Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιος αγαπά τους Έλληνες;

Γράφει ο Νίκος Μελέτης

Διανύουμε τη 15η Απριλίου του σωτηρίου (κατ' ευφημισμόν) έτους 2015, ροκανίζοντας την προθεσμία του διμήνου που μας είχε δοθεί για την επίτευξη συμφωνίας-γέφυρας, ενδιάμεσης, ή όπως αλλιώς έχει βαπτισθεί, με τους δανειστές. Απομένουν οκτώ ημέρες μέχρι την 24η Απριλίου, όταν θα έπρεπε όλα να έχουν τελειώσει και το μόνο που υπάρχει προς το παρόν, σε πείσμα Ευρωπαίων παραγόντων και του διεθνούς Τύπου, είναι η αισιοδοξία της κυβέρνησης ότι «όλα θα πάνε καλά» και ότι θα υπάρξει συμφωνία.

Αλλά εάν η τρόικα των δανειστών επιμένει στις σκληρές απαιτήσεις της και ταυτοχρόνως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις «κόκκινες γραμμές» της, είναι προφανές ότι η αισιοδοξία της κυβέρνησης δεν εδράζεται σε πραγματικά γεγονότα αλλά στις μύχιες επιθυμίες της και στην εντελώς απατηλή και νεφελώδη εικόνα που έχουν σχηματίσει στο κεφάλι τους πολλά από τα μέλη της. Που είναι πεισμένοι ότι, αφού ο λαός μίλησε στις 25 Ιανουαρίου, όλοι θα χορεύουν στον ήχο του ζουρνά τους. Είτε η κυβέρνηση είναι έτοιμη για την κωλοτούμπα και μας δουλεύει είτε γνωρίζει τη δυσάρεστη κατάληξη και προσπαθεί να επιρρίψει την ευθύνη στους άλλους για το ναυάγιο. Γιατί εάν δεν υπάρξει συμφωνία, έρχεται όλο και πιο κοντά το σενάριο που η ίδια η κυβέρνηση έβαζε στο τραπέζι ως «μπαζούκας»: της χρεοκοπίας. Αυτό που τα ξένα ΜΜΕ αναπαρήγαν και έσπευσε η ίδια η κυβέρνηση να διαψεύσει την Κυριακή.

Ομως έχουμε δουλειά: ασχολούμαστε με τους «αγωνιστές» που έχουν καταλάβει την Πρυτανεία -με την ευγενή σύμπραξη του Πολωνού εμπόρου ναρκωτικών και των δύο Αλγερινών (κατά δήλωσή τους) επιχειρηματιών-, εκείνων που κατέχουν εδώ και χρόνια το Πολυτεχνείο, εκείνων που δεν βγήκαν για να κάνουν Πάσχα με τους δικούς τους, ώστε να μη χρειαστεί αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της Πρυτανείας.

Και έγιναν οι συσκέψεις για τους Σύρους, βρέθηκαν «δομές» και για τους Σομαλούς, φτιάχτηκαν προγράμματα για τους Αφγανούς και τους άλλους «προσκεκλημένους» στο πάρτι της Τ. Χριστοδουλοπούλου. Και όλοι ασχολούνται με την τύχη των παράνομων μεταναστών, των προσφύγων, των καταληψιών,των οπαδών του Σάββα Ξηρού... Με την τύχη της χώρας θα προλάβουν να ασχοληθούν;

Πηγή "Έθνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]