Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ίσως η Γερμανία θέλει η ίδια να φύγει πλέον από το ευρώ!!!

Ίσως η Γερμανία έφτασε στο σημείο χωρίς επιστροφή, όπως είχε υποθέσει παλιότερα και ο κ. Βαρουφάκης ότι θα συμβεί κάποια στιγμή. Όλα τα σημάδια, όπως η διογκούμενη κρίση που της κτυπάει πλέον την πόρτα και η απόφαση της ΕΚΤ για παροχή ρευστότητας χωρίς τη θέληση της Γερμανίας, αυτό δείχνουν.

Έφτασε δηλαδή στο σημείο που, είτε η Γερμανία θα προχωρήσει σε
μεγαλύτερη ενοποίηση της Ευρωζώνης και επομένως σε απώλεια της ηγεμονικής θέσης της στην Ευρώπη και των κερδών της, είτε θα αποχωρήσει από το ευρώ, επιστρέφοντας σε ένα ισχυρότατο μάρκο με όλα τα κέρδη στην κατοχή της.

Πάντως, αν πράγματι έχει φτάσει σε αυτό το σημείο, τότε η Ελλάδα, που μέχρι τώρα τη χρησιμοποιούσε η Γερμανία μέσω της παραδειγματικής τιμωρίας για να επιβάλλεται η ίδια στην Ευρωζώνη, τώρα της προσφέρει τη μοναδική ευκαιρία για να διαλύσει την Ευρωζώνη ρίχνοντας το φταίξιμο στην Ελλάδα.

Αν δούμε λοιπόν στις διαπραγματεύσεις σήμερα και στις επόμενες μέρες μια ανένδοτη Γερμανία και κυρίως μια Γερμανία που θα επιδιώξει, όχι απλά να υποχρεώσει, αλλά και να ταπεινώσει την Ελλάδα και τους Έλληνες που πριν λίγες μέρες αποφασίσαμε, τότε ναι, η Γερμανία έχει αποφασίσει να διαλύσει την Ευρωζώνη και το παίζει "αρχάγγελος με τη ρομφαία". Να επιστρέψει δηλαδή στο μάρκο και να κρατήσει τα κέρδη που έχει αποκομίσει από τα υπόλοιπα κράτη, κυρίως του Νότου, χρησιμοποιώντας για μια ακόμα φορά στα σχέδιά της την Ελλάδα.

Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι. Δεν φταίμε εμείς οι Έλληνες που πεθαίνουμε και ζητάμε δικαίωμα στη ζωή, αλλά οι Γερμανοί που μας χρησιμοποιούν για να φύγουν από το ευρώ, μαζί με τα περισσότερα χρήματα της Ευρωζώνης.

Πέτρος Χασάπης
Προεδρική Δημοκρατία



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]