Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέες δηλώσεις Σόιμπλε για Grexit και αποκάλυψη διαλόγου-φωτιά με Γιάνη…

Κάποιες οριακές διαφοροποιήσεις στις θέσεις που λαμβάνουν για το θέμα της Ελλάδας δημόσια, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προκαλούν κάποιες αμφιβολίες για το αν και κατά πόσον υπάρχει απόλυτη ομοφωνία των δυο πλευρών στο δέον γενέσθαι. Σε κάθε περίπτωση, η προσέγγιση της Μέρκελ είναι πιο πολιτική, ενώ του Σόιμπλε αμιγώς οικονομική…

Ούτε μια ημέρα δεν περνά που δεν θα κάνει δηλώσεις για την Ελλάδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Όπως αναφέρει η Ημερησία στην ιστοσελίδα της, μετά από όσα είπε για τον κίνδυνο Grexit μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα «Στάνταρτ». Και ρωτηθείς για το ελληνικό χρέος και το ενδεχόμενο «κουρέματος» αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Όποιος μιλάει για νέο κούρεμα του χρέους της Ελλάδας δεν γνωρίζει πως το θέμα του κουρέματος είναι το μικρότερο πρόβλημα για τα επόμενα χρόνια καθώς η Ελλάδα πληρώνει μικρότερους τόκους από τη Γερμανία».

 Ο ίδιος στρέφει τα βέλη του προς την Αθήνα υπογραμμίζοντας πως η χώρα μας για πάρα πολύ καιρό έζησε πάνω από τις δυνατότητές της με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν προβλήματα, ενώ υπογραμμίζει ότι τα προβλήματα της Ελλάδας δεν οφείλονται στις Βρυξέλλες, την Ευρώπη ή τη Γερμανία.

Λίγες ώρες νωρίτερα είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα έχει την ευθύνη να βοηθήσει τον εαυτό της και ότι ο ίδιος δε μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός «ατυχήματος» που θα οδηγούσε στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Ωστόσο, προβληματισμό, για τη σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίζει την Ελλάδα, προκαλεί ο διάλογος μεταξύ του κ. Σόιμπλε και του κ. Βαρουφάκη που δημοσιεύει η Αγορά. Συγκεκριμένα τονίζεται:
Βαρουφάκης: Θέλουμε να προχωρήσει η υλοποίηση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου
Σόιμπλε: Εμείς πιστεύουμε ότι η 5η αξιολόγηση του προγράμματος της Ελλάδας πρέπει να ολοκληρωθεί ως έχει, χωρίς καμία μεταβολή και με τα προαπαιτούμενα που είχαν ορισθεί πριν από τις εκλογές, με επιτόπου επιθεωρήσεις από την τρόικα στην Αθήνα.Μέχρι τότε δεν πρέπει να υπάρξει καμία απολύτως εκταμίευση
Βαρουφάκης: Κοιτάξτε να δείτε, αυτά τα πράγματα δεν γίνονται, μόλις αποφασίσαμε κάτι άλλο στο Eurogroup
Σόιμπλε: Εν τοιαύτη περιπτώσει, υπάρχουν επιλογές. Για παράδειγμα, όποτε θέλετε μπορείτε να φύγετε από το ευρώ. Εμείς θα σας βοηθούσε σε αυτή τη διαδικασία
Βαρουφάκης: Όπως γνωρίζετε, αυτή δεν είναι η επιλογή μας

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]