Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Γερμανία γκρεμίζει το ευρώ και τα φορτώνει στην Ελλάδα

Δεν υπάρχει ούτε ένας εχέφρων άνθρωπος πάνω στη γη, που να μην έχει συνειδητοποιήσει, ότι η γερμανική πολιτική δεν κάνει τίποτα τυχαία. Όλες οι τακτικές κινήσεις της γερμανικής πολιτικής, αποβλέπουν πάντα στην υλοποίηση ενός κρυφού στρατηγικού στόχου. Επομένως δεν πιστεύουμε ότι ο κ. Σόϊμπλε έχει χάσει την ψυχραιμία του και συμπεριφέρεται, τόσο απειλητικά και σχεδόν υβριστικά εναντίον μας.

Μόλις χθες και εντελώς απρόκλητα, ο κ. Σόϊμπλε δήλωσε πως
χάνει την ψυχραιμία του με την ελληνική κυβέρνηση (αν είναι δυνατόν!!!) και ταυτόχρονα έκανε δήλωση βόμβα, ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να συμβεί ατύχημα με την Ελλάδα, δηλαδή να χρεοκοπήσουμε και επίσημα. Την προηγούμενη μέρα βγήκε στη δημοσιότητα ότι ο κ. Ντάϊσεμπλουν είπε στον κ. Βαρουφάκη πως δεν θα ενοχλούσε καθόλου τους ευρωπαίους η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Γιατί όλα αυτά;

Και ο πιο άσχετος αντιλαμβάνεται ότι όλες αυτές οι δηλώσεις, από τόσο υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, κάνουν κακό στο ευρώ, το οποίο με όλη αυτή την αναμπουμπούλα και με την έκδοση νέου χρήματος από την ΕΚΤ, κατρακυλά έναντι του δολαρίου και ίσως σύντομα να πάει στην αρχική του ισοτιμία, δηλαδή 1 ευρώ προς 0,83 δολάρια. Προφανώς, όλα αυτά κάνουν και κακό στην Ευρωζώνη γενικότερα.

Τι γίνεται όμως πίσω από την πτώση του ευρώ; Αυξάνονται οι εξαγωγές της Γερμανίας και των άλλων εξαγωγικών χωρών ενώ γίνονται πιο ακριβές οι εισαγωγές για χώρες όπως η Ελλάδα. Ταυτόχρονα είναι ευχαριστημένες και οι ΗΠΑ, γιατί ισχυροποιείται διεθνώς το δολάριο ως αποθεματικό νόμισμα και διευκολύνεται το χρέος των ΗΠΑ. Ακόμα και αν κάτι συμβεί στην Ευρωζώνη και διαλυθεί, ακόμα και τότε, η Γερμανία θα μπορέσει να επιστρέψει σε ένα ισχυρότατο μάρκο, με απίστευτα συγκεντρωμένο πλούτο.

Επομένως, να γιατί ο κ. Σόϊμπλε κάνει επιθέσεις στην Ελλάδα εκ του ασφαλούς και στην ουσία δείχνει την Ελλάδα ως το μαύρο πρόβατο για την κακή εξέλιξη της Ευρωζώνης. Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση που κατέβασε τελευταία τους τόνους, δεν μπορεί να μην απαντά στις προκλήσεις. Από τη στιγμή που αναγκάστηκε να εφαρμόζει το μνημόνιο και να δέχεται εδώ την τρόϊκα, δεν μπορεί επικοινωνιακά και να σιωπήσει και να σκύψει το κεφάλι, γιατί αν χάσει και την όποια επικοινωνιακή υπερήφανη στάση, τότε θα την πάρουν οι ψηφοφόροι στο κυνήγι. Είναι με λίγα λόγια παγιδευμένη στην επιθετικότητα του κ. Σόϊμπλε.

Έτσι ο κ. Σόϊπλε, ο οποίος έχει βάλει στην άκρη την κ. Μέρκελ, αφού ο ουσιαστικός καγκελάριος είναι αυτός, στριμώχνει συνεχώς την ελληνική κυβέρνηση και την αναγκάζει να φαίνεται ότι είναι αντιδραστική στην Ευρώπη, την ίδια στιγμή που ο ίδιος γκρεμίζει το ευρώ υπέρ των γερμανικών συμφερόντων, φορτώνοντάς το στην Ελλάδα.

Πέτρος Χασάπης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Μόνο η ισοτιμία παίζει ρόλο στις εξαγωγές; Η αύξηση κόστους πρώτων υλών δεν επηρεάζει την τελική τιμή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. .....θα γίνει κάτι , θα κατηγορήσουν τους Ελληνες και το διεθνές κεφάλαιο ( τα ζομπι του πλανητη ) θα φύγουν και οι Ελληνες θα πεινάσουν και οι λαθρεποικοι θα σφαζουν και οι Τούρκοι θα κτυπησουν ....

    Ειναι ολα προσχεδιασμενα με σκοπο να αφανίσουν μιας και καλής την Πατριδα και εμας .
    Οσο φταίνε οι Γερμανοί , άλλο τόσο φταίμε και εμείς που τους βοηθάμε να μας καταστρέψουν .
    Οι Εκλογες δεν ελεύθερωνουν και το μονο που κάνουν ειναι να συνεχίζουν οι 300+1 προδότες να υλοποιούν τα σχέδια του μεγάλου αδελφού ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ .
    Αντίσταση με καθολική ανυπακοη ΗΤΑΝ η σωτηρία μας , τωρα ειναι αργα και δεν υπάρχει αναίμακτη επιστροφη .
    Αλίμονο σε οσους ζουν σε πόλεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού διαβάζεις προφητειες, η επαρχία θα γεμίσει συμμορίες και εκεί θα επέμβει ο στρατός για να την καθαρίσει. Μετά θα πάνε εκεί οι αστοί για εύρεση τροφής αν αυτό εννοεις, οπότε μην το ψάχνεις ποιος θα είναι ωφελημενος. Ο Θεός θα είναι Αυτός που θα καθαρίσει την ηρα από το στάρι οπότε όπου κι αν είσαι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δικιο και γί αυτο έχουμε κάνει κουμαντα για πολλούς συνέλληνες , αλλα και.... κουμαντα για τους εχθρούς ....
      Ο Θεός να βάλλει το χέρι του γιατι ξημερωνουν πρωτόγνωρες μερες .
      Καλη σου δυναμη και εύχομαι να δεις την Πατριδα μας ελεύθερη .

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]