Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πέντε χρόνια από το... Καστελλόριζο

Διπλή... γιορτή σήμερα για τον Γιώργο Παπανδρέου καθώς, πέραν της ονομαστικής του εορτής, συμπληρώνονται πέντε χρόνια από την ημέρα που ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με διάγγελμα από το Καστελλόριζο, ανακοίνωνε την είσοδο της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης.

Με φόντο το όμορφο νησί των Δωδεκανήσων, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωνε την απόφαση που έμελλε να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό, να προκαλέσει κοινωνικές αναταράξεις και να οδηγήσει τελικά χιλιάδες συμπολίτες μας σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Η επόμενη μέρα του διαγγέλματος του τότε πρωθυπουργού, βρήκε την Ευρώπη μουδιασμένη. Λίγους μήνες πριν απομακρυνθεί ο Ντομινίκ Στρος-Καν από τη θέση του ως πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είχε αποκαλύψει πως οι όροι για τη συμφωνία της ένταξης της Ελλάδας στο ΔΝΤ γίνονταν ήδη επί μήνες κρυφά με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ η επίσημη θέση της κυβέρνησης Παπανδρέου ήταν πως γινόταν προσπάθεια να αποφευχθεί πάση θυσία η χρηματοδότηση από το ΔΝΤ.

Πέντε χρόνια μετά, η χώρα βρίσκεται ακόμη στο τούνελ και, ενόψει και του κρίσιμου διημέρου σε Βρυξέλλες και Ρίγα, εξακολουθεί να αναζητεί την έξοδο.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πέντε χρονια δεν άλλαξε τίποτα. Αντίθετα κατρακυλαμε όλο και χειρότερα, όλο και ποιο κάτω. Αποδεικτικε περίτρανα ότι πελατιακος φασισμός, το δημοσιουπαλληλικο καταρτισμένο, είναι πανίσχυρο και υπερμεγέθη. Ξεπερνά τον μισό πληθυσμό. Μάλλον έρχεται μία βίαιη αλλαγή, όπως σε πολλές χωρες,της περιοχής μας. Τα φασιστικά καθεστώτα μόνο την φτώχια και την τρομοκρατία μπορούν να εμφανίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]