Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γερμανία εναντίον Ελλάδας

Με την αντιμνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, θα συνεχίσει το Βερολίνο και η εξοπλι­στική του βιομηχανία να απομυζούν τέτοια κολοσ­σιαία κέρδη από την Ελλάδα;

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Καίρια η επισήμανση Βαρουφάκη προς Σόιμπλε: «Πρέπει να σεβαστούμε υπάρχοντες κανόνες (σ.σ. της ΕΕ), χωρίς όμως να διαλύουμε τη δημοκρατία με μια βαριοπούλα που να λέει ότι οι εκλογές δεν μετράνε»! Βαριοπούλα γερμανική εναντίον της δημοκρατίας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Βαριοπούλα γερμανική εναντίον των «ασήμαντων» κατά το Βερολίνο βουλευτικών εκλογών σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ, πλην φυσικά της Γερμανίας.

Ανυποχώρητος ο Σόιμπλε: «Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε» δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. «Δεν συμφωνήσαμε καν ότι διαφωνούμε» έκανε φραστική ρελάνς ο Ελληνας ομόλογός του. «Η Ελλάδα πρέπει να διαπραγματευθεί με τους τρεις θεσμούς που στηρίζουν το πρόγραμμα διάσωσης» υπογράμμισε ο Σόιμπλε, αποφεύγοντας πάντως να χρησιμοποιήσει τον τόσο μισητό στους Ελληνες όρο «τρόικα».

Απέρριψε το Βερολίνο το πρόγραμμα του... ΣΥΡΙΖΑ για το εσωτερικό της χώρας μας! «Δεν μπόρεσα να κρύψω τον σκεπτικισμό μου για το ότι πολλά από τα εξαγγελθέντα μέτρα κατά την πεποίθησή μας δεν πάνε οπωσδήποτε προς τη σωστή κατεύθυνση» δήλωσε χωρίς περιστροφές ο Σόιμπλε.
Πανηγύρι στον Τύπο της Γερμανίας. «Ο Σόιμπλε επιμένει στον έλεγχο της Αθήνας μέσω της τρόικας» έγραφε στην πρώτη σελίδα της η σοβαρή δεξιά εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε». Δίπλα, στην πρώτη πάντα σελίδα, τεράστιο άρθρο εναντίον της Ελλάδας με τίτλο-καταπέλτη: «Τέρμα με τις αστειότητες στην Αθήνα»! Τα ίδια, πάντα στο προχθεσινό φύλλο της ίδιας εφημερίδας, και στο οικονομικό τμήμα του εντύπου, στην πρώτη του σελίδα: «Οι Ελληνες πέφτουν τρέχοντας πάνω σε τοίχο»! Αισθάνονται ότι η Γερμανία θα λιώσει την Ελλάδα και εκδηλώνουν μια άγρια χαρά γι' αυτό.

Αντεπίθεση Καμμένου εναντίον της Γερμανίδας υπουργού Αμυνας, η οποία υποτίθεται ότι ανησύχησε για τις θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης κατά των κυρώσεων που προωθεί η Γερμανία εναντίον της Ρωσίας. «Η Ελλάδα ήταν πάντα στο πλευρό των συμμάχων όταν αντέκρουαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής!» απάντησε ο Ελληνας υπουργός Αμυνας. «Η συμπεριφορά και οι δηλώσεις Γερμανών πολιτικών που υποκαθιστούν θεσμικά όργανα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ είναι όχι μόνο ανεπίτρεπτες αλλά και εκβιαστικές» πρόσθεσε.

Η Μέρκελ ανησυχεί για εντελώς άλλο πράγμα. Πρόσχημα φτηνό είναι το θέμα της Ρωσίας. Σχεδόν τριάντα χρόνια τώρα η Γερμανία είναι ο δεύτερος (μετά τις ΗΠΑ) μεγαλύτερος προμηθευτής στον αμυντικό εξοπλισμό της χώρας. Με την αντιμνημονιακή, άρα εξ ορισμού αντιγερμανική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, θα συνεχίσει το Βερολίνο και η εξοπλιστική του βιομηχανία να απομυζούν τέτοια κολοσσιαία κέρδη από την Ελλάδα ή θα τα πάρουν όλα οι Αμερικάνοι; Ιδού η πραγματική απορία και αγωνία των Γερμανών! Για να μην κοροϊδευόμαστε, δηλαδή!

Ο Τσίπρας προσπαθεί να μαζέψει την κατάσταση. «Η Ελληνική Δημοκρατία δεν έχει στόχο ούτε να εκβιάσει ούτε να απειλήσει κανέναν. Πολύ περισσότερο όμως η Ελληνική Δημοκρατία δεν εκβιάζεται» είπε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Εύκολο να το λέει κανείς, δύσκολο να το πράξει! Ιδωμεν.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]