Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αν δεν σκοτώσεις τον πυρήνα, αλλαγή και ελπίδα δεν έρχεται

Το πρόγραμμα το  ξέρουμε, είναι ουσιαστικά αυτό που επιβλήθηκε τα τελευταία χρόνια με 500 μνημονιακούς νόμους και 7000 περίπου τροπολογίες. Συνεχίζει σταθερά λοιπόν αφού ο πυρήνας θα μείνει ως έχει. 

Ο Μάρτιν Γέγκερ, εκπρόσωπος Τύπου του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε πως "η Ελλάδα δεσμεύτηκε να μην κάνει τίποτα χωρίς την συνεργασία των θεσμών".  
Ο κύριος Γέγκερ ανέφερε ότι θα δοθεί στην Ελλάδα κάποια ευελιξία, όμως ο πυρήνας του προγράμματος δεν μπορεί να αλλάξει.
Η Ελλάδα δεσμεύτηκε να μην κάνει τίποτα χωρίς την συνεργασία των θεσμών, όπως εκφράστηκε στην συμφωνία του Eurogroup την Παρασκευή, ανέφερε ακόμα ο κύριος Γέγκερ.
«Οι θεσμοί θα εξετάσουν πρώτα την λίστα, όπως συμφωνήθηκε την Παρασκευή, και κατόπιν θα δώσουν την εκτίμησή τους, ενώ πάνω σε αυτή τη βάση θα γίνει συζήτηση μεταξύ των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup, μέσω τηλεδιάσκεψης», δήλωσε ο κύριος Γέγκερ για τα επόμενα βήματα στο ζήτημα.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ενημερώνει τις ημέρες αυτές τους βουλευτές στη χώρα του, οι οποίοι θα κληθούν να επικυρώσουν την συμφωνία με την Ελλάδα, εφόσον οι θεσμοί και το Eurogroup της Τρίτης εγκρίνουν τον κατάλογο των μέτρων που στέλνει σήμερα η ελληνική κυβέρνηση.
Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Γερμανίδας Καγκελαρίου Στέφεν Σάιμπεργκ, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν είναι η ώρα η κυρία Μέρκελ να πάρει στα χέρια της την κατάσταση με την Ελλάδα, δήλωσε πως η Καγκελάριος είχε στενή συνεργασία τις τελευταίες ημέρες με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όμως τώρα το θέμα είναι αποκλειστικά του Eurogroup.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]