Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η «απαξίωση» του ελληνικού κοινοβουλίου είναι «απαξίωση» όλων μας

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Και είναι μόνο η αρχή! Ο κίνδυνος είναι ότι αν επιδεινωθούν ακόμα περισσότερο τα πράγματα με την οικονομική ασφυξία να δούμε στο ελληνικό κοινοβούλιο και άλλες σκηνές απείρου καλούς, που το μόνο που θα επιτυχαίνουν θα είναι η μεγαλύτερη απαξίωση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Αλλά η ευθύνη δεν είναι μόνο αυτών των υποτιθέμενων εκπρόσωπων του ελληνικού λαού. Όταν εμείς οι ίδιοι εκλέγουμε άθεους, θεομπαίχτες, απατεώνες, κλεφτές που καταλήστεψαν το ελληνικό δημόσιο, ανθρώπους της νύχτας, κομπιναδόρους, προκλητικές κυρίες που το μόνο που τις ενδιαφέρει είναι να σκανδαλίζουν, τηλεοπτικούς μαϊντανούς, πολιτικούς με αναχρονιστικές ιδεοληψίες και πάσης φύσεως λαμόγια, τότε τι θέλουμε να περιμένουμε από ένα τέτοιο κοινοβούλιο!

Η ζωοποίηση και προβατοποίηση του ελληνικού λαού έχει λαμπρά προϊστορία! Η μετατροπή της ελληνικής παιδείας σε… εργοστάσιο ζωοπαραγωγής και η εκπαιδευτική αποθέωση της λούφας και της διαστροφής ακόμα από την δεκαετία του εβδομήντα, ήταν επόμενο να φέρει τα σημερινά αποτελέσματα.

Όταν ομολογούσε δημόσια πρώην υπουργός ότι πήρε ένα εκατομμύριο από την Siemens, ήξερε ότι ποτέ δεν θα είχε συνέπειες η δημόσια παραδοχή αυτής της σκανδαλώδης δωροδοκίας. Όταν αφήνουν ελεύθερους υπουργούς που χαντάκωσαν την χώρα, καλή ώρα ο κ Παπακωνσταντίνου, όταν δεξί χέρι πρώην πρωθυπουργού είναι πρωτοκλασάτο στέλεχος της λίστας Λαγκάρντ, μια λίστα που έχει γίνει η ιλαροτραγωδία του δημόσιου βίου, τότε τι περιμένετε;

Αντί λοιπόν διάφοροι επώνυμοι και μη, δημοσιογράφοι της καταστροφής, να βγαίνουν και να… φρίττουν για την εικόνα του κοινοβουλίου, θα πρέπει να κοιτάξουν στον δικό τους καθρέπτη. Γιατί τα μεγαλοκάναλα είναι αυτά που έθρεψαν και στήριξαν με κάθε μέσο πλύσεως εγκέφαλου την επιχείρηση προβατοποίησης των νεοελλήνων.

Όσον αφορά τους ποιμένες μας (ευτυχώς όχι όλοι), αυτοί λες και… ζουν σε άλλη χώρα. Όπως πάντα είναι στο «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» ενώ το μόνο που τους «καίει» είναι να μην χάσουν την θέση τους και να μην στεναχωρήσουν τον Οικουμενιστικό Πατριάρχη.

Το ποτήρι δυστυχώς είναι πικρό και το «παιχνίδι» πολύ σκληρό. Αν ο σημερινός πρωθυπουργός εξακολουθήσει να πιστεύει πως μπορεί να έχει και «την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο», τότε θα γίνει και αυτός «Ιφιγένεια» τύπου Καραμανλή του 2009. Αν ο σημερινός πρωθυπουργός δεν γίνει «ταύρος» στο υαλοπωλείο της εθνικής υποκρισίας και της εθνικής λαμογιάς, τότε αυτή η χώρα πολύ δύσκολα θα επιζήσει. Αν τέλος όλοι εμείς δεν συνειδητοποιήσουμε σε ποιο πανάκριβο οικόπεδο γεννηθήκαμε και ζούμε, ένα οικόπεδο που πολλοί το εποφθαλμιούν, τότε θα παραμείνουμε εν σκλαβιά «εταίροι» και «σύμμαχοι» των τοκογλύφων μας.

Και όλα αυτά ενώ στην ευρύτερη περιοχή μας εξελίσσονται τα μεγάλα γεωπολιτικά παιχνίδια με σοβαρές συνέπειες για τις εύθραυστες διεθνείς ισορροπίες, «παιχνίδια» στα οποία δεν επιτρέπεται η Ελλάδα να είναι απούσα.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]