Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Σχέδιο Μπρεζίνσκι" διάσπασης της Ρωσίας

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας


Λεπτομερειακό σχέδιο του γνωστού συμβούλου επί χρόνια του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, για τον διαμελισμό της Ρωσίας καθοδηγεί τα τελευταία χρόνια την αμερικανική εξωτερική πολιτική σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Αμερικανού καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο πανεπιστήμιο του Illinois των ΗΠΑ, Francis Anthony Boyle.

Ο Αμερικανός καθηγητής σύμφωνα με μια μακροσκελή και αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσε στην ρωσική εφημερίδα Pravda, ανέφερε ότι η αμερικανική εξωτερική πολιτική κατευθύνεται σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο σχέδιο που προβλέπει την διάσπαση της Ρωσίας σε μικρά ανεξάρτητα κρατίδια που θα ελέγχονται απόλυτα από την Δύση. Το σχέδιο αυτό βασίζεται στην πολυμορφία εθνοφυλετική και θρησκευτική που υπάρχει σήμερα στην Ρωσική Ομοσπονδία και προβλέπει την διάσπαση της χώρας, εξέλιξη που θα προκληθεί με τις αλλεπάλληλες προσβολές στο ρωσικό καθεστώς με αφετηρία την μεγάλη κρίση της Ουκρανίας που επέβαλε τις γνωστές οικονομικές κυρώσεις στην Ρωσία.

Ο Francis Anthony Boyle επιτέθηκε ανοιχτά κατά του σημερινού ηγέτη της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, τον οποίο χαρακτήρισε σαν Ναζιστή και οπορτουνιστή, ενώ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την Γαλλία και Γερμανία για την προκλητική τους πολιτική έναντι της Ρωσίας. Παράλληλα υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες για ειρήνευση στη Ουκρανία καθώς και ο Ομπάμα αλλά και ο Ολάντ και η Μέρκελ στο βάθος του μυαλού τους έχουν την πρόθεση να τραβήξουν το σχοινί στα άκρα, εκβιάζοντας τον Ρώσο πρόεδρο να υποχωρήσει ανοίγοντας όμως έτσι τους ασκούς του Αιόλου για την ίδια την Ρωσία. Για την Μέρκελ ανέφερε ότι ενώ θέλει την ρωσική υποχώρηση από την άλλη πλευρά φοβάται τις συνέπειες μιας πρόκλησης για θερμή αναμέτρηση καθώς το προηγούμενο της σοβιετικής κατοχής της μισής Γερμανίας, είναι ζωντανό στις μνήμες πολλών Γερμανών. Στην πρόσφατη συνάντηση Μέρκελ Ομπάμα που έγινε στην Ουάσιγκτον, η Γερμανίδα καγκελάριος όπως αναφέρει ο Αμερικανός καθηγητής, προσπάθησε να κερδίσει χρόνο για να προετοιμαστεί καλυτέρα για κάθε ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με τον Francis Anthony Boyle, ο Ομπάμα ήταν μαθητής του Μπρεζίνσκυ και τον είχε πολλά χρόνια σύμβουλο στην εξωτερική του πολιτική ενώ το στρατηγικό κέντρο του CSIS που διευθύνεται από τον Μπρεζίσνκυ, επηρεάζει καθοριστικά σε πολλές αποφάσεις την πολιτική του Ομπάμα. Για τον ίδιο τον Μπρεζίνσκυ ο Αμερικανός καθηγητής ήταν εξόχως αποκαλυπτικός καθώς όπως υποστήριξε, μισεί την Ρωσία και επιδιώκει με κάθε μέσο την διάσπαση της σε μικρά εξαρτωμένα κρατίδια. Στα σχέδια του αυτά έχει πολλούς υποστηρικτές στο ίδιο το Δημοκρατικό Κόμμα αλλά και στην αμερικανική γραφειοκρατία και διοίκηση ενώ παράλληλα και στην άλλη παράταξη, στους συντηρητικούς, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό για αποφάσεις εναντίον της Ρωσίας. Σύμφωνα με μια τελευταία έκθεση του Ινστιτούτο Brookings που επηρεάζεται από την σχολή σκέψης του Μπρεζίνσκυ, η Αμερική θα αναγκαστεί αργά η γρήγορα να προμηθεύσει με οπλικά συστήματα το ναζιστικό καθεστώς του Κίεβου έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τους Ρώσους στην ανατολική Ουκρανία, διευρύνοντας όμως με αυτόν τον τρόπο την αιματηρή σύρραξη με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Ο Francis Anthony Boyle τόνισε τέλος πως τα τελευταία χρόνια έχει καλλιεργηθεί στο αμερικανικό κογκρέσο ένα έντονα αντιρωσικό κλίμα. "Υπάρχουν δυο πολύ ισχυρές φατρίες εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά της Ρωσίας και των Ρώσων οι οποίες καθοδηγούν αυτή την πολιτική και υπάρχουν πολύ λίγες φωνές που αντιτίθενται σε αυτή". Όπως τόνισε ο Αμερικανός καθηγητής, «η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για την Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι 'αυτό. Από τότε που είχε εκραγεί η κρίση της Κούβας το 1962 δεν θυμάμαι μια τόσο επικίνδυνη κατάσταση. Η κρίση της Κούβας με είχε προτρέψει από τότε να κάνω μια μελέτη για την Σοβιετική Ένωση στο πανεπιστήμιο του Σικάγου και του Χάρβαρντ και με την μεγάλη πείρα στο θέμα αυτό επισημαίνω για άλλη μια φορά τους κίνδυνους που οδηγεί αυτή η πολιτική των ΗΠΑ καθοδηγούμενη από τα σχέδια του Μπρεζίνσκυ γιατί υποτιμά με εγκληματικό τρόπο τις ρωσικές αντιδράσεις».

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Οι ΗΠΑ εχουν κανει και συνεχιζουν να κανουν εγκληματικα λαθη στον σχεδιασμο της εξωτερικης τους πολιτικης! Απο τον πολεμο του Βιετναμ κι επειτα δεν εχουν κερδισει κανεναν πολεμο χωρις την βοηθεια των Αγγλων κυριως και των υπολοιπων συμμαχων, δεν εχουν στειλει χερσαιες δυναμεις ολόδικες τους πουθενα, ουτε στο Ιρακ, ουτε στην Γιουγκοσλαβια, ουτε στο Αφγανισταν και η Ιστορια θα τις καταγραψει ως την πιο συντομη Αυτοκρατορια που επεσε χωρις ουσιαστικο αντιπαλο, απο τα δικα της λαθη και μονο! Η συγκριση του Ομπαμα με τον Πουτιν και μονο προκαλει το γελιο σε ειδικους της διπλωματιας, οπως και η αδιαμφισβητητη υπεροχη των ρωσικων οπλικων συστηματων τρομαζει τους αξιωματουχους του ΝΑΤΟ που εχουν κατα καιρους ομολογησει την δυσκολια μιας ευθειας αντιπαραθεσης με την ρωσικη αρκουδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Αμερική δεν έχει νικήσει σε κανένα συμβατικό πόλεμο μετά τον Β'ΠΠ. (Εκτός αν θεωρείτε την Γρανάδα και τον Παναμά πολέμους) Ο Μπρεζίνσκυ κατάγεται απο πολωνική οικογένεια της φτωχής αριστοκρατικής τάξης προπολεμικά και ποτέ μην ξεχνάτε, πως και οι υψηλοί παίκτες της παγκόσμιας διπλωματικής σκακιέρας -δικός του όρος- έχουν τις δικές τους αγκυλώσεις. Σήμερα κυβερνάνε την εξωτερική πολιτικοί των ΗΠΑ οι νεοσυντηρητικοί, (εβραίοι πρώην τροτσκυστές) και αυτωνών την ατζέντα συμπληρώνει ο τύπος. Ο υπέργηρος Μπρεζίνσκυ είναι συμπληρωματικός και πόσο θα ζήσει ακόμη; Ενώ η Νούλαντ και ο άνδρας της έχουν αρκετές δεκαετίες μπροστά τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]