Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ολομέτωπη επίθεση από τον Κοτζιά στη Γερμανία

Γράφει ο Νίκος Σταυρουλάκης

Την ώρα που η Γερμανία αρνείται να δεχτεί ακόμα και την ύπαρξη του θέματος των γερμανικών αποζημιώσεων, ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς εγείρει το ζήτημα στη σημερινή συνάντηση που έχει στο Βερολίνο με τον ομόλογό του (σ.σ. και γείτονά του στο Γκίσε, όπου σπούδαζαν μαζί) Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ. Παρίσι, Μόσχα και Κίεβο είναι οι επόμενοι σταθμοί του Έλληνα ΥΠΕΞ. Ειδικότερα, στη Μόσχα αναμένεται να φτάσει αύριο.

Σε περίοδο εμφανούς έντασης στις ελληνογερμανικές σχέσεις, ο κ. Κοτζιάς εγείρει θέμα αποζημιώσεων (με βάση την πρόσφατη έκθεση της Ομάδας Εργασίας του ΓΛΚ), το οποίο απορρίπτει η Γερμανία. Χαρακτηριστική είναι η χθεσινή τοποθέτηση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Γκέοργκ Στράιτερ για τη διεκδίκηση του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των πολεμικών επανορθώσεων. «Η γερμανική κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα στο θέμα. Ως τώρα υπάρχουν κυρίως διατυπώσεις σκέψεων. Οι προγραμματικές δηλώσεις αφορούν κυρίως το εσωτερικό. Άλλο οι δηλώσεις προς τον ελληνικό λαό άλλο οι διεθνείς κινήσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Spiegel», με αφορμή την άφιξή του στη γερμανική πρωτεύουσα, ο κ. Κοτζιάς, απάντησε σε (επιθετικές) ερωτήσεις, εστιασμένες κυρίως στην ελληνική στάση στο Ρωσο-ουκρανικό. «Η Ευρώπη πρέπει να αποφασίσει εάν επιθυμεί να εντάξει τη Ρωσία στην αρχιτεκτονική ασφάλειάς της ή εάν η Ρωσία είναι εχθρός. Η Ευρώπη δίνει μια πολύ κακή εικόνα στους λαούς του Νότου, όταν οι τελευταίες δεκατρείς συνεδριάσεις του Συμβουλίου Υπουργών αφορούν μόνο Μνημόνια, τιμωρίες και κυρώσεις. Εχουμε χάσει πολύ χρόνο» ανέφερε.
Σε ερώτημα αν αποδέχεται τον ηγεμονικό ρόλο της Γερμανίας στην Ευρώπη απάντησε: 
«Όχι. Η Γερμανία αντέδρασε επιθετικά σε ορισμένες στιγμές στην Ιστορία της».

Πηγή εφημ. "δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]