Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Είσαι φτωχός και χρωστάς; Εις… θάνατον!

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Σήμερα είναι 50 ετών. Μακροχρόνια άνεργος και δεν προβλέπεται να βρει εργασία, επειδή είναι «πολύ μεγάλος». Είναι ένας επίσημα φτωχός, αν και πριν 5 μόλις χρόνια εργαζόταν, ήταν ένας ευυπόληπτος πολίτης, που εργαζόταν σκληρά στον ιδιωτικό τομέα και επειδή δεν είχε οικογενειακή οικονομική άνεση ξεκίνησε τη ζωή του από το μηδέν (κυριολεκτικά), εξαναγκαζόμενος σε κάποιες περιπτώσεις να δανεισθεί από τις τράπεζες, τις οποίες αποπλήρωνε κανονικά από τον μισθό που έπαιρνε από την εργασία του.

Σήμερα, θεωρείται απόκληρος της κοινωνίας που παρήγαγε η πολιτική των μνημονίων και οι πολιτικοί που φρόντισαν να φέρουν τα μνημόνια στην πατρίδα του, την Ελλάδα. Προσπαθεί να εξασφαλίζει την καθημερινή τροφή, αλλά και ταυτόχρονα, με την βοήθεια καλών του φίλων (που συνεχίζουν να εργάζονται) και συγγενών, προσπαθεί να πληρώνει το χρέος του προς την τράπεζα, κάποιους μήνες με επιτυχία, άλλους μήνες χωρίς…
Για τον άνθρωπο αυτό δεν υπάρχει κανένα μέλλον. Πολιτικοί φρόντισαν (ατιμώρητοι) να αλλάξουν – καταστρέψουν την προσωπική του οικονομία και τραπεζίτες (με μη αναγκαία σύννομες πράξεις τους) τον κρατούν δέσμιο ενός χρέους που -αποδεδειγμένα χωρίς δική του υπαιτιότητα- δεν μπορεί πλέον να αποπληρώσει.

Τι κάνει ή τι προτίθεται να κάνει η σημερινή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για τον άνθρωπο αυτό, αλλά και για δεκάδες χιλιάδες άλλους σαν αυτόν, που προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα απολύτως εχθρικό περιβάλλον; Ποια μέριμνα επιδυκνύει για την μεθοδευμένη καταστροφή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων πολιτών; Η απάντηση στα λογικά ερωτήματα, δεν έχει, δυστυχώς, καμία απολύτως σχέση με την λογική.

Σύμφωνα με τις εξελίξεις και τα όσα δημοσιεύονται στον Τύπο, οι πολίτες αυτής της κατηγορίας θεωρούνται φοροφυγάδες! Κι αυτό, επειδή ενώ προσπαθούν (μερικοί φτάνοντας και στο σημείο να ζητιανεύουν ζητώντας βοήθεια και από αγνώστους) δεν έχουν επισήμως τα κατάλληλα εισοδήματα για να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες (ή προς το δημόσιο)!!! Και ως φοροφυγάδες, προφανώς πρέπει να τιμωρηθούν!!! Ίσως, να φυλακιστούν, σίγουρα θα διαπομπευθούν, και ενδεχομένως κάποιοι κάτω από την πίεση θα εξαναγκαστούν σε κάποια απονενοημένη πράξη… Για την καταστροφή τους και, πιθανότατα τον θάνατο μερικών από αυτούς, δεν θα φταίει κανένας, δεν θα υπάρχει ένοχος και, φυσικά, δεν θα υπάρχει τιμωρία…!
Η αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, υπογράφει την θανατική τους καταδίκη, αφού δεν έχουν τα εισοδήματα για να ζήσουν και ως εκ τούτου, ούτε λίγο ούτε πολύ, θεωρείται παράνομο το να συνεχίζουν να ζουν…

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσίευμα, «κρυφά» εισοδήματα αναζητά η εφορία μέσω των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, μετοχών, κινήσεων τραπεζικών λογαριασμών, μερισμάτων και ασφαλιστήριων συμβολαίων. Στο πλαίσιο κατάρτισης του Περιουσιολογίου στο οποίο θα αποτυπώνεται το εισοδηματικό και περιουσιακό προφίλ των φορολογουμένων και με στόχο τον εντοπισμό αδήλωτων εισοδημάτων και «μαύρου χρήματος» η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προχωρεί στο φακέλωμα των δανείων, καταθέσεων, μετοχών, μερισμάτων και ασφαλιστήριων συμβολαίων.

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαΐδου ζητούνται από τις τράπεζες, το χρηματιστήριο και τις ασφαλιστικές εταιρείες να αποστείλουν μέχρι τις 31 Μαρτίου αναλυτικά στοιχεία για τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών, για τις δόσεις που πληρώνουν οι φορολογούμενοι για αποπληρωμή στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, για μερίσματα και για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής, θανάτου, προσωπικών ατυχημάτων και ασθενείας.

Τα στοιχεία, θα αξιοποιηθούν για διασταυρώσεις που θα πραγματοποιήσει η ΓΓΔΕ για να εντοπιστούν περιπτώσεις φορολογουμένων οι οποίοι εμφανίζονται για παράδειγμα να καταβάλουν μεγάλα ποσά για την αποπληρωμή δανείων, ενώ την ίδια ώρα δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα στην εφορία, αλλά και όσοι επενδύουν στο μεγάλα ποσά στο χρηματιστήριο χωρίς να τα δηλώνουν.

Έτσι θα διαβιβάζονται στοιχεία που αφορούν σε χρηματικά ποσά που καταβάλλονται για τοκοχρεολυτική απόσβεση δανείων, περιλαμβανομένων και των δεδουλευμένων και καταβλημένων τόκων, καθώς και των τυχόν τόκων υπερημερίας.
Τα στοιχεία αφορούν:
α) Κωδικός Πιστωτικού Ιδρύματος.
β) Είδος δανείου (Στεγαστικό, Καταναλωτικό ή άλλο).
γ) Συνολικό ύψος εκταμιευμένου δανείου σε ευρώ.
δ) Ημερομηνία χορήγησης δανείου.
ε) Συνολικό καταβληθέν ποσό για απόσβεση δανείου (τόκοι και κεφάλαιο).
στ) Πλήθος οφειλετών/συνοφειλετών.
ζ) ΑΦΜ πρώτου οφειλέτη ή ΑΔΤ ή αριθμ. διαβατηρίου.
η) Ποσοστό συμμετοχής πρώτου οφειλέτη.
θ) Ονοματεπώνυμο πρώτου οφειλέτη.

Δεν θεωρούμε καθόλου απίθανο, να βρεθεί κάποιος τραπεζίτης ή κάποιος «ειδήμων» που θα προωθήσει την ιδέα των «ισοδύναμων» για τις περιπτώσεις των συνανθρώπων μας, των συμπολιτών και συμπατριωτών μας, που έχουν καταστραφεί οικονομικά και θεωρούνται από παρίες και παράνομοι έως και επικίνδυνοι για την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Με την βεβαιότητα πως η κυβερνητική αναλγησία, συνοδευόμενη από την τραπεζική αδιαλλαξία, θα προχωρήσουν περαιτέρω σε «μέτρα» κατά των θυμάτων της κρίσης που άλλοι δημιούργησαν (και πλούτισαν) και άλλοι καλούνται να πληρώσουν (χωρίς να φταίνε), δεν θα ξαφνιαστούμε εάν κάποιος «λαμπρός εγκέφαλος» ανακοινώσει την αποπληρωμή των χρεών (πτωχευμένων επί της ουσίας πολιτών) προς τράπεζες ή προς το δημόσιο μέσω «μεταμόσχευσης οργάνων»…

Με αυτούς που μας κυβερνάνε, όλα είναι πιθανά. Ακόμη και η πληρωμή των δικών τους χρεών με τα πολύτιμα και πανάκριβα όργανα του σώματός μας…
Άραγε, αυτή η «αριστερή» κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, διαθέτει ίχνη ευαισθησίας για να ανταποκριθεί στα αυτονόητα και να κινηθεί προς την κατεύθυνση της λογικής;
Διατηρώντας πολλές επιφυλάξεις, αναμένουμε…

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Κώστα εξαιρετικό το άρθρο σου στο παίρνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟ ΕΥΓΕ !!
    ΠΕΡΑΝ ΤΟΥΤΟΥ ΘΑ ΕΠΡΟΤΕΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΔΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΦΑΝΕΡΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ
    ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΟΥ.
    Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]