Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λαβρόφ: "Θα εξετάσουμε αίτημα βοήθειας, αν κατατεθεί από την Ελλάδα"

Τις ανησυχίες του για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Ευρώπη διατύπωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνομιλίες που είχε σήμερα με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην ήπειρο. Βλέπουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο της αποσταθεροποίησης. Η Ελλάδα θέλει να εξηγήσει στους εταίρους της ότι όλα τα προβλήματα θα πρέπει να επιλυθούν μέσω της διπλωματίας, μέσω των διαπραγματεύσεων. Διαφορετικά, θα αντιμετωπίσουμε μια ανθρωπιστική κρίση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς.

Εξέφρασε ακόμη την ευγνωμοσύνη του προς τη Ρωσία για τη σταθερή της θέση υπέρ της Κύπρου επισημαίνοντας ότι «η σχέση μας με τη Ρωσία είναι μια σχέση ειλικρινούς φιλίας» και πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής χώρα στην Ελλάδα. Τον ευχαρίστησε ακόμη για την υποστήριξη στο Κυπριακό.

Από την πλευρά του ο κ. Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία θα εξετάσει αίτημα βοήθειας, εάν το καταθέσει η Ελλάδα.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε κατα την διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά οτι οποιαδήποτε συμφωνία σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία πρέπει να προστατεύει τα δικαιώματα όλων των πολιτών που ζουν στη χώρα.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι θα μπορούσε να υπάρξει μόνο μια πολιτική κατάσταση στη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία, η οποία έχει σκοτώσει πάνω από 5.000 άτομα.

Ο Λαβρόφ είπε επίσης ότι η Ρωσία εκτίμησε την "εποικοδομητική" θέση της Ελλάδας στις σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ΕΕ όπως τόνισε έχει επιβάλλει πολλές κυρώσεις λόγω της κρίσης στην Ουκρανια .
Απο την πλευρά του ο Νίκος Κοτζιάς δήλωσε οτι "Ελλάδα και Ρωσία έχουν σχέσεις μακραίωνης ιστορικής φιλίας"

Ο Νίκος Κοτζιάς δήλωσε ότι ελπίζει πως θα υπάρξει μια "σημαντική" συμφωνία στις συνομιλίες στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ αργότερα σήμερα.

Νωρίτερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δήλωσε οτι η Αθήνα ανησυχεί για τις 100.000 ομογενείς που ζουν στην ανατολική Ουκρανία και θα θέσει ως προτεραιότητα να τους δώσει βοήθεια.

"Έχουμε ένα ιδιαίτερο πρόβλημα με την Ουκρανία. Όπως γνωρίζετε, στη Μαριούπολη και άλλα μέρη της ανατολικής Ουκρανίας υπάρχουν περίπου 100.000 άτομα ελληνικής καταγωγής και προσπαθούμε να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να τους βοηθήσουμε”, δήλωσε ο Κοτζιάς κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Η Αθήνα επιμένει ότι οι πολιτικές κρίσεις μπορούν να λυθούν μόνο με διπλωματικό διάλογο, δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς.

“Βλέπουμε ότι από την ανατολή και το νότο, η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο της αποσταθεροποίησης. Η Ελλάδα θέλει να εξηγήσει στους εταίρους της ότι όλα τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μόνο μέσω διπλωματικού διαλόγου. Αλλιώς, όλοι θα αντιμετωπίσουν ανθρωπιστική κρίση “, τόνισε ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]