Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με Ειδικό Δικαστήριο κινδυνεύουν Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαράς

Η παράνομη και αυθαίρετη τρόικα τους παίρνει στο λαιμό της
Η νέα κυβέρνηση θα αποδώσει ευθύνες με βάση στοιχεία και μαρτυρίες

Τον κίνδυνο να βρεθούν αντιμέτωποι με το Ειδικό Δικαστήριο διατρέχουν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς, όχι μόνο στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις της νέας κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα καταλήξουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα για τη χώρα, κάτι που θα επιβεβαιώσει ότι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί δεν έκαναν τίποτε για τα συμφέροντά της αλλά την οδήγησαν, αυτήν και τον λαό της, στα νύχια των δανειστών ως πρόβατο επί σφαγή. Αλλά και διότι όταν εκδικάσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την υπόθεση του πορίσματος της Επιτροπής Οικονομίας και Οικονομικών –κατ’ ανάθεση από το Ευρωκοινοβούλιο- που θεωρεί παράνομη τη συγκρότηση και τη λειτουργία της τρόικας, θα έχει και νομικά επιχειρήματα –πέραν των πολιτικών- η νέα κυβέρνηση για να στείλει στο εδώλιο του κατηγορουμένου τους Παπανδρέου και Σαμαρά.
Σημειώνεται ότι το σχετικό πόρισμα με προτάσεις – καταπέλτη έχει αποστείλει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας, όπως είχε αποκαλύψει ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, απαντώντας σε σχετική ερώτηση και διευκρινίζοντας ότι δεν έχει ακόμη εξετάσει την υπόθεση το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ενδεικτικό του προβληματισμού που έχει προκαλέσει ακόμη και σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας η αδράνεια της κυβέρνησης Σαμαρά, καθώς βλέπουν την κυβέρνηση Τσίπρα να προσπαθεί να διαπραγματευθεί και να έχει επιτύχει ήδη τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας, στο ελληνικό πρόβλημα, έναντι του Βερολίνου, είναι το αιχμηρό σχόλιο, με σαφή υπονοούμενα ενός εκ των φίλων και συνεργατών στο παρασκήνιο, του Αντώνη Σαμαρά, του Φαήλου Κρανιδιώτη. Στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook εφόσον η Γερμανία υποχωρήσει στις απαιτήσεις της ελληνικής πλευράς, τότε το κόμμα του θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις. «Εάν οι δανειστές υποχωρήσουν, τότε θα πρέπει εμείς να εξηγηθούμε, γιατί δεν τα κάναμε τότε» διευκρίνησε στη συνέχεια σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο Star.

Όπως γράψαμε πριν μία μόλις εβδομάδα, το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Οικονομίας και Οικονομικών επεσήμαινε την ασθενή νομιμοποίηση της τρόικας, υπογραμμίζοντας ότι η όποια νομιμοποίηση εξαρτάται από τη βούληση της εθνικής εκτελεστικής εξουσίας, δηλαδή των κυβερνήσεων! Με άλλα λόγια, αν την τρόικα θέλουν να την θεωρούν νομιμοποιημένη στις λειτουργίες της ή όχι, αυτό εξαρτάται από τις κυβερνήσεις των χωρών που πηγαίνει η τρόικα. Δηλαδή, οι κυβερνήσεις Σαμαρά και Παπανδρέου από μόνες τους κατέστησαν νόμιμη την τρόικα, αποδεχόμενες μάλιστα τον ευτελιστικό τρόπο με τον οποίο μας αξιολογούσαν!

Επεσήμανε ακόμη το πόρισμα ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται από κοινού από το Eurogroup και το ΔΝΤ, ενώ σημαντικότατο ρόλο έχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ESM) καθώς είναι ο Οργανισμός ο υπεύθυνος για τις αποφάσεις που αφορούν οικονομική βοήθεια. Αυτό σημαίνει ότι τα κράτη – μέλη που δέχονται βοήθεια, τίθενται στο επίκεντρο όποιας απόφασης λαμβάνεται. Κοινώς, έχουν λόγο στις σχετικές αποφάσεις που δεν λαμβάνονται ερήμην τους! Επομένως, εξαρτάται από τις κυβερνήσεις αν θα φέρνουν αντίρρηση σε ό,ποιο μέτρο προσαρμογής προτείνεται έναντι της οικονομικής βοήθειας που λαμβάνουν!
Όμως, τόσο η κυβέρνηση Παπανδρέου όσο και η κυβέρνηση Σαμαρά, δεν έφερναν καμία αντίρρηση και αποδέχονταν ό,τι τους έλεγαν οι δανειστές.

Εν τω μεταξύ, τέσσερα νέα στοιχεία επιδεινώνουν τη θέση των Παπανδρέου – Σαμαρά και είναι βέβαιο ότι θα ληφθούν σχετικώς υπ’ όψιν όταν έλθει η ώρα.

Πρώτον, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρόκειται να αποχωρήσει από την τρόικα, αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο το μη νομιμοποιημένο όργανο που φτωχοποίησε τον Ελληνικό λαό. Βούληση αποχώρησης από την τρόικα έχει εκφράσει και το ΔΝΤ.

Δεύτερον, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έχει δηλώσει ότι η τρόικα δεν έχει λαμπρό μέλλον και εξετάζει ιδέες για ένα όργανο με περισσότερους δημοκρατικούς ελέγχους. Αυτό επιδεινώνει τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων που δεν αντιστάθηκαν στην τρόικα με προσφυγές που θα είχαν ως επιχείρημα ότι η τρόικα δεν υπόκειται σε κανέναν έλεγχο, κάτι που όλοι το ήξεραν τότε στην Ευρώπη!

Τρίτον, το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης (Independent Evaluation Office – IEO) του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ολοκλήρωσε την απολογιστική του έκθεση, στην οποία εστιάζει σε λάθη, παραλείψεις αλλά και πολιτικούς συμβιβασμούς που ενδεχόμενα έγιναν από το 2010 έως σήμερα. Έτσι, ο κ. Τόμσεν –ο οποίος έχει αναβαθμιστεί στην ιεραρχία και είναι πλέον διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ- θα κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις του Γραφείου, για το καταστροφικό πρόγραμμα που επέβαλε στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι από ανώτατα στελέχη του Ταμείου έχει ομολογηθεί το λάθος των πολλαπλασιαστών που είχαν χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση της Ελλάδας για τον αντίκτυπο της λιτότητας επί της επιτάχυνσης της ύφεσης. Ουδεμία όμως αντίδραση υπήρξε από την κυβέρνηση Σαμαρά.

Τέταρτον, ακόμη και ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, άσκησε έντονη κριτική στη δράση της τρόικας στην Ελλάδα, αφήνοντας έτσι έκθετες τις προηγούμενες κυβερνήσεις που παρακολουθούσαν απαθείς να τίθεται κάτω από το ζυγό των απαιτήσεων της τρόικας ο ελληνικός λαός.

Πηγή «Κυριακάτικη KontraNews»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΟΤΑΝ ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΕΫ,ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ
    ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ , ΟΛΟΙ!!! ΚΑΝΑΝΕ ΤΙΣ ΠΑΠΙΕΣ.
    ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΤΑΖΑΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ(ΣΑΜΑΡΑΣ) ΚΑΙ ΟΙ (ΝΤΕΦΑΚΤΟ) ΔΙΚΑΙΟΙ (ΣΥΡΙΖΑ)

    ΟΤΑΝ ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΧΑ
    ΟΛΟΙ!!!!! ΕΚΑΝΑΝ ΞΑΝΑ ΤΑ ΠΑΠΑΚΙΑ

    ΟΤΑΝ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ-ΨΑΡΑ Η ΕΔΡΑ ΑΠΦΑΣΙΖΕΙ
    (ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΑΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗΣ)
    ΟΤΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΕΊΝΑΙ ΑΘΩΑ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΟ
    ΠΩΣ Ο ΘΙΓΟΜΕΝΟΣ(ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ) ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ (ΑΡΑ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ) ΚΑΝΕΙΣ
    ΚΟΠΤΗΣ ΦΛΕΒΩΝ ΠΕΡΙ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΕΝ ΟΜΙΛΗΣΕ.

    ΕΡΩΤΩ..
    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ..ΠΟΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ;
    ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΧΕΣΤΗΚΕ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΤΟΒΛΕΤ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ; (ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Ή ΠΟΛΙΤΗΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα βρουν τρόπους να τους αθωώσουν. Όλοι πρέπει να φύγουν από το Κοινοβούλιο, καλόμαθαν στην μάσα και την καλοπέραση! Πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια με την συχνή εναλλαγή των Κυβερνήσεων μας κρατάνε υποτονικούς και με αυτόν τρόπο κάμπτεται η αντίσρασή μας...

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]