Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η μάχη με την Γερμανία δεν αφορά μόνον την Ελλάδα

Γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος

Η σφοδρη σύγκρουση της ελληνικής κυβέρνησης με την Γερμανία μπορεί και πρέπει να εξελιχθεί σε θρυαλλίδα γενικώτερων εξελίξεων.
Η αντιπληθωριστική και ηγεμονική πολιτική της Γερμανίας απειλεί να μετατρέψει την Ευρώπη σε ζώνη ύφεσης, ανεργίας, φτώχειας, μισαλλοδοξίας, κοινωνικής αποδόμησης.

Στην ουσία, ο γερμανικός ηγεμονισμός καταλύει τα εμπεδωμένα και κεκτημένα χαρακτηριστικά της μεταπολεμικής Ευρώπης, όπως το κοινωνικό κράτος, την ανάπτυξη, την αλληλεγγύη μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών, την ισοτιμία και την ομοφωνία στην λήψη των αποφάσεων. Το δε εντυπωσιακό, είναι η ευκολία με την οποία η Γερμανία επέβαλε πλήρως και χωρίς αντιστάσεις τις επιλογές της σε οικονομικά και γεωπολιτικά ισχυρές χώρες, όπως η Γαλλία και η Ιταλία.

Ο Γερμανικός ηγεμονισμός προχωρά με ταχύ βήμα στην υλοποίηση των σχεδιασμών του. Το επόμενο βήμα είναι η πολιτική ενοποίηση, που θα μεταλλάξει την Ευρωζώνη σε σφαίρα επιρροής του Βερολίνου όχι μόνον σε οικονομικό αλλά και σε γεωπολιτικό επίπεδο. Η δημιουργία ευρωστρατού, που εξήγγειλε προ ημερών ο Γιούνκερ, θα προσδώσει στην Γερμανία την δυνατότητα να διεκδικήσει ρόλο και στο γεωστρατηγικό πεδίο.

Φυσικά, το γερμανικό σχέδιο δεν θα εξελιχθεί όπως το φαντάζονται στο Βερολίνο. Το πιθανότερο είναι η Γαλλία, ίσως και κάποιες άλλες οικονομικά αυτοδύναμες χώρες, να διαχωρίσουν την θέση του, όπως επίσης κανείς δεν γνωρίζει την αντίδραση των ΗΠΑ και της Ρωσσίας. Τελικά, είναι πολύ πιθανό η Γερμανία να δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό υπερκράτος πιό περιορισμένων διαστάσεων, μαζί με τις όμορες γερμανόφωνες ή στενά συνδεδεμένες με αυτήν χώρες.

Σε αυτήν την προοπτική, η Ελλάδα δεν θα έχει θέση σημαντικώτερη από αυτήν μίας υποβαθμισμένης μεσογειακής αποικίας, που θα διατηρεί σχέσεις εξάρτησης με την γερμανική μητρόπολη. Η Ελλάδα θα προσφέρει στην Γερμανία πόρους και φθηνό εργατικό δυναμικό, ενώ το Βερολίνο θα ελέγχει τις βασικές υποδομές (λιμάνια, αεροδρόμια κλπ.). Θα πρόκειται γιά μία νέα, χωρίς στρατιωτική βία, γερμανική κατοχή της χώρας. Επομένως η ρήξη με την Γερμανία αποτελεί γιά την Ελλάδα μονόδρομο.

Η Ελλάδα έχει στα χέρια της ισχυρά όπλα. Η συστηματική και τεκμηριωμένη ανακίνηση του ζητήματος των εγκλημάτων πολέμου της Γερμανίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και των εκκρεμών επανορθώσεων, θα απαξιώσει ηθικά και πολιτικά τον γερμανικό ηγεμονισμό και θα επαναφέρει στην επιφάνεια την βαθύτερη ιμπεριαλιστική του φύση. Θα δημιουργήσει επίσης και ρωγμές στο εσωτερικό της γερμανικής κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος.

Επίσης, μία συστηματική προετοιμασία της επιστροφής στην δραχμή θα αποσταθεροποιήσει την γερμανική κυβέρνηση, διότι αυτήν την στιγμή το Βερολίνο ποντάρει σε μία άναρχη και χαοτική έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, προς παραδειγματισμό των υπολοίπων.

Η σθεναρή ελληνική στάση θα κινητοποιήσει ευρύτερες δυνάμεις στην Ευρώπη και θα ανακόψει την εκτροπή της Ευρώπης στην αντιευρωπαϊκή κατεύθυνση που την οδηγούν οι Γερμανοί.

Πηγή KontraNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Όσο ευπρεπής και να θέλεις να είσαι ,αν είσαι πατριώτης Έλληνας βγαίνεις από τα ρούχα σου .
    Όλα σκηνοθετημένα από το 1980, με αποκορύφωμα την συνθήκη του Μάαστριχτ. Οι ποσοστώσεις στα γεωργικά μας προϊόντα, η αποβιομηχανοποίηση ,οι προβληματικές του 1981 ,τα ληξιπρόθεσμα
    χρέη προς το δημόσιο και ασφαλιστικούς φορείς από τους επιχειρηματίες μας έφεραν σε αυτή την δεινή οικονομική κατάσταση ,επειδή προστέθηκαν και τα στεγαστικά ,καταναλωτικά δάνεια.
    Κανένας επιχειρηματίας δεν ξεπλήρωνε το δάνειο του ,έρχονται και οι τεχνοκράτες μας κάνουν εσωτερική υποτίμηση χωρίς να ξέρουν τι θα συμβεί και ξεσπά η κρίση στο πιστωτικό μας σύστημα.
    Μας εκβιάζουν να αποφασίσουμε αν θα προστατεύσουμε τις τράπεζες ή θα τις αφήσουμε μερικές να χρεοκοπήσουν. Η πολιτική απόφαση είναι να δανειστούμε με μνημόνιο και να χρηματοδοτήσουμε το πιστωτικό σύστημα ,και συγχρόνως να εκπληρώνουμε τις υπόλοιπες υποχρεώσεις μας από έσοδα που θα προέρχονται από φόρους και την εσωτερική υποτίμηση. Αυτή είναι η κρίση στην χώρα μας.Ξέρετε τι συμβαίνει αυτή την στιγμή στην πατρίδα μας? Χάος. Οι μισοί
    Έλληνες πεινάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστα τα λες. Αλλα η αρχη του τέλους , ξεκίνησε το ´ 74 .
      Όσοι ετοιμαστηκαν τα προηγούμενα 3-4 χρονια , εχουν ελπίδες . Οι υπόλοιποι που πεινουν απο τωρα .....δεν τολμώ να φανταστώ τι θα γίνει οσονουπω .

      Επιστροφη ταχέως στην επαρχία όσοι μπορούν , ξεχάστε λογαριασμούς και αλλα τετοια κατοχικα και οτι προλάβετε .
      Ο Θεός να μας συγχωρέσει και έλεησει .

      Τα παιδια μας και τα ματια μας .

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]