Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θανάσιμη παγίδα στήνει η Μέρκελ στον Τσίπρα

Θανάσιμη παγίδα επιχειρεί να στήσει η Άγκελα Μέρκελ στον Αλέξη Τσίπρα, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο «Bloomberg»...
Το σατανικό σχέδιο της Γερμανίδας καγκελαρίου, όπως αποκαλύπτεται στο δημοσίευμα, προβλέπει την τεχνητή παράταση των διαπραγματεύσεων, ώστε να στερέψει η ρευστότητα στην Ελλάδα και να υποχρεωθεί η κυβέρνηση Τσίπρα, μπροστά στο φάσμα της χρεοκοπίας. 

Τα καταχθόνια σχέδια της κ. Μέρκελ, πάντως, δεν είναι άγνωστα από την ελληνική πλευρά, αφού ο κίνδυνος αυτός είχε επισημανθεί από την Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξη της στον Αιμίλιο Λιάτσο, στο «KONTRA 24», πριν τις εκλογές, θεωρείται δε βέβαιο ότι θα ακυρωθεί, από τη δυναμική που αναπτύσσεται και οδηγεί στην απομόνωση του Βερολίνου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του οικονομικού ειδησεογραφικού πρακτορείου η Άγκελα Μέρκελ σκοπεύει να κρατήσει τις διαπραγματεύσεις για τους επόμενους δύο με τρεις μήνες έτσι ώστε να τελειώσουν τα χρήματα της Ελλάδας και έτσι με αυτό τον τρόπο να στριμώξει τη χώρα ακόμα περισσότερο, ενισχύοντας παράλληλα και τη διαπραγματευτική της δύναμη.

Το Bloomberg αναφέρει πως η Άνγκελα Μέρκελ πιστεύει πως η Ελλάδα δεν μπορεί να χρεοκοπήσει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, καθώς διαθέτει αποθέματα μέχρι τότε που μπορούν να την κρατήσουν για άλλους λίγους μήνες. Ωστόσο, το περιβάλλον της Μέρκελ θεωρεί πως τα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου αυτά τα αποθέματα θα έχουν εξανεμιστεί και μόνο τότε θα επισπεύσει τις διαπραγματεύσεις, με την Ελλάδα στριμωγμένη στη γωνία.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης γιατί τα περιθώρια διπλωματικών ελιγμών είναι περιορισμένα για την Γερμανίδα καγκελάριο.

Οι τοπικές εκλογές στο Αμβούργο τον Φεβρουάριο και την Βρέμη τον Μάιο δυσκολεύουν την Άνγκελα Μέρκελ να προχωρήσει σε υποχωρήσεις έναντι των ελληνικών προτάσεων, ενώ όσο βλέπει η Μέρκελ να αυξάνονται τα ποσοστά του αντιευρωπαϊκού κόμματος στην Γερμανία, τόσο θα σκληραίνει τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα.

Πάντως, η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ δεν θέλησε από το Βερολίνο να σχολιάσει όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, λέγοντας πως δεν θα σχολιάσει μεμονωμένα όλες τις λεπτομέρειες που διαδίδονται.

Μάλιστα, η κ. Μέρκελ δεν θέλησε ούτε να σχολιάσει τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος στους Financial Times δήλωσε πως η Ελλάδα αποσύρεται από το αίτημα για διαγραφή του χρέους και θα ζητήσει ανταλλαγή χρέους.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Reuters, η Γερμανίδα καγκελάριος χαρακτήρισε κάτι παραπάνω από κατανοητό η ελληνική κυβέρνηση να επεξεργάζεται ακόμα τις θέσεις της σημειώνοντας πως «μόνο λίγες ημέρες ανέλαβε καθήκοντα». 

Πηγή Τribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Ακου αρθρογραφε και ακου καλα .
    Εγω , έχω ορκιστεί οτι δεν θα αφήσω τα παιδια μου Σκλαβωμενα και τα τυχων εγγόνια μου σαν καλαμιές στον κάμπο . Δίχως Πατριδα και μειονότητα στο σπίτι τους .


    Δεν χρωστάμε ΤΙΠΟΤΑ .
    Δεν αναγνωρίζουμε τους κατοχικους νομούς και τις ΔΗΔΕΝ συμφωνίες τους .

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ και ετσι θα μείνουμε για πολλες γενεές ακομη .
    Και ο αρχηγός μας θα ειναι Ελληνας ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ σοφός .

    Την πίστη την Ορθοδόξη πολεμούν οι δυτικοι και την Ορθόδοξη Ελλαδα .
    Δεν υπάρχει καμία κρίση .
    Θέατρο ειναι ολα αυτα τα ΔΗΔΕΝ πολιτικα δρώμενα και προ πολλου σχεδιασμένα .

    Και τέλος , εκανα υπακοή και πέταξα το σατανοκουτι απο την ζωη μου και έχω κλείσει τα αυτια και τα ματια ερμητικά στις σειρήνες .
    Προσεύχομαι και ελπίζω να περάσω οπως ο παππούς μου ο Οδυσσέας με συμβούλεψε .

    Εσας ολους τους ΔΗΔΕΝ αφυπνισμενους , σας αποφεύγω οπως ο διαβολος το λιβάνι γιατι παραπληροφόρηση ειναι ίσος με τον θάνατο .

    Ποια Μερκελ ; Ποιος Βαρουφακης ;
    Αυτοι δεν υπάρχουν φιλε μου , αψυχες μαριονέτες σου δείχνουν για ....ηγετες λαών !
    Αλλοι κουνουν τα νήματα και εαν δεν το ξέρεις , σιωπά και κανε στην άκρη διοτι δεν εχεις τίποτα να πεις σε κανέναν .
    Σκιές του Πλατωνα , παρουσιάζεις......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω απολυτα με τον ανωνυμο 12:23.Πραγματι ολα αυτα. που ζουμε γυρω απο το χρεος της χωρας μας ειναι ενα καλοστημενο κολπο απο διεθνεις παραγοντες οι οποιοι μας μισουν θανασιμα.Ολα αυτα ασφαλως και γινονται για την ορθοδοξια επειδη εμεις ως ορθοδοξοι ξεσκεπαζουμε αυτους που δημιουργουν το χρεος και φυσικα την παγκοσμιοποιηση.Ειμαστε εμποδιο για τα πανουργα σχεδια τους και για αυτο συμβαινουν ολα αυτα.Δεν υπαρχει χρεος αλλα μισος θανασιμο προς την ορθοδοξον χωρα μας.Ομωσ θα νικησουμε στο τελος και ολοι αυτοι που μας μισουν θα εξευτιλιστουν για μια ακομη φορα.Ο Χριστος ειναι ανικητος οπως και η ορθοδοξια μας.Ας καταλαβουν λοιπον ολοι. αυτοι που μας μισουν οτι δεν θα μας εξαφανισουν απο τον χαρτη οπως νομιζουν αλλα θα ειμαστε παντα ορθιοι οτι και αν κανουν.

      Διαγραφή
  2. Είναι από τις περιπτωσεις πού πρέπει να απαρνηθεις του συμπατριώτες σου και να πάρεις το μέρος του ξένου Του αλλοδαπού, διότι οι Έλληνες οι δικοί σου, σε έκλεψαν σε λήστεψαν αισχροκερδεισαν εις βάρος σου. Εγώ δούλευα και αυτά τα λίγα πού απέκτησα με σκληρό αγώνα, μου τα αφαίρεσαν, και τα απόλαυσαν , ο στρατός κατοχής, η δικτατορία του πελατειακού κράτους. Έκανα δικαστήριο όπου με αθωοναν, αλλά έπρεπε να γίνει και δεύτερο δικαστήριο πού στοιχίζει 9 χιλιάδες ευρώ, πού δεν τα εχω.Και τώρα απολαμβάνουν το κόπο μίας ζωής, οι συμμορίες των κομμάτων της βουλής, με την δικτατορία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]