Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Terra Incognita... (άγνωστη γη...)

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Ο νέος ''πόλος εξουσίας'', το νέο πολυσυλλεκτικό κόμμα εξουσίας που θέριεψε από την αγανάκτηση του λαού κι από τις ανάγκες των καιρών, αποτελεί terra incognita, αχαρτογράφητη περιοχή για το πολιτικό μας σύστημα.

Και όσο κι αν θέλουν οι φίλοι του, αλλά και ειδικά οι εχθροί του να το προσομοιάζουν με άλλους πολιτικούς σχηματισμούς άλλων εποχών, λίγες, ελάχιστες ομοιότητες έχει.

Μία απ' αυτές -η πιό χτυπητή- είναι η χαρισματικότητα των αρχηγών τους.

Μάλιστα το blog τολμάει να πεί πως ο νέος, σημερινός τούτος αρχηγός, είναι περισσότερο χαρισματικός από τον προηγούμενο (και Μεγάλο Τυχοδιώκτη), αφού δεν στηρίζεται σ' ένα όνομα πολιτικά γνωστό, δεν προέρχεται από πολιτικό ''τζάκι''. Είναι αυτοδίδακτος και αυτοδημιούργητος στην πολιτική.

Όσο κι αν οι Κασσάνδρες σπέρνουν την καταστροφή παίρνοντας κυρίως παράδειγμα (αλλά και πρόφαση) αυτό του 1981, το blog έχει να παρατηρήσει πως οι μεγαλύτερες ανακαλύψεις και τα σπουδαιότερα επιτεύγματα του ανθρώπινου γένους έγιναν επειδή, αυτό ακριβώς, τόλμησε να βαδίσει σε ''άγνωστη γη''!

Πάντα ο ''τολμών άνθρωπος'', ο άνθρωπος με ανοιχτούς πνευματικούς ορίζοντες επεδίωξε να βαδίσει στο άγνωστο, και να δημιουργήσει ''εκ του μηδενός''.

Άλλες φορές μεγαλούργησε, και άλλες φορές πισωπάτησε και πισωγύρισε, πρόσκαιρα όμως, γενόμενος ταυτόχρονα πιό σοφός και πιο αποφασισμένος για νέες κορυφές!

Terra Incognita λοιπόν. Άγνωστη γη!
Δεν είναι κακό να περπατήσουμε την άγνωστη γη.
Κακό είναι να την θεωρήσουμε και να την ανακηρύξουμε πατρίδα μας, πριν την γνωρίσουμε!...

Υ.Γ.  Αυτά που ισχύουν για το μεγάλο πιά, ''αχαρτογράφητο'' κόμμα εξουσίας, ισχύουν και για τα μικρότερα ''άγνωστα'' αντιμνημονιακά κόμματα. Ας τα προτιμήσουμε.

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Δεν κάνει να μπερδεύουμε την άσκηση εξουσίας σε ένα οργανωμένο κράτος με τις αποστολές εξερεύνησης. Κανείς δεν αποκλείει ότι αυτός που παίζει μπλάκ τζάκ είναι αδύνατο να κερδίσει.Αυτό όμως κατά μόνας όχι να τραβάς τη μοίρα μιάς χωρας μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η τωρινή μας εμπειρία που έχουμε από προηγούμενες εξερευνήσεις σε άγνωστα εδάφη μας δίνει το όπλο να μπορούμε να υποψιαζόμαστε τι θα μας βρει σε νέα εδάφη βλέποντας μικρές ή μεγάλες ενδείξεις! Αν πάλι μας αρέσει να καιγεται η γούνα μας για να εξερευνούμε οπωσδήποτε τα άγνωστα εδάφη αυτό εξαρτάται από εμάς τους ίδιους. Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι από αυτά που έχω δεί μεχρι σήμερα μπορώ να συμπεράνω ότι το σημερινό μεγάλο αχαρτογράφητο έδαφος εαν αποφασίσουμε να το διαβούμε θα μας βγει σε κακό. Πολλές παράμετροι δεν ταιριάζουν.... Η εμπειρία μας στα μεγάλα λόγια ειναι πικρή. Η διαφορά θα έρθει από αυτούς που κρατάνε μικρό καλάθι ..... Να μην κατηγορούμε λοιπόν αργότερα αυτούς που μας εσπρωξαν να τα "εξερευνησουμε". Ο καθένας μας έχει μυαλό και οι αποφάσεις μας καθορίζουν το μέλλον μας.

    Υ.Γ Απεχθάνομαι αυτούς που θέλουν να μας κυβερνήσουν και δεν έχουν κανει ποτέ ενα μεροκάματο στη ζωή τους να δουν πως βγαίνει. Μην νομίζεις οτι αυτοί οι άνθρωποι θα σε καταλάβουν ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι πραγματικα παιζεται σε αυτες τις Εκλογες;
    Θα υπαρξει αλλη ευκαιρια η την επομενη φορα οι νεοι Νεοελληνες θα ειναι περισσοτεροι απο τους πραγματικους Ελληνες;
    Μεχρι ποτε ο καθε φυλαρχος θα αποφασιζει για το μελλον των παιδιων μας, αναλογα με το ποιο τζακι δινει τα περισσοτερα;
    Μεχρι ποτε θα τρωμε στην μαπα τους απεριγραπτους τυπους της Βουλης;
    Σαν λαος, θα φαμε ακομα μια φορα το παραμυθι η θα αποφασισουμε επιτελους να παρουμε την κατασταση στα χερια μας;
    Σε ακουω να λες, δεν γινονται αυτα τα πραγματα στην Ελλαδα,
    Για σκεψου,,,
    Ειναι πιο μαγκες οι Ισλανδοι που ψηφιζουν νομους μεσω διαδικτυου;
    https://www.youtube.com/watch?v=IYx6TweQ3YE
    Αν συμφωνεις με τα παπαπανω
    Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκλογικος νομος, εκλογικο συστημα, τροπος καταμετρησης των ψηφων,

    Μας ρωτησε ποτε κανενας αν συμφωνουμε;
    Οχι,
    Θα φταιμε εμεις αν τα γυρισουμε ολα αναποδα:
    Αν τα γυρισουμε αναποδα χωρις να παραβιαζουμε κανενα νομο;
    Τι ακριβως ειναι η Αμεση Δημοκρατια;
    Μηπως ειναι οτι ισχυει σημερα, γυρισμενο αναποδα;
    Μηπως μπορουμε να το κανουμε πραξη εδω και τωρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρθρο 1, παραγραφος 3 του Συνταγματος:
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ,
    Προτεραιοτητες που θα μπορουσαν για παραδειγμα να ειναι:
    Υποχρεωτικη εισφορα του πενηντα τοις εκατο των εισοδηματων των βουλευτων ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 1974, καταργηση του αφορολογητου του ΚΙΣ και υποχρεωτικη εισπραξη των διαφυγοντων φορων απο την εποχη του Βενιζελου, διαγραφη ολων των χρεων προς τις Τραπεζες, επαναφορα των μισθων και συνταξεων στα επιπεδα του 2009, ακυρωση των μνημονιων και της δανειακης συμβασης και ελεγχος του χρεους απο την ιδρυση του Ελληνικου κρατους, αμεση απομακρυνση ολων των παρανομων μεταναστων απο την χωρα, διεκδικηση του κατοχικου δανειου και των Γερμανικων αποζημιωσεων, κλεισιμο της Τραπεζας της Ελλαδος και αντικατασταση της με νεα Τραπεζα που θα ανηκει αποκλειστικα στους Ελληνες, καταργηση της ασυλιας των βουλευτων, δικαιωμα ψηφου στους
    Ελληνες του εξωτερικου,
    Δεκα προτεραιοτητες που θα ειναι το αποτελεσμα προτασεων απο ολους οσους θελουν να συμμετεχουν μεσω διαδικτυου,
    Προσκληση στα μικρα κομματα να δηλωσουν, ποια απο αυτα συμφωνουν με ολες τις προτεραιοτητες να τις κανουν πραξη οταν αναλαβουν εξουσια, και συμφωνουν οτι πριν απο καθε σημαντικη αποφαση θα ρωτανε την γνωμη του λαου με διαδικτυακο δημοψηφισμα,
    Συμφωνουμε να καταληξουμε σε ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΜΑ μετα απο διαδικτυακη ψηφοφορια,
    Στοχος ειναι να το φερουμε ΠΡΩΤΟ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ,
    Διαπιστωνουμε ποσοι ειμαστε που εχουμε προθεση να ψηφισουμε το ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΜΑ με δυο τροπους:
    Διαδικτυακη ψηφοφορια και Συντονισμος στις 9,00 καθε βραδυ, με ενα τραγουδι που θα διαλεξουμε με βαση τις περισσοτερες προτιμησεις των συμμετεχοντων,
    ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ,
    Το ποσοι πραγματικα ειμαστε ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ , για να μην μπορει ο καθε κεντρικος κομπιουτερ να μαγειρεψει τα αποτελεσματα των Εκλογων, και ο καθε σερβερ να μπλοκαρει την διαδικτυακη ψηφοφορια,
    Ακριβως για αυτον τον λογο η διαδικτυακη ψηφοφορια και οι προτασεις πρεπει να γινουν σε περισσοτερα απο ενα ιστολογια, οσο περισσοτερα τοσο το καλυτερο, με λινκς που οδηγουν απο καθενα σε ολα τα υπολοιπα,
    Ψηφιζουμε σε ολα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια μικρη οπως εμεις χωρα δεν μπορει να επηρεασει καμια εξελιξη σε πανευρωπαϊκο επιπεδο οπως ονειρευεται ο Τσιπρας.Την ωρα που ετοιμαζεται μια ποσοτικη χαλαρωση απο τη Γερμανια για ολη την Ευρωπη, εμας θα μας εξαιρεσουν!!!!!Βαραμε τη μπουνια στο μαχαιρι και θα το πληρωσουμε. Εν τω μεταξυ οι Τουρκοι θα ειναι ενα μηνα σε γυμνασια γυρω απο το Καστελλοριζο. Το γινατι βγαζει ματι.....
    Αγιε Παϊσιε θα επιβεβαιωθεις μεχρι κεραιας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΑΕΡΓΟ εβραιοπουλο φιλε μου δεν ονειρεύεται τίποτα απο αυτα που λες .
      Αποστολη του ειναι να βαλει την τάφοπετρα στον τάφο που άνοιξαν οι προηγούμενοι χαζαροι . Και μάθε οτι ειμαστε η πλουσιότερη και δυνατότερη χώρα της Ευρώπης .
      Πολίτες δεν υπάρχουν για να πάρουν στα χέρια τους τον παράδεισο που μας χάρισε ο Θεός .
      Ακου μικρή και αδύναμη χώρα ! .
      Ελληνας είσαι ; Η ραγιάς στο ψευτορωμεΐκο ;

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]