Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τον Απρίλιο οι Τούρκοι σχεδιάζουν νέες προκλήσεις!

Ετοιμάζουν στρατιωτικές ασκήσεις για να αποκλείσουν το μισό Αιγαίο. Ο Ερντογάν εξάγει τη δική του κρίση. Την εσωτερική και την κρίση στις σχέσεις του με τους Αμερικανούς, λόγω της στάσης που έχει τηρήσει στην Μέση Ανατολή.Η Τουρκία δεν το βάζει κάτω και θα επανέλθει όπως μαθαίνουμε, με νέες προκλήσεις στο Αιγαίο σε βάρος της Ελλάδας.

Ετοιμάζεται μέσα στον Απρίλιο μια νέα άσκηση (ή νέες ασκήσεις) και για το σκοπό αυτόν θα δεσμεύσει εκ νέου μεγάλες περιοχές του Αιγαίου, προκαλώντας φυσικά την ελληνική αντίδραση.
Τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες του Φεβρουαρίου με την Τουρκία να δεσμεύει πρακτικά όλο το Αιγαίο, στο όνομα των στρατιωτικών ασκήσεων, έδειξαν τις διαθέσεις του νέου σουλτάνου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μπορεί μπορεί να αναγκάστηκε η Άγκυρα να ανακαλέσει τις ενέργειες της διαπιστώνοντας το μέγεθος της πρόκλησης και την κατάφωρη παραβίαση σε ότι αφορά συνθήκες, κανονισμούς, συμφωνίες και το διεθνές δίκαιο, αλλά η ουσία δεν αλλάζει.Ο Ερντογάν εξάγει τη δική του κρίση.

Κρίση εσωτερική λόγω των δικών του πολιτικών προβλημάτων. Κρίση στις σχέσεις του με τους Αμερικανούς, λόγω της στάσης που έχει τηρήσει στα όσα συμβαίνουν στην Μέση Ανατολή.

Έχει λόγους λοιπόν να ενοχλήσει και την Ελλάδα και τους συμμάχους. Με τον τρόπο του, θυμίζει σε Αμερικανούς και Ευρωπαίους ότι αυτός είναι ο ισχυρός παράγοντας της περιοχής , στην Τουρκία ανήκει η γεωπολιτική σημασία και μόνο στην Τουρκία πρέπει να στηρίζονται και αυτήν να υπολογίζουν σε όλους τους σχεδιασμούς τους.

Νέες προκλήσεις

Γι’ αυτό και στην Αθήνα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσουν ένα νέο κύκλο προκλήσεων από την πλευρά της Άγκυρας το αμέσως επόμενο διάστημα. Οι τουρκικές προκλήσεις δεν αποκλείεται να εμφανίζονται και στα διαστήματα που η Ελλάδα θα βρίσκεται σε κρίσιμες διαβουλεύσεις με τους εταίρους και δανειστές, προκειμένου να κάνει πιο έντονη την παρουσία της.

Η νέα πρόκληση της Τουρκίας όταν εκδηλωθεί θα βάλλει εμπόδια και στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε μια συζήτηση για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Άγκυρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έχει εκφράσει ήδη την πρόθεσή του να εξετάσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο (πληροφορίες από την Kontranews.gr)
Είναι έτοιμος επίσης να βρεθεί στην Άγκυρα τις επόμενες βδομάδες ενώ τον Μάιο θα επισκεφθεί και πάλι την Τουρκία και συγκεκριμένα την Αττάλεια στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.
Μια σειρά από ΜΟΕ εφαρμόζονται από το 2000 χωρίς να ξέρει κανείς τι ακριβώς εφαρμόζεται και τι παραβιάζεται δεδομένου ότι κάθε λίγο και λιγάκι επικρατεί αναστάτωση στο Αιγαίο, στη θάλασσα και στον αέρα, δημιουργώντας την αίσθηση ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Παραβατική συμπεριφορά

Αν κάτι έχει αλλάξει από το 2000 είναι ότι η Τουρκία έχει κλιμακώσει την παραβατική της συμπεριφορά και νοτίως της Κρήτης και στην ανατολική Μεσόγειο, είτε παραβιάζοντας την κυπριακή ΑΟΖ, είτε αμφισβητώντας την ελληνική υφαλοκρηπίδα νότια της Κρήτης. Αθήνα και Άγκυρα ετοιμάζονται πλέον για έναν νέο γύρο συνομιλιών με στόχο ΜΟΕ.

Αν και το πρώτο που θα έπρεπε να κάνουν η Ελλάδα και η Τουρκία είναι να αποτιμήσουν τα μέτρα που συμφωνήθηκαν από το 2000 και να συζητηθούν οι λόγοι αποτυχίας δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης, ο διάλογος είναι πάντα ευπρόσδεκτος.

Παρά τις τουρκικές προκλήσεις η Αθήνα θέλει να δείξει προς όλους πως αποτελεί και παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η Τουρκία δεν θα κλιμακώσει τις προκλήσεις, χρησιμοποιώντας πάντα μια περίεργη διπλωματία «του μαστιγίου και του καρότου» προκειμένου να αναδεικνύει το δικό της πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή.

Οι προσχεδιασμένες προκλήσεις σε Αέρα και Θάλασσα τις προηγούμενες ημέρες μας έχουν δώσει ένα δείγμα για το ακριβώς περιμένουμε!

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες σε Στρατιωτικό επίπεδο η Τουρκία ετοιμάζεται για να δημιουργήσει τετελεσμένα στην περιοχή… Οι Ασκήσεις των Ειδικών Δυνάμεων της Τουρκίας σε έδαφος που προσομοιάζει σε νησιά, μικρονήσια και βραχονησίδες πρέπει να χτυπήσει καμπανάκι!

Οι Πρόσφατες ασκήσεις που έγιναν με την υποστήριξη Επιθετικών Ελικοπτέρων κατά την επιχειρησιακή Αξιολόγηση των Τούρκικων Δυνάμεων δεν είναι τυχαίες ,ούτε το σημείο που επιλέχθηκε είναι τυχαίο…

Σε όσους παρακολουθήσουν τις εικόνες από τις Ασκήσεις των Ειδικών Δυνάμεων μπορούν εύκολα να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και ελπίζουμε ότι οι «Έχουν γνώση οι Φύλακες στο Τρίγωνο του Διαβόλου!»

Πηγή Βετεράνος





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]