Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ευτυχώς που δεν έχουμε μνημόνιο...

Από τη μια δίνουν κουπόνι φαγητού σε 300,000 οικογένειες δείχνοντας πόσο αλληλέγγυα κυβέρνηση είναι και από την άλλη "κλέβουν" από αγρότες, ασφαλιστικά ταμεία και νοσοκομεία.

300 εκατ.ευρώ που περίμεναν οι αγρότες από ευρωπαϊκά προγράμματα να τα ξεχάσουν. Ήδη τα χρήματα οδηγούνται για τις χρηματοδοτικές ανάγκες του Κράτους. Ενώ αναμένουμε ακόμα την υπουργό Νάντια Βαλαβάνη να κυνηγήσει την ελίτ της χώρας που δεν πληρώνει τους φόρους της, η κυβέρνηση έκρινε δίκαιο να την πληρώσουν πρώτα οι αγρότες.

Με κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, η πλεονάζουσα ρευστότητα του ΟΠΕΚΕΠΕ θα πρέπει να μεταφερθεί από τις εμπορικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να αξιοποιηθούν για τις χρηματοδοτικές ανάγκες του κράτους.

Πάνε τα νοσοκομεία
Το έργο του ορυμαγδού της δημόσια υγείας που ξεκίνησαν οι μνημονιακοί υπουργοί Υγείας, έρχεται η "αντιμνημονιακή" κυβέρνηση να το ολοκληρώσει.
Στο πλαίσιο εκτέλεσης του νέου προϋπολογισμού, το υπουργείο Οικονομικών έβαλε «κόφτη» στις τρέχουσες δαπάνες με στόχο να περικοπούν κατά 51% και να εξοικονομηθούν 40-50 εκατ. ευρώ. Οι ασθενείς που θα χρειάζονται νοσηλεία να παίρνουν μαζί τους ορούς, βελόνες, βαμβάκια, μπενταντίν και έναν γιατρό καλού-κακού διότι τα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας καλούν τις διοικήσεις των νοσοκομείων να καλύψουν όλες τις ανάγκες τους για τον Μάρτιο (μισθοδοσίες, αγορές αγαθών και υπηρεσιών) με το 49% των πιστώσεων που τους χορηγήθηκε τον Φεβρουάριο ή τον Ιανουάριο του προηγούμενου έτους.

Πάνε και τα Ταμεία
Στην κοινή υπουργική απόφαση Μαρδά-Λαφαζάνη η οποία αφορούσε τις επιδότησεις των αγροτών, έβαλαν την απίστευτη παράγραφο: Το δημόσιο υποχρεώνει τους κρατικούς φορείς να βάζουν σε λογαριασμό της ΤτΕ κάθε ευρώ που περισσεύει μετά τις πληρωμές υποχρεώσεων σε δικαιούχους (συνταξιούχους, επιδοτούμενους κλπ) ενώ αν χρειαστούν ξανά τα λεφτά αυτά, μπορούν να τα ανακτούν (κατά ένα μέρος τουλάχιστον ή εν όλω) μέσα σε 2 μέρες από τη στιγμή που θα το ζητήσουν από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Στο μάτι η κυβέρνηση με αυτή την υποπαράγραφο της υπουργικής απόφασης έχει τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων. Έτσι, χωρίς να μπορεί καμία διοίκηση Ταμείου να αρνηθεί βάση υπουργικής απόφασης, το Κράτος παίρνει τα λεφτά των ασφαλισμένων τα βάζει για να καλύψει ό,τι κενό έχει όταν δεν του βγαίνει ο λογαριασμός. Όμως η παγίδα πέρα από το απολυταρχικό αυτό νόμο είναι ότι το Ταμείο αν χρειάζεται τα χρήματα για καλύψει ανάγκες των ασφαλισμένων μπορεί να πάρει "κατά ένα μέρος" τα λεφτά των Ελλήνων που ως συνεπείς πλήρωσαν τις εισφορές τους. Ναι, η απόφαση γράφει "ή εν όλω", αλλά αν έχει η ΤτΕ να δώσει το όλον.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]