Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεύτερο ρωσικό χαστούκι στην Τουρκία

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Μετά τον πρόεδρο τη Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν, που αναγνώρισε δημόσια την αρμενική γενοκτονία και μάλιστα πήγε ο ίδιος στο Έρεβαν την ήμερα της εκατοστής επετείου της γενοκτονίας για να τιμήσει τα θύματα της, τώρα και ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Dimitri Medvedev, αναγνώρισε και αυτός ανοιχτά και επίσημα την αρμενική γενοκτονία του 1915 προκαλώντας για δεύτερη φορά την τουρκική οργή.

Όπως αναφέρουν και τα τουρκικά δημοσιεύματα, ο Ρώσος πρωθυπουργός σε συλλυπητήριο τηλεγράφημα που έστειλε στον πρωθυπουργό της Αρμενίας, Ovik Abramyan, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για την φρικτή γενοκτονία που υπέστη ο αρμενικός λαός στις αρχές του εικοστού αιώνα από τους Τούρκους.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός στο τηλεγράφημα του επισημαίνει ότι η γενοκτονία αυτή αποτελεί ντροπή για την παγκόσμια ιστορία και την χαρακτήρισε σαν ιστορική τραγωδία του αρμενικού λαού. Την ίδια μέρα η ρωσική Δούμα σε ψήφισμα της που επίσης προκάλεσε την δυσφορία της Τουρκίας, στιγμάτισε την αρμενική γενοκτονία στις αρχές του εικοστού αιώνα και χαρακτήρισε τον αρμενικό λαό σαν αδελφικό.

Χαρακτηριστικό είναι πως το τηλεγράφημα αυτό του Ρώσου πρωθυπουργού έρχεται παρά την έντονη αντίδραση του Ερντογάν στην αναγνώριση από τον Ρώσο πρόεδρο της αρμενικής γενοκτονίας και προκάλεσε για δεύτερη φορά την μεγάλη οργή στην Άγκυρα.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]