Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

4 Φεβ 2015

Αντεπίθεση και πολιτική εκτροπή οργανώνει η Μέρκελ και η παρέα της


Το σύνθημα έχει δοθεί. Προετοιμάζονται για μια ρεβάνς αξιοπρέπειας, που οι συμμορίες της Ευρώπης δείχνουν αποφασισμένες να την κερδίσουν με τρόπο ταπεινωτικό σε βάρος των Ελλήνων και προς παραδειγματισμό των λαών ολόκληρης της Ευρώπης... 
 
Οι εξελίξεις επιταχύνονται και όλα δείχνουν πως το κλίμα βαραίνει επικίνδυνα στην Ευρώπη. Τα ΜΜΕ επιχειρούν να συντηρήσουν ως πρώτο θέμα τις αντιπαραθέσεις αναφορικά με τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης και των παραμέτρων της, ενώ το παρασκήνιο και η συνολική πολιτική διαχείριση που οργανώνεται στα πολιτικά επιτελεία  της Ευρώπης, αποκαλύπτουν πως εργάζονται πυρετωδώς με στόχο την πολιτική εκτροπή. 

Αυτή η κυβέρνηση οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι υπονομεύεται ανοικτά αλλά και πισώπλατα, ακόμη και από εκείνους που σε πρώτη ανάγνωση δείχνουν να αντιμετωπίζουν με συμπάθεια τις πολιτικές της επιδιώξεις αναφορικά με τη διαχείριση της οικονομικής πολιτικής.

Ο λόγος δεν είναι γιατί οι προτάσεις της συνιστούν υπέρβαση της δομημένης και κυρίαρχης αντίληψης για την ενοποιημένη Ευρώπη. Ο λόγος είναι γιατί το φορτίο ελπίδας και «εθνικού τσαμπουκά» που ενέπνευσε μετά από μια παρατεταμένη περίοδο δωσιλογισμού και δουλοφροσύνης, πρέπει να τσακιστεί εν τη γενέσει του, και μάλιστα με τρόπο παραδειγματικό, πριν τροφοδοτήσει ένα επικίνδυνο, για όλους αυτούς, ντόμινο στην Ευρώπη.

Τις εξελίξεις λοιπόν που έχουν ήδη δρομολογηθεί, αν δε τις προσεγγίσουμε κάτω από αυτό το πρίσμα, και αν περιοριστούμε απλά στην τεχνική προσέγγιση της τάδε ή της δείνα πρότασης για τη διαχείριση του χρέους και των εμφανιζόμενων ως υποχρεώσεων απέναντι τους δανειστές, θα βρεθούμε σύντομα αντιμέτωποι με πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις.
 • Το Eurogroup επιταχύνεται για να προηγηθεί της συνόδου κορυφής…
 • Ο Καραμανλής επιλέγει να παραμείνει παρκαρισμένος στη «μάχιμη» πολιτική, αρνούμενος να μεταπηδήσει στην προεδρία της Δημοκρατίας…
 • Ο Σαμαράς αν και στοχοποιείται ακόμη από τον κύκλο των στενών του συνεργατών, επιμένει να παραμένει γαντζωμένος στην προεδρική καρέκλα, προσβλέποντας σε εξελίξεις που δε θα τον βρουν πεταμένο στο πολιτικό περιθώριο…
 • Η Γερμανία παραμερίζει κάθε τυπικό πρόσχημα, και επιχειρεί να θυμίσει στους πάντες πως σκοπεύει να παραμείνει αδιαμφισβήτητος ηγεμών…
 • Οι προτάσεις Βαρουφάκη, αν και δε θέτουν σε αμφισβήτηση την ουσία του κατοχικού κεκτημένου, απορρίπτονται και μόνο για το γεγονός πως συνιστούν προτάσεις μιας πολιτικής ομάδας που εμφανίστηκε ως «ανυπότακτη» και ως τέτοια κέρδισε τη μάχη των συμβολισμών και των εντυπώσεων…
Ρωτάμε λοιπόν καθαρά:

Ποιος νομίζετε ότι στ' αλήθεια νοιάζεται για το όνομα της τρόικα ή για το αν θα αποπληρωθεί με αυτή ή εκείνη τη μορφή ένα χρέος που η κατοχική του υπόσταση έτσι κι αλλιώς δεν αμφισβητείται; 

Ποιος πιστεύει ειλικρινά ότι η παραμικρή υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, δε θα αποτελέσει και την Αχίλλειο πτέρνα του,  προκειμένου να τον συνθλίψουν ολοκληρωτικά την αμέσως επόμενη στιγμή προς παραδειγματισμό όλων; 

Ποιος πιστεύει ειλικρινά πως θα επιτρέψουν σ' αυτή την κυβέρνηση να πάρει ανάσα, έτσι και ανακτήσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στις κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάσεις που έρχονται, αν δε φροντίσει πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ να διατηρήσει στοχευμένα επιθετική ατζέντα χωρίς διάθεση υποχωρήσεων και συμβιβασμών; 

Ας μην κοροϊδευόμαστε κύριοι…
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβήτησε ποτέ το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα, και ως εκ τούτου δε συνιστά από αυτή την άποψη το αντίπαλο δέος που πρέπει πολιτικά να το αντιμετωπίσουν οι συμμορίες της Ευρώπης.
Η εκλογή του όμως, υπήρξε αποτέλεσμα της πολιτικής συμπεριφοράς μιας κοινωνίας που αυτή τη φορά χειραφετήθηκε στοιχειωδώς. Δε χειραγωγήθηκε… δεν ενέδωσε στο φόβο και στον μπαμπούλα της Κατοχής… και αυτή η αξιοπρέπεια είναι που πρέπει να τσακιστεί για να παραδειγματιστούν οι λαοί ολόκληρης της Ευρώπης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, δεν αντιμετωπίζεται ως φορέας μιας άλλης πολιτικής, αλλά ως ένα εργαλείο που απασφάλισε μια δυναμική αξιοπρέπειας μέσα στην οποία εγκλωβίστηκε και ο ίδιος, και η οποία πρέπει να τσακιστεί, γιατί είναι δύσκολο πια να επιτρέψει και τον ίδιο να αντικαταστήσει με έναν τρόπο παράλληλο τα άβουλα ανδρείκελα που μόλις αποκαθηλώθηκαν από την κυβερνητική εξουσία.

Πρόκειται για μια ρεβάνς αξιοπρέπειας δηλαδή, που οι συμμορίες της Ευρώπης δείχνουν αποφασισμένες να την κερδίσουν με τρόπο ταπεινωτικό σε βάρος των Ελλήνων και προς παραδειγματισμό των λαών ολόκληρης της Ευρώπης.

Οι εξελίξεις βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού…
Και καλό είναι να συνειδητοποιήσουμε όλοι, πως την έκβασή τους θα την κρίνουν η γενναιότητα και η τόλμη στις πολιτικές αποφάσεις.

Όλοι αυτοί που από τη μια πανηγυρίζουν για τον εθνικό τσαμπουκά που επιδείχτηκε, και την ίδια στιγμή συμβουλεύουν τη νέα κυβέρνηση να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στους χειρισμούς της, αυτό που κάνουν είναι να την προτρέπουν ουσιαστικά δια της πλαγίας, να συμβιβαστεί και να κιοτέψει όπως ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενοι.

Αυτή η μάχη της αξιοπρέπειας πρέπει να κερδηθεί, και για να κερδηθεί ο αταλάντευτος στόχος αυτής της κυβέρνησης πρέπει να είναι η συνολική αποδόμηση του κατοχικού κεκτημένου στη χώρα μέσα από την αποκαθήλωση συνολικά του μνημονιακού θεσμικού πλαισίου που έχει επιβληθεί.

Γι αυτό εξελέγη.  Δεν εξελέγη για να κάνει σοσιαλισμό. Και αυτή τη μάχη πρέπει να τη φέρει σε πέρας μέχρι τέλους χωρίς ταλαντεύσεις… χωρίς συμβιβασμούς… και με την κοινωνία στους δρόμους, πρωταγωνιστή και καταλύτη των εξελίξεων. 

Προσοχή λοιπόν…
Τα μάτια στραμμένα στο Αιγαίο. Η τουρκική αλητεία είναι πρόθυμη να αξιοποιηθεί για εκτεταμένη προβοκάτσια, που και τις επιδιώξεις των συμμοριών θα εξυπηρετεί, και τις βλέψεις της για δραματική αλλαγή του στάτους θα εξυπηρετήσει. 

Προσοχή λοιπόν…
Κανένας συμβιβασμός και άκρως επιθετική πολιτική ατζέντα. Οι κριτές και οι κατήγοροι πρέπει στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση του συμβουλίου κορυφής να μετατραπούν σε κατηγορούμενοι από τους ίδιους τους λαούς τους. Ξεκινήστε λοιπόν άμεσα με τη συμμορία του προδοτικού PSI, και ανοίξτε τώρα την πόρτα του ειδικού δικαστηρίου για τους πρωταγωνιστές του εθνικού εγκλήματος.
Συνεχίστε με την άμεση εγγραφή στον κρατικό προϋπολογισμό των γερμανικών αποζημιώσεων. Πυροδοτείστε το ντόμινο για να ξεδοντιαστεί από τους λαούς το 4ο Ράιχ που αναβιώνει και απειλεί με αφανισμό την Ευρώπη. 

Προσοχή λοιπόν…
Έχουν κάθε λόγο να είναι χεσμένοι και δεν έχετε ούτε έναν λόγο να τους τρέμετε.  Την ατζέντα, το πνεύμα και τους όρους της διαπραγμάτευσης τους καθορίζει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, και όχι οι συμμορίες που την ενέπλεξαν σ αυτή την τραγική περιπέτεια. 

Τσακίστε τους πριν σας τσακίσουν… Μέση λύση δεν υπάρχει. 

Πηγή "Ελληνικό Φόρουμ"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


2 σχόλια:

 1. Κ.Κυριακοπουλε,

  τα ματια μας πρεπει να ειναι στραμμενα προς ολες τις διευθυνσεις.

  Ηδη τα Σκοπια κατηγορουν την πατριδα μας για κατασκοπεια εις βαρος τους!

  Δεν ειναι τυχαιο οτι τοσο με την ανασκαφη του ταφου της Αμφιπολης οσο και με την - εδω και μια

  εβδομαδα- θυελλα αντιδρασεων των τοκογλυφων, η Ελλαδα αποτελει το επικεντρο στο παγκοσμιο

  γιγνεσθαι.

  Κι αυτο βεβαια δεν συμφερει τους Σκοπιανους για παρα πολλους λογους, κυριως επειδη η πατριδα

  μας τραβαει και πολλα συμπαθητικα βλεμματα απο ολον τον κοσμο.

  Κατι πρεπει να κανουν και οι Σκοπιανοι για να τραβηξουν κι αυτοι βλεμματα!

  Εν τουτοις οι κινδυνοι βρισκονται κι εντος της χωρας μας:

  -Δηλητηριαση ποταμιων ή λιμνων

  (Θυμιζω την δηθεν μολυνση του Δουναβη απο ορυχειο χρυσου απο κυανιο οταν η Ουγγαρια πηγε κοντρα στο ΔΝΤ το 2010)

  -Πολλαπλες εστιες πυρκαγιων οχι μονο σε δαση αλλα και σε γεωργικες περιοχες με σκοπο την

  (επιπλεον) οικονομικη καταστροφη των αγροτων

  -Θερμο επεισοδιο (αεροναυτικο) με Τουρκια σε Αιγαιο/Κυπρο

  -Προβοκατσια απο το τουρκικο προξενειο Κομοτηνης

  (συληση ταφων - ζημιες σε μιναρεδες απο "ακραιους" - συγκεντρωσεις απο "μειονοτικους" για

  μεθοδευση της εισαγωγης της τουρκικης γλωσσας σε μειονοτικα σχολεια)

  -Προβοκατσια εις βαρος της πατριδας μας μεσω λαθρομεταναστων

  (Δηθεν επιθεσεις σε ξενους απο "ακραιους" και μη,

  καταγγελιες απο ΜΚΟ για καταπατηση "ανθρωπινων δικαιωματων" των "μεταναστων",

  συγκεντρωσεις για την αποκτηση ελληνικης ιθαγενειας )

  -Ψυχολογικη τρομοκρατια εις βαρος μας και στηριξη των "συμμαχων" σε Τουρκια,Σκοπια


  (προπαγανδιστικα αρθρα εις βαρος της Ελλαδας σε τομεις της οικονομιας και εθνικων μας θεματων,

  οπως και σε θεματα ασφαλειας που αφορουν την ισλαμικη τρομοκρατια)

  Και τελος προπαγανδα, εκ των εσω, εις βαρος της σημερινης κυβερνησης ωστε να υπαρξει ρηξη

  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

  Δεν ειναι τυχαιο που καποιοι "παραπονιουνται" ηδη μολις 1 εβδομαδα μετα την εκλογικη αναμετρηση!

  Οπως δεν ειναι τυχαιο που δεν παραιτηθηκε ο Σαμαρας!


  ΓΜ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όταν τελείωσαν οι εκλογές και εκλέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ , η κυβέρνηση της Γερμανίας ενοχλήθηκε ,διότι έχασε την σύμμαχο Ελληνική κυβέρνηση.Συνεχίζουν την θεωρεία του σοκ κατά γράμμα.Εγώ το περίμενα και το συζητούσα με φίλους μου ότι οι εταίροι μας θα μας επιτεθούν με κάθε μέσο. Την ΝΔ δεν την επιστεύονται πλέον οι Έλληνες. Νέο μνημόνιο δεν θέλουν οι φτωχοί Έλληνες.Οσο και να κρατήσουν την ρεζέρβα τους για να την επαναφέρουν στην εξουσία ,δεν θα περάσει. Το τέλος της Ευρωζώνης έφθασε και την ευθύνη την έχει η Γερμανία ,Γαλλία και Ολλανδία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...