Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Γερμανία έχει πολλά να χάσει από ένα Grexit

Γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος

Ας μην διαδίδει το Βερολίνο και τα φερέφωνά του ότι η Ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη για ενδεχόμενο Grexit. Στην πραγματικότητα, μία έξοδος της Ελλάδας από το ενιαίο νόμισμα θα ήταν μοιραία για όλο το ευρωσύστημα.

Το άμεσο αποτέλεσμα θα ήταν η κάθετη πτώση της αξίας του ευρώ στις διεθνείς χρηματαγορές και η ανατροπή της ισορροπίας ευρώ-δολλαρίου υπέρ του δεύτερου. Το ευρώ θα έπαυε να θεωρείται ασφαλές αποθεματικό νόμισμα, με αποτέλεσμα την μαζική μετατροπή ευρώ σε δολλάρια σε όλον τον κόσμο.

Δεύτερον, η αξιοπιστία του ευρώ θα υφίστατο σοβαρό πλήγμα, και θα αποδεικνυόταν αυτό στο οποίο επιμένουν εξ αρχής οι Αμερικανοί οικονομολόγοι, ότι σχεδιάστηκε λάθος και ότι εκφράζει οικονομίες με διαμετρικά αντίθετες δομές και συμφέροντα.

Τρίτον, τυχόν έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλούσε διαδικασία αλυσσιδωτών αντιδράσεων («ντόμινο»), που θα οδηγούσε σε σταδιακή, βραχυπρόθεσμη ή μεσοπρόθεσμη, αποδόμηση της Ευρωζώνης.

Τέταρτον, η συρρίκνωση της Ευρωζώνης κατά ένα κράτος θα μείωνε την αποικιακή ζώνη χαμηλού κόστους που επιχειρεί να δημιουργήσει η Γερμανία και θα αποδυνάμωνε την γεω-οικονομική της επιρροή.

Πέμπτον, μία σχετικά ασφαλής και ομαλή μετάβαση στην δραχμή θα αποτελούσε συντριπτικό πλήγμα στην γερμανική αλαζονεία (πέραν των ωφελειών που θα είχε για την Ελλάδα έστω σε δεύτερο στάδιο). Και θα λειτουργούσε ως αντιπαράδειγμα και κίνητρο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες να αποχωρήσουν από τον οικονομικό θάλαμο αερίων του ευρώ.

Η Ελλάδα υπήρξε πάντοτε ο απρόβλεπτος παράγων που ανέτρεπε τα σχέδια διαφόρων τυράννων να εγκαθιδρύσουν την πλανητική τους κυριαρχία και ανελευθερία. Εδώ συνετρίβησαν κολοσσοί, όπως οι Πέρσες, οι Άραβες και οι Οθωμανοί. Αλλά και στην νεώτερη εποχή, η παράδοση συνεχίστηκε.
Είμαστε βέβαιοι ότι ο κ. Σόϊμπλε, που γνωρίζει ιστορία, έχει υπ’ όψιν του τους παράγοντες που οδήγησαν σε ναυάγιο τις φιλοδοξίες του Χίτλερ, που οι παππούδες του με την ενθουσιώδη ψήφο τους εξέλεξαν καγκελάριο το 1933.
Ακόμη και ο ίδιος ο αρχηγός του εθνικοσοσιαλισμού παραδέχτηκε ότι η απροσδόκητη ελληνική νίκη επί της Ιταλίας ανάγκασε τους Γερμανούς να κινηθούν προς τα νότια Βαλκάνια, και ότι η λυσσαλέα ελληνική αντίσταση στην Μακεδονία και στην Κρήτη ανέτρεψε το σχέδιό του να κινηθεί προς την Ρωσσία εγκαίρως, δηλαδή πριν έρθει ο βαρύς και πρόωρος ρωσσικός χειμώνας. Με αποτέλεσμα την συντριβή του στο Ανατολικό Μέτωπο.

Προσοχή, κ. Σόϊμπλε, μην ναυαγήσει και το νέο σας σχέδιο, δηλαδή αυτό της πανευρωπαϊκής κυριαρχίας με οικονομικά μέσα, πάλι στα στενά περάσματα της βραχώδους και πανάρχαιας ελληνικής κόγχης.
Είμαστε λαός απρόβλεπτος, γι’ αυτό και σώσαμε, αν και αριθμητικώς ελάχιστοι και πάμπτωχοι, τον πολιτισμό από την επέλαση της βαρβαρότητας.

Σας υπενθυμίζουμε τι είπε ο εμπνευστής του Άουσβιτς και προκάτοχος της κυρίας Μέρκελ στο Ράϊχσταγκ, στις 4 Μαίου 1941, μόλις τελείωσε η Μάχη της Κρήτης: “Χάριν της ιστορικής αληθείας οφείλω να διαπιστώσω ότι μόνον οι Έλληνες, εξ όλων των αντιπάλων οι οποίοι με αντιμετώπισαν, πολέμησαν με παράτολμον θάρρος και υψίστη περιφρόνησιν προς τον θάνατον….”

Προσοχή, κ. Σόϊμπλε. Δεν μας ξέρετε καλά…

Πηγή KontraNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]