Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αντέχει ακόμη ο Τσίπρας

Τον Ιούνιο θα κριθούν όλα που μας περιμένουν ο Σόιμπλε και οι Γερμα­νοί, καθώς το καλοκαι­­ρινό τρίμηνο η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει 11,4 δισ. € στους δανειστές

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Ως πότε θα αντέχει στην αφόρητη γερμανική πίεση ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας; Το ερώτημα αυτό απασχολεί όλο και ευρύτερα τμήματα του πληθυσμού της χώρας μας. Ολο και περισσότεροι Ελληνες διαπιστώνουν τον λυσσώδη ανθελληνισμό της γερμανικής καγκελαρίας. Σιγά σιγά πολλοί συμπατριώτες μας συνειδητοποιούν ότι όσες υποχωρήσεις και αν κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι Γερμανοί θα ζητούν διαρκώς περισσότερες. Φτωχή επαρχία του Δ' Ράιχ θέλει την Ελλάδα το Βερολίνο, τίποτα λιγότερο!

Να εξευτελίσουν πρώτα τον Αλέξη Τσίπρα, να τον κάνουν σαν τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο και στη συνέχεια να τον ανατρέψουν. Αυτός είναι ο στόχος της γερμανικής κυβέρνησης. Πρώτα όμως να τον διασύρουν, όχι να φτιάξουν έναν καινούργιο «Αλιέντε» και μάλιστα στην Ευρώπη αυτή τη φορά! Oχι να κατασπαράξει ο γερμανικός Γολιάθ τον ελληνικό Δαβίδ! Αυτό θα ξεσηκώσει όλους τους λαούς της Ευρώπης εναντίον της Γερμανίας, αν ποτέ συμβεί.

Αυταπάτες έχει σίγουρα η ελληνική κυβέρνηση. Ελπίζουμε και ευχόμαστε όμως ο πρωθυπουργός να μην πιστεύει στα σοβαρά αυτά που είπε την Πέμπτη στο αγγλικό πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. «Η Ευρώπη των δημοκρατικών παραδόσεων και του Διαφωτισμού δεν θα υποχωρήσει στις ακραίες φωνές κάποιων» διακήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας στη δήλωσή του στο Ρόιτερς και συνέχισε: «Δεν θα επιλέξει τον δρόμο ενός ανήθικου και στυγνού χρηματοδοτικού εκβιασμού, αλλά τον δρόμο της γεφύρωσης των διαφορών, τον δρόμο της σταθερότητας και του αμοιβαίου σεβασμού». Πομφόλυγες! Ακριβώς τον «δρόμο του ανήθικου και στυγνού χρηματοδοτικού εκβιασμού» ακολουθεί η Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα. Κανένας... «Διαφωτισμός» δεν χαρακτηρίζει τη στάση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ωμοί εκβιασμοί είναι η τακτική του, τίποτα άλλο.

Δεν μας άρεσε καθόλου μια φράση που είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στην ομιλία του στο ινστιτούτο Μπρούκινγκς, στην Ουάσιγκτον. «Καθήκον της κυβέρνησής μας είναι να δεχτεί το πολιτικό κόστος μερικών δύσκολων αποφάσεων που είναι αναγκαίες για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των παγκόσμιων εταίρων» είπε συγκεκριμένα. Τι άραγε εννοούσε; Υποταγή στις απαιτήσεις των Γερμανών; «Θα συμβιβαστούμε για να καταλήξουμε σε μια γρήγορη λύση, αλλά δεν θα οπισθοχωρήσουμε άτακτα» πρόσθεσε, αυξάνοντας την ανησυχία μας.

Δεν έπεισε η δήλωση που έκανε στη συνέχεια στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Χάφινγκτον Ποστ». Φάνηκε εντελώς διεκπεραιωτική. «Αν δεν κάνουν πίσω οι σκληροί υποστηρικτές της λιτότητας στην Ευρώπη, τότε η Ελλάδα δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να αθετήσει τις επερχόμενες πληρωμές χρέους της» διακήρυξε ο Γ. Βαρουφάκης. Μακάρι να κάνουμε εμείς λάθος και να εννοεί ο υπουργός ότι πραγματικά η Ελλάδα θα αρνηθεί να πληρώσει τους δανειστές το καλοκαίρι.

Oλα θα κριθούν τον Ιούνιο. Εκεί μας την έχουν στημένη και μας περιμένουν ο Σόιμπλε και οι Γερμανοί. Το καλοκαιρινό τρίμηνο Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει 11,4 δισεκατομμύρια ευρώ στους ξένους δανειστές. Η χώρα ούτε έχει αυτά τα λεφτά ούτε μπορεί να τα μαζέψει.

Η αντίσταση Τσίπρα θα συνεχιστεί όπως μέχρι τώρα ή θα υποταχθεί στις απαιτήσεις των Γερμανών ο πρωθυπουργός; Αυτό είναι το καίριο ερώτημα. Υποταγή σημαίνει νέα μείωση μισθών, μείωση συντάξεων, νέα αύξηση φόρων και ΦΠΑ, συρρίκνωση κοινωνικών παροχών. Θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε τέτοια μέτρα; Αγνωστο για την ώρα. Μέχρι τώρα πάντως δεν έχει υποκύψει. Οψόμεθα.

Πηγή "Έθνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]