Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πάμε ολοταχώς για δημοψήφισμα;

Μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο φανερό ότι η ευρωπαϊκή ελίτ, με όχημα το Βερολίνο, δεν πρόκειται να υποχωρήσει μπροστά στις απαιτήσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης και φυσικά της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που στενάζει κάτω από μια σκληρή οικονομική λιτότητα και επέλεξε έξοδο από το μνημόνιο.

Εφόσον αυτή η στάση της ευρωπαϊκής ελίτ είναι πράγματι σοβαρή και δεν παίζεται κάποια μπλόφα, αυτό θα οδηγήσει αναγκαστικά την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είτε σε πλήρη υποταγή και διάψευση όλων των προεκλογικών εξαγγελιών (ήδη πάει η πιο σημαντική, δηλαδή το κούρεμα του χρέους), κάτι που θα οδηγήσει σε τεράστια φθορά των κυβερνητικών κομμάτων, είτε σε άμεση πτώση της κυβέρνησης και επάνοδο στην κυβέρνηση του Σαμαρά και της ΝΔ.

Επειδή προβλέπουμε ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι ΑΝΕΛ δύσκολα θα καταθέσουν τα όπλα, αρχικά θα έχουμε μια σκληρή κόντρα με το ευρωιερατείο και κυρίως με το Βερολίνο και στη συνέχεια θα πάμε σε δημοψήφισμα, καθόσον δεν είναι δυνατόν να προδοθεί ένας ολόκληρος λαός που μόλις πριν μερικές μέρες επέλεξε έξοδο από τα μνημόνια.

Προφανώς στο δημοψήφισμα που θα γίνει και άσχετα με το ερώτημα που θα τεθεί, το πραγματικό δίλημμα θα είναι «μέσα ή έξω από το ευρώ». Επιτέλους, φτάνει η ώρα που ο ελληνικός λαός θα πάψει να εμπιστεύεται το μέλλον του σε κομματικές επιλογές και θα αναλάβει μόνος του το βάρος της απόφασης, γνωρίζοντας επακριβώς το τι θα συμβεί είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση.

Πέτρος Χασάπης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]