Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σύνεση και στρατηγική

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Αδιαμφισβήτητα η Γερμανία είναι η πιο ισχυρή χώρα της Ευρώπης. Αντίθετα η χώρα μας είναι η πλέον αδύνατη. Μελετώντας τους αριθμούς εύκολα ο καθείς αντιλαμβάνεται ότι ακόμα και η μικρή πτωχευμένη Κύπρος οικονομικά βρίσκεται πάνω από την Ελλάδα.

Είναι μια χώρα με εξουθενωμένο λαό, που έχει απέναντί της την επιθετική Τουρκία του Ερντογάν, είναι ένας τόπος με ελάχιστες δυνατότητες και στο εσωτερικό και πολύ περισσότερο στο εξωτερικό. Για να είμαι ειλικρινής, βαρέθηκα να μας λυπούνται, δεν αντέχω να μας κάνουν πλάκα, και με ενοχλεί πολύ ότι στα «πολωνικά ανέκδοτα» των ξένων είμαστε πρωταγωνιστές. Δεν είναι μόνο ότι αξίζουμε περισσότερα. Είναι και οι δυνατότητές μας πολύ μεγάλες και αποδεικνύεται με τις επιτυχίες των παιδιών που έφυγαν κυνηγημένα από την κρίση στο εξωτερικό.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε στον λαό ότι θα διώξει την τρόικα. Υπάρχει Ελληνας με μυαλό που δεν έχει την ίδια επιθυμία; Ελπίζω κανένας. Το ερώτημα είναι πώς διώχνει κανείς τους δανειστές και μάλιστα χωρίς άλλες συνέπειες για τον λαό. Διότι ναι μεν έχουμε ανέβει όλοι στα κάγκελα με την άκρατη λιτότητα και τα αβάσταχτα μέτρα, αλλά δεν νομίζω να επιδιώκει κανείς και? αίμα. Το ξέρω ότι μερικοί θα δυσαρεστηθείτε, αλλά μέχρι τώρα «το πάει καλά», υπό την έννοια ότι απαιτεί ανάπτυξη και όχι άλλη λιτότητα. Ομως νιώθω πως μία εκ των πιθανοτήτων είναι να σπάσει το σχοινί όταν το τραβάς βιαστικά?

Οι εταίροι της Ελλάδας είναι οι Ευρωπαίοι - και δεν είναι όλοι σκληροί όπως οι Γερμανοί. Το ΔΝΤ δεν «πάει» πια στη νέα Ελλάδα. Οι ευαισθησίες του για τους λαούς είναι ανύπαρκτες. Αρα, πρέπει να τερματιστεί η όποια σχέση. Ομως για να συμβεί αυτό ο πρωθυπουργός πρέπει να αποκτήσει σχέση εμπιστοσύνης με τους Ευρωπαίους και να τερματίσει την αχρείαστη κόντρα με τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε. Είναι αδίστακτοι και δεν έχουν ίχνος αγάπης για την Ελλάδα και τον λαό της.

Η Ελλάδα πρέπει να ξεφύγει από τα δεσμά των δανειστών, αλλά αυτό δεν θα συμβεί με αντιπαράθεση και με μαγκιές που ικανοποιούν μεν τους πελάτες ψηφοφόρους, αλλά ερεθίζουν τους δανειστές. Για να επιτευχθεί ο σκοπός, για να αλλάξουν οι ζωές των πολιτών και να εξαφανιστεί η δυστυχία, απαιτείται στρατηγική και σύνεση...

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]