Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα Σκόπια κατηγορούν την Ελλάδα για σχεδιασμό πραξικοπήματος!

Το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται ο Γκρούεφσκι, μετά τις συνεχείς διαδηλώσεις Σκοπιανών που καταγγέλλουν στον φασιστικό τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησής του, αλλά και εξαιτίας των εθνοτικών πιέσεων που ασκούνται από τους αλβανούς της ΠΓΔΜ, οδηγεί τον πρωθυπουργό των Σκοπίων σε ακραίες ενέργειες που απειλούν το γειτονικό κρατίδιο με αναταραχές τις οποίες δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει η αλαζονική κυβέρνηση του Νικόλα Γκρούεφσκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του αποκλειστικού μας συνεργάτη στα Σκόπια, Vladislav Perunović, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο Γκρούεφσκι κατά του Ζόραν Ζάεφ (κύριου πολιτικού αντιπάλου), κατηγορώντας τον σαν κατάσκοπο (επειδή ήδη γνώριζε πως ο Ζάεφ διαθέτει έγγραφα που αποδεικνύουν την επικινδυνότητα του σημερινού πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, τα οποία σκόπευε να δημοσιοποιήσει), με την κατηγορία σχεδιασμού πραξικοπήματος και ανατροπής της σημερινής κυβέρνησης των Σκοπίων, σε χθεσινό τηλεοπτικό ρεπορτάζ (η τηλεόραση των Σκοπίων ελέγχεται απολύτως από την κυβέρνηση) έγιναν «αποκαλύψεις» σχετικά με την εξωτερική βοήθεια που πήρε ο Ζάεφ για να σχεδιάσει και να εκτελέσει το «πραξικόπημα». Και η βοήθεια αυτή ήταν από την… Ελλάδα, όπως αποκάλυψε το τηλεοπτικό ρεπορτάζ, το οποίο στηρίχθηκε σε πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, αλλά και από τις μυστικές υπηρεσίες των Σκοπίων!



Βέβαια, το ότι ο Ζόραν Ζάεφ διέθετε έγγραφο υλικό που αποδεικνύει την ύπαρξη και λειτουργία ενός κράτους βίας, που εκτελεί εντολές υψηλά ιστάμενων κρατικών οργάνων, είναι «ψιλά γράμματα» τόσο για τον Γκρούεφσκι, όσο και για τον δημοσιογράφο που έκανε το πολύ βολικό για την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ «ρεπορτάζ».
Μάλιστα, σύμφωνα με όσα «ανακάλυψε» το ρεπορτάζ της Σκοπιανής τηλεόρασης, και σύμφωνα με τον αναλυτή Αλεξάνταρ Πάντοφ, ο Ζόραν Ζάεφ κατά τους τελευταίους μήνες πέρασε παράνομα (με τα πόδια) στην Ελλάδα 15 έως 20 φορές και αυτό είναι ένα γεγονός που τον καθιστά ύποπτο για… συνεργασία με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες και κατασκοπεία εις βάρος των Σκοπίων.

Το εμπρηστικό, για τις ελληνοσκοπιανές σχέσεις, ρεπορτάζ, που στοχεύει στην εθνική συσπείρωση γύρω από την παραπαίουσα κυβέρνηση Γκρούεφσκι, συνεχίζει, προβάλλοντας «ισχυρές υποψίες» πως η Ελλάδα κρύβεται πίσω από την δράση του Ζόραν Ζάεφ, αφού η ελληνική εξωτερική πολιτική ενδιαφέρεται να τοποθετήσει στην ηγεσία της ΠΓΔΜ έναν «βολικό» πρωθυπουργό, με τον οποίο θα υπάρξουν εύκολες διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα φτάσουν και στον τελικό στόχο που είναι η αλλαγή του ονόματος της χώρας (δεν θα λέγεται «Μακεδονία»).

Δυστυχώς, για τα όσα συμβαίνουν στα γειτονικά Σκόπια, ταιριάζει στον απόλυτο βαθμό η παροιμία: «Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται». Ο σημερινός πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, παραδομένος στην αλαζονεία και με σαφή πρόθεση να βυθίσει το κρατίδιο της ΠΓΔΜ στον άκρατο και επικίνδυνο εθνικισμό, δεν διστάζει να απαγγείλει κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας, τις οποίες δεν μπορεί να πιστέψει ούτε ο ίδιος.
Ακολουθώντας τον δρόμο της διεθνούς απομόνωσης, επενδύοντας τεράστια ποσά στην εθνικιστική προπαγάνδα τη στιγμή που το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της ΠΓΔΜ βρίσκεται σε επίπεδα εξαιρετικά χαμηλά, εξαιτίας των αποτυχημένων πολιτικών που εφαρμόσθηκαν από την κυβέρνηση Γκρούεφσκι, ανακαλύπτοντας ή και δημιουργίας εχθρούς, δημιουργούνται οι συνθήκες πλήρους διάλυσης της ΠΓΔΜ, για την οποία προφανέστατα ο ίδιος ο Νίκολα Γκρούεφσκι αδιαφορεί, αφού τόσο ο ίδιος όσο και η παρέα του ζούνε τον δικό τους μύθο εις βάρος του συνόλου των κατοίκων της ΠΓΔΜ.

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]