Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο πατριωτισμός "'άσσος" της κυβέρνησης

Θα "παίξει" σωστά το "ισχυρό χαρτί" της;

Δύο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι με εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές απόψεις. Βρέθηκαν στον κεντρικό πυρήνα της πολιτικής σκηνής προερχόμενοι από τελείως διαφορετικούς χώρους και έχουν ρόλο σημαντικό στα πολιτικά δρώμενα.
Με δυο δηλώσεις τους ανέδειξαν το ισχυρότατο χαρτί που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση απέναντι στους σκληρούς και άτεγκτους δανειστές. Είναι το χαρτί του γνήσιου πατριωτισμού, που φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα διέπει το σύνολο της ελληνικής κοινής γνώμης.

«Εγώ ο δεξιός, βαράω προσοχή, όπως λένε στον στρατό, μπροστά σε αυτά που κάνει η αριστερή -δυστυχώς για μας- κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και θα ήλπιζα και ευχόμουν και παρακαλούσα αυτά που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι να τα κάναμε εμείς», δήλωσε ο Τάκης Μπαλτάκος. Στενός φίλος και συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά. Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησής του. Είναι ο ίδιος που υποστηρίζει ότι η ΝΔ θα πρέπει να στρίψει το τιμόνι της ακόμη πιο δεξιά.

Λίγη ώρα μετά από την δήλωση Μπαλτάκου που άφησε άφωνους πολλούς στην ΝΔ, ήρθε η δήλωση του απόστρατου υποστράτηγου Τεθωρακισμένων και πλέον ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα περί της “δημοκρατικής προοδευτικής πατριωτικής αντίληψης η οποία συνδέει ό,τι καλό υπάρχει για την υπεράσπιση της χώρας και του λαού. Γιατί χώρα χωρίς λαό δεν υπάρχει. Επομένως θα πρέπει να συνδέσουμε και το κοινωνικό στοιχείο και το στοιχείο της υπεράσπισης του χώρου μας, του γεωγραφικού μας χώρου που μπορεί να γίνει μόνο εάν πάρουμε και χρησιμοποιήσουμε ό,τι καλύτερο και αν λύσουμε συγχρόνως και τα κοινωνικά ζητήματα. Γιατί χωρίς λυμένα κοινωνικά ζητήματα δεν υπάρχει υπεράσπιση της κυριαρχίας".

Δεν γνωρίζουμε αν στην κυβέρνηση έχουν κατανοήσει την δύναμη αυτής της ψυχολογίας που τα τελευταία 24ωρα έχει διαμορφωθεί στην ελληνική κοινή γνώμη. Πλην ελαχίστων, γραφικών και μίζερων περιπτώσεων, οι απόψεις για τον τρόπο που η νέα κυβέρνηση διαχειρίζεται την υπόθεση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές είναι από θετικές έως πολύ θετικές. Και το πιο ενδιαφέρον είναι ότι αυτό δεν συνοδεύεται με κανενός είδους βεβαιότητα ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν καλά.

Αυτό το κλίμα θα έπρεπε να έχει διαμορφωθεί -για να μην πούμε επιβληθεί- απο τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας από την πρώτη στιγμή που και τυπικά άρχισε η κρίση. Γιατί ουσιαστικά είχε ξεκινήσει πολύ πριν από το 2009. Δυστυχώς δεν το επιδίωξε καμία πολιτική δύναμη. Ούτε και η σημερινή κυβέρνηση όταν ήταν αντιπολίτευση, ούτε βέβαια η ΝΔ που… εμπνεύστηκε την απαράδεκτη θεωρία των δύο άκρων. Και είναι η δική της αμυντική μέχρι παρεξηγήσεως στάση στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές που κάνει την σημερινή κυβέρνηση να μοιάζει... με επαναστατική ενώ στην ουσία πράττει τα αυτονόητα.

Αυτό το “καύσιμο” "πατριωτικής ανάτασης" θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την χώρα και όχι για τις ό,ποιες πολιτικές σκοπιμότητες και αντιπαραθέσεις. Ελπίζουμε ότι η σημερινή κυβέρνηση θα "παίξει" αυτόν το "άσσο" που πολλές κυβερνήσεις δεν είχαν στα χαρτιά τους σωστά και ελπίζουμε αποτελεσματικά.

Πηγή OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]