Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Spiegel τα "χώνει" στη Μέρκελ

Χωρίς νόημα η πολιτική Μέρκελ στην Ελλάδα

Ο Γερμανός Jakob Augstein, εγγονός του ιδρυτή του Spiegel με άρθρο του στο γερμανικό περιοδικό αναφέρεται υπέρ της Ελλάδας και καλεί τη Μέρκελ να σταματήσει την παράλογη πολιτική που ακολουθεί στην Ελλάδα και να ενοποιήσει την Ευρώπη.

Επίσης τονίζει ότι η πολιτική του Βερολίνου τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα έχει προκαλέσει ρήγματα κι έχει υπονομεύσει το πνεύμα ειρήνης που διέπνεε την Ε.Ε. από την ίδρυσή της και αποκαλεί “ανοησία” την γερμανική πολιτική που δέχεται μεν τις εξαγωγές και το ευρώ αλλά λέει όχι στην πολιτική ενοποίηση.

Επιρρίπτει ευθύνες στη Μέρκελ για την υπονόμευση της Ελλάδας διότι όπως αναφέρει το έκανα πρώτα η ίδια με διάφορες δηλώσεις της όπως εκείνη του 2011 που έκανε λόγο για τεμπέληδες Έλληνες, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε στην Ευρώπη ο ένας να έχει όλη την ώρα διακοπές κι ο άλλος να μην έχει σχεδόν καθόλου».

Σ’ αυτό της απαντάει το περιοδικό γράφοντας ότι ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος δουλεύει σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ 2039 ώρες το χρόνο, ενώ οι Αμερικανοί 1786, οι Ιταλοί 1786 και οι Γερμανοί μόλις 1405.

Και προσθέτει ότι οι Έλληνες έχουν υποστεί μαι τελείως ανισόρροπη πολιτική λιτότητας που έχει οδηγήσει σε απώλεια 25% του ΑΕΠ, τα φτωχά νοικοκυριά σε απώλεια του 86% του εισοδήματός τους ενώ τα πλούσια μόνο σε 20%.

Η ανεργία ανέβηκε από το 7,6 στο 26% και στους νέους είναι στο 44%. Κι όλα αυτά χωρίς κανένα μακροοικονομικό νόημα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, επικαλούμενος έρευνα του Gustav Horn για τα παραπάνω στοιχεία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]