Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέρκελ: Ελπίζω να συνεργαστούμε, αν και υπάρχουν δυσκολίες - Τσίπρας: Το ελπίζω

Σύντομο τετ-α-τετ με την Άνγκελα Μέρκελ είχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της συνόδου κορυφής.
«Συγχαρητήρια για την εκλογή σας. Ελπίζω ότι θα έχουμε μία καλή συνεργασία αν και υπάρχουν δυσκολίες», ήταν τα λόγια της Γερμανίδας Καγκελάριου.
«Το ελπίζω», της απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Προσερχόμενη στη σύνοδο η Καγκελάριος τόνισε ότι «η Ευρώπη αναζητά συμβιβασμό για την Ελλάδα» στον οποίο τα πλεονεκτήματα θα ξεπερνούν τα μειονεκτήματα, υπογραμμίζοντας πως «έχουμε ακόμη λίγες μέρες για να λύσουμε το ελληνικό ζήτημα».

Μέρκελ: «Ναι» στην εξεύρεση συμβιβασμών, αλλά και τήρηση των κανόνων
«Έχουμε ακόμη μερικές μέρες χρόνο»


«Η επιτυχία της Ευρώπης στηρίζεται στην εξεύρεση συμβιβασμών. Οι συμβιβασμοί είναι εφικτοί όταν τα πλεονεκτήματα ξεπερνούν τα μειονεκτήματα... Η Γερμανία είναι έτοιμη να κάνει κάτι τέτοιο» επισήμανε την Πέμπτη η Άνγκελα Μέρκελ προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας ωστόσο ότι για την αξιοπιστία της Ευρώπης, είναι απαραίτητη η τήρηση των κανόνων.

Όπως είπε η κ. Μέρκελ «θα δούμε τι προτάσεις κάνει η Ελλάδα. Θα συζητηθούν από τους υπουργούς Οικονομικών στο επόμενο Eurogroup. «Έχουμε ακόμα μερικές μέρες χρόνο» ανέφερε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος, τονίζοντας ότι αναμένει να καλωσορίσει τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, που για πρώτη φορά έρχεται σε Σύνοδο Κορυφής.

«Οι δεσμεύσεις είναι δεσμεύσεις και πρέπει να τηρούνται ήταν το αυστηρό μήνυμα του πρωθυπουργού της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ που εμφανίστηκε σκληρότερος έναντι της Αθήνας. Όπως είπε, «ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει, κλειδί είναι να συμφωνηθει η συνέχιση του προγράμματος και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.»

Την πεποίθησή του για εξεύρεση αμοιβαίας βιώσιμης λύσης με τους εταίρους, που θα θεραπεύσει τη λιτότητα, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]