Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πόσο ανοικτά πρέπει να είναι τα σύνορά μας;

Γράφει ο Νίκος Μελέτης

Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου έφεραν την κυβερνητική αλλαγή, η οποία όμως δεν αρκεί για να αλλάξει ούτε τη γεωγραφική θέση της χώρας, ούτε τα προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζει και η Ελλάδα αλλά και ο τελευταίος πολίτης. Ενα ευρωπαϊκό κράτος, όπως φιλοδοξεί να είναι η Ελλάδα, δεν μπορεί να επιτρέψει τη μετατροπή του σε ανοικτή πύλη εισόδου προς την Ευρώπη ενός ανεξέλεγκτου κύματος παράτυπων μεταναστών. Η πολιτική των ανοικτών συνόρων οδηγεί τελικά σε διάκριση εις βάρος των ανθρώπων εκείνων που διώκονται στις πατρίδες τους για ιδεολογικούς, θρησκευτικούς ή φυλετικούς και άλλους λόγους ή δραπετεύουν από εμπόλεμες ζώνες.

Γιατί, όταν το πλοιάριο βουλιάζει, παίρνει μαζί στον βυθό και εκείνον που λαθραία θέλει να περάσει στην Ελλάδα και εκείνον που δικαιούνταν να πάρει καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα. Οι πρώτες δηλώσεις της αρμόδιας υπουργού Μετανάστευσης Τ. Χριστοδουλοπούλου θέτουν πολλά ερωτήματα μια και έσπευσε να ιδεολογικοποιήσει το ζήτημα και των μεταναστών και της εσωτερικής ασφάλειας.

Σαφώς και θα περιμένουμε την τοποθέτησή της στις προγραμματικές δηλώσεις, αλλά το σύνθημα που είχε δώσει ότι ο φράχτης στον Εβρο θα πρέπει να κατεδαφιστεί αλλά και η θέση της για «ανοιχτά σύνορα» ώστε να εισέρχονται οι πρόσφυγες στην Ελλάδα προκαλούν ανησυχία. Είναι η ίδια υπουργός που φρόντισε να προκαταλάβει τον αρμόδιο υπουργό και να εξαγγείλει ότι σταματά το πρόγραμμα «Ξένιος Ζευς» της ΕΛ.ΑΣ. και ότι τα (απαράδεκτα) κέντρα κράτησης μεταναστών θα μετατραπούν σε «ανοικτά κέντρα φιλοξενίας» τους.

Η «ανάκτηση» των κέντρων των πόλεών μας, της Αθήνας συμπεριλαμβανομένης, δεν είναι κάτι που μπορεί να παραβλέψει η υπουργός επειδή απλώς έχει άλλες απόψεις. Θα πρέπει να σκεφτεί τους χιλιάδες πολίτες που ζουν σε καθεστώς καθημερινής ανασφάλειας, η οποία αποτελεί τη χειρότερη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και όταν προτείνει «ανοικτά σύνορα», θα πρέπει να αναλογιστεί την ευθύνη που αναλαμβάνει μετατρέποντας την Ελλάδα σε πόλο έλξης χιλιάδων απελπισμένων ανθρώπων, μεταξύ αυτών και εγκληματιών και τζιχαντιστών που αναζητούν ασφαλές κρησφύγετο. Σύγχρονη και προοδευτική μεταναστευτική πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει με ανοικτά σύνορα. Από αυτό μόνο οι σύγχρονοι δουλέμποροι και οι τζιχαντιστές έχουν να κερδίσουν. Μαζί και η Χρυσή Αυγή...

Πηγή
Επικοινωνία με τον συντάκτη

nmeletis@pegasus.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]