Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επανεκκίνηση της εθνικής πολιτικής στην Θράκη;

Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που ονειρευόταν το κλείσιμό του 
Άβολα αισθάνεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζεϊμπέκ που βεβαίωνε τους μουσουλμάνους της Θράκης για το κλείσιμο του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων

Το δεδηλωμένο ενδιαφέρον του υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά έρχεται να επιβεβαιωθεί μέσα από την ανακοίνωση του ορισμού προϊσταμένου του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων Ξάνθης, κ. Α. Καφόπουλου, ο οποίος έρχεται από το Τορόντο του Καναδά (αλλά είναι διαπιστευμένος στην Διεύθυνση Ασίας και Ωκεανίας του υπουργείου Εξωτερικών) για να αντικαταστήσει τον απελθόντα – ανακληθέντα κ. Πιπερίγκο.

Αυτή η απόφαση του κ. Κοτζιά στεναχωρεί εκείνες τις «κακές γλώσσες» που διέδιδαν πως θα κλείσει (ή θα «παγώσει») το Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων Ξάνθης, το οποίο είναι θεσμικά υπεύθυνο με την παρακολούθηση της εφαρμογής της Συνθήκης της Λοζάνης. Οι «καλοθελητές», λοιπόν, που έλπιζαν όταν ελέω κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ θα «διέγραφαν» το συγκεκριμένο Γραφείο (που είναι επιφορτισμένο με την διαχείριση ιδιαίτερης σοβαρότητας εθνικά θέματα) και οι οποίες ήταν (και συνεχίζουν να είναι) οι κύριοι εκφραστές – αναμεταδότες και φίλα προσκείμενοι του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και, φυσικά, οπαδοί της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Το συγκεκριμένο γραφείο, επιφορτισμένο θεσμικά να παρακολουθεί την εφαρμογή της Συνθήκης της Λοζάνης, αποτέλεσε μόνιμο αντίπαλο στόχο και πάγια απαίτηση κατάργησης της λειτουργίας του εκ μέρους της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής (καθώς και των εκάστοτε μειονοτικών τουρκοφρόνων "ηγετών" και των λοιπών "χορηγούμενων" από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής).
Η ανησυχία και η αντίδραση, φυσικά, της Άγκυρας, ως προς την ύπαρξη και λειτουργία του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων Ξάνθης, είναι άμεσα σχετιζόμενη με την επιστημονική - μεθοδική καταγραφή των τουρκικών παρεμβάσεων - παραβιάσεων της Συνθήκης της Λοζάνης.

Από την πλευρά μας ευελπιστούμε στην συνέχιση της αποδοτικής εργασίας υπό την επίβλεψη του νέου προϊσταμένου, κ. Καφόπουλου, ο οποίος ελπίζουμε πως θα αποφύγει τους διάφορους επιτήδειους...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]