Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: «Υποσχόμενο Παράδεισο» βρήκαν στο «χαλιφάτο»…

Ιστορίες καθημερινής – ισλαμιστικής – τρέλας από τη σύγχρονη Τουρκία του θρησκόληπτου (με μεσαιωνικά χαρακτηριστικά) Ερντογάν, καταγράφει ο τουρκικός Τύπος, όπως αυτή με τους τρεις γιους Τούρκου καθηγητή πανεπιστημίου, ηλικίας 16-19 ετών, οι οποίοι εντάχθηκαν εθελοντικά, στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους…

Το θέμα φιλοξενεί η εφημερίδα «Χουριέτ». Ο καθηγητής υπέβαλε επίσημο αίτημα βοήθειας στις τουρκικές αρχές ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά του. Πληροφορήθηκε όμως από τις αρχές ότι τα παιδιά του βρίσκονται ήδη στην Συρία. Τα τρία αγόρια, δύο δίδυμοι 16 ετών και ένας 19χρονος φοιτητής, έχουν ήδη ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με τη ΜΙΤ τα παιδιά πέρασαν τα σύνορα, ανενόχλητα, και εντάχθηκαν στο ΙΚ. Σε μήνυμα που απέστειλε ο μεγαλύτερος γιός γράφει στους γονείς του: «Εδώ βρήκαμε την ειρήνη. Μην ανησυχείτε για μας».

Η οικογένεια πάντως, έκανε έκκληση στον πρόεδρο Ερντογάν και στη ΜΙΤ, ζητώντας να φέρουν πίσω τα παιδιά τους, τα οποία έχουν εντοπιστεί, πλέον, στο Ιράκ. Την ίδια ώρα οι αρχές ερευνούν τις διασυνδέσεις του μεγαλύτερου γιού, για να ανακαλύψουν ποιος βοήθησε στη φυγή τους.

Σύμφωνα με φίλους του, ο 19χρονος φοιτητής οδοντιατρικής άρχισε να «ισλαμοποιείται» μετά από την ανάγνωση βιβλίων από ισλαμικά βιβλιοπωλεία. Η συμπεριφορά του άλλαξε εντελώς, λένε οι φίλοι του, μετά την ανάγνωση ενός βιβλίου με τον τίτλο «Ο υποσχόμενος Παράδεισος».

Σύμφωνα με έρευνα Τούρκων δημοσιογράφων, τον Σεπτέμβριο του 2014, ένας μεγάλος αριθμός ισλαμικών βιβλιοπωλείων «ξεφύτρωσε» ξαφνικά στην Τουρκία και κατέστησαν τα σημαντικότερα κέντρα στρατολόγησης Τούρκων εθελοντών για το ΙΚ. Σύμφωνα με έκθεση της ΜΙΤ, επτά από αυτά συνδέονται με οργανώσεις που ασκούν «ύποπτες δραστηριότητες».

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 2.307 Τούρκοι υπήκοοι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έχουν ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών, αν και ανεπισήμως ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος. Στα τέλη του 2014 και στις αρχές του 2015, συνολικά 680 τουρκικές οικογένειες ανέφεραν στις αρχές πως τα παιδιά τους εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να πολεμήσουν στις τάξεις των τζιχαντιστών.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]