Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις υποκλοπών στα Σκόπια

Ο Ζόραν Ζάεφ εκθέτει δημοσίως τις μαζικές κυβερνητικές υποκλοπές και την άμεση κυβερνητική επιρροή και έλεγχο των ΜΜΕ από το καθεστώς Γκρούεφσκι

Γράφει ο Vladislav Perunović

Κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του SDSM (Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα) στην έδρα του τα Σκόπια, το κόμμα του Προέδρου Ζόραν Ζάεφ αποκάλυψε μερικές νέες "δραστηριότητες" που αφορούν σε κυβερνητικές παρεμβάσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Επίσης έγινε αναφορά σε αρκετές διαρροές τηλεφωνημάτων ανάμεσα σε έναν σημαντικό αριθμό κυβερνητικών στελεχών, όπως μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Γκορντάνα Γιανκουλόβσκα τόσο με τον Ίβο Κοτέβσκι (εκπρόσωπος της αστυνομίας), καθώς και με τον Martin Protuѓer.

Παρουσιάστηκε επίσης η επιβαλόμενη "γκρίζα υπεροχή" της εξωτερικής πολιτικής, με κυβερνητικές εντολές - παραγγελίες στα μέσα ενημέρωσης, όπως ο εθνικός τηλεοπτικός σταθμός MRT, καθώς και την ιδιωτική εξαιρετικά φιλοκυβερνητική τηλεόραση SITEL .

Οι εντολές αυτές αποτελούνταν από συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς και πότε να μεταδίδονται συγκεκριμένες πληροφορίες - ειδήσεις, προκειμένου να προκληθεί προγραμματισμένος συναισθηματικός αντίκτυπος στους πολίτες της ΠΓΔΜ. Μάλιστα, μερικές από αυτές τις καταγεγραμμένες συνομιλίες εμπεριέχουν απειλές για συγκεκριμένους δημοσιογράφους εξαιτίας της αποτυχίας τους να προωθήσουν τη γραμμή του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE.

Αν και η αποκάλυψη αυτή στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, περείχε υλικό παρόμοιο με εκείνο που παρουσιάστηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με την τελευταία συνέντευξη τύπου, ο Ζόραν Ζάεφ άφησε να εννοηθεί ότι για πάνω από 100 δημοσιογράφους, των οποίων οι επικοινωνίες ήταν παράνομα παγιδευμένες από τον Δεκέμβριο του 2012, θα πάρει αντίγραφα των υποκλαπέντων τηλεφωνικών κλήσεων τους.

Ο Ζάεφ πρόσθεσε επίσης ότι νέα δεδομένα σχετικά με το θάνατο του πιο εξέχοντα ερευνητή δημοσιογράφου της χώρας, Νίκολα Μλαντένοφ, του οποίου το θανατηφόρο αυτοκινηστικό ατύχημα αυτοκινήτων είναι ευρέως θεωρείται ότι είναι ύποπτο, θα παρουσιαστούν πολύ σύντομα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]