρητο........έπρεπε να ανήκες στην κλαδική της ΝΔ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΊΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ.
   Ενας πρωην υπάλληλος

   Διαγραφή
  2. Ρε πρώην υπάλληλε που δεσμέευσε από το απόρρητο τι θες να πεις γιατί είσαι δυσνόητος... Έχεις να καταγγείλεις κάτι συγκεκριμένο για τη θητεία του κ. Κοραντή που πανθομολογουμένως υπήρξε ένας από τους καλύτερους διοικητές που πέρασαν ποτέ από την Υπηρεσία... Αν ναι γράψτο... Ιδού η Ρόδος, ιδού και το .... Όχι γενικοί αφορισμοί και υπονοούμενα κ. πρώην υπάλληλε...
   Ένας ακόμη πρώην υπάλληλος...

   Διαγραφή
  3. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΕΣΒΥ!!!
   ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΔΙΑΡΗΔΕΣ, ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΛΟΥΦΑΔΟΡΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΤΗΣ ΛΟΥΦΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΝΔΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΤΥΠΑΝΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΟΨΙΜΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΛΙΓΟΥΡΗΔΕΣ ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚΟΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΝΥΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΛΑΜΟΓΙΑ...

   Διαγραφή
  4. Κύριε πρέσβη γιατί δεν δίνετε μια συνέντευξη για όλα αυτά τα κακώς κείμενα;;; Δε νομίζετε ότι θα βοηθούσε πολύ;;;

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμε 11.57 μ.μ. φαίνεται πως σου διαφεύγει ότι ο Κοραντής τους έφτυσε στα μούτρα κι έφυγε. Αλλά, αν αυτό που κάνεις δεν είναι το γνωστό πέταγμα της μπάλας στην κερκίδα ή δεν είναι κάποια προσωπική κακεντρέχεια, τότε να υποθέσω ότι είναι γεροντική άννοια ή μήπως τελικά είσαι βιομήχανος, αφού κατάφερες την μαλακία να την κάνεις βαριά βιομηχανία; Αζν και περισσότερο πιθανό θεωρώ να είσαι παραγκόπουλο που βασανίζεσαι με την αγωνία της επόμενης ημέρας, αφού κατάλαβες πως είσαι αναλώσιμος

   Διαγραφή
 8. Αν τα καλόπαιδα αυτά της ΕΥΠ είχαν επαφές με τούρκους δουλέμπορους δεν θα έπρεπε να κατηγορηθούν και για κατασκοπία αφού αποκάλυψαν την ιδιότητά τους και ποιός ξέρει πόσα άλλα στοιχεία της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και των Ε.Δ. και του Λ.Σ. στους τούρκους δουλέμπορους και πιθανούς πράκτορες της ΜΙΤ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν θα έπρεπε να κατηγορηθούν. Θα έπρεπε να είναι ήδη μέσα σε κάποιο υπόγειο κελί. Τόσο απλά, τόσο καθαρά

   Διαγραφή
  2. Συμφωνώ!!! Το δουλεμπόριο ανθρώπων είναι ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα... Είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητος!!!

   Διαγραφή
 9. Διαβάστε και την ανάρτηση στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ του Στέφανου Χίου... Θέτει και άλλα καίρια ερωτήματα για τη βρωμερή αυτή υπόθεση που εκθέτει τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας μας και τις βάζει στην ουσία στο ίδιο επίπεδο με αυτές των Τούρκων...


  http://www.makeleio.gr/?p=330296

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Διάβασα το makeleio.gr για το ίδιο θέμα και πράγματι συμφωνώ με το ερώτημα που βάζει για τα περί διοχέτευσης στον Τύπο της υπόθεσης αυτής πριν πάρει και αν θα πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης... Πως είναι δυνατόν να διοχετεύεται το θέμα ταυτόχρονα στο Λαμπρόπουλο και στον Βαξεβάνη; Κάτι μου θυμίζει αυτό... Τι παίζει πάλι εδώ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΑΝΩΝΥΜΕ 1259 Ο Κοραντής δεν τους έφτυσε, αλλά ο φίλος του ο πάκης τον έδιωξε .που δεν τα βρήκαν στην <>,όσον αφορά τις άλλες εξυπνάδες που λες εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια.........πιθανόν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΔΕΝ ΤΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΚΑΛΑ... ΤΟΥΣ ΕΦΤΥΣΕ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ "ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΙΚΗ" ΣΤΙΣ ΚΑΣΣΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΟΙ ΑΠΑΓΩΓΕΙΣ ΚΕΛΑΗΔΑΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟΤΕ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΑΡΕΣ... ΓΙΑ ΘΥΜΗΣΟΥ...

   Διαγραφή
 12. Δείτε αυτό το βίντεο στο YouTube:

  http://youtu.be/vRtClplhLig

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. 'Οί υπεύθυνοι που διέπραξαν τις ατασθαλίες, πρέπει να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν, διότι οχι μόνο διέπραξαν διαρκες 'εγκλημα , αλλά συκοφάντησαν ικανα΄και έντιμα στελέχη της υπηρεσίας,( Κ.Α.) πχ και τόσα άλλα......
  Νίκος από Χίο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Το παλαιοπασοκικό και νυν δήθεν φιλοσυριζαίικο παρακράτος στο απόγειό του!!! Τσίπρα, Πανούση και Ρουμπάτη πάρτε τη χατζάρα και καθαρίστε το θεριό τώρα που είναι νωρίς...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...