Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Handelsblatt: Καταστρέψτε την Ελλάδα, για παραδειγματισμό!

Άρθρο – σοκ της «σοβαρής» οικονομικής εφημεριδας Handelsblatt, αποκαλεί τους λαούς της Ευρώπης «αγέλες» και καλεί την Γερμανία να καταστρέψει την Ελλάδα για παραδειγματισμό! «Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει μία μαζική απόσυρση καταθέσεων από τις τράπεζές της», γράφει με νόημα η εφημεριδα στο ναζιστικό της παραλήρημα...
Συμπέρασμα; Μόλις η Ελλάδα σήκωσε κεφάλι, το κτήνος πέταξε το προσωπείο του!

Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt στηλιτεύει τη στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης, η οποία -όπως αναφέρει ο αρθρογράφος- λιγότερες από 48 ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της αιφνιδίασε τους εταίρους της με την απόφασή της να ματαιώσει «σημαντικά τμήματα» του συμφωνηθέντος προγράμματος λιτότητας και «εξασθένησε» με τη στάση της το «έως τώρα κοινό μέτωπο της ΕΕ κατά της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία».

Όπως εκτιμά ο αρθρογράφος, «αν οι Έλληνες επιβάλουν αυτήν τη γραμμή, θα μπορούσε να μετατραπεί η ΕΕ από μία πολιτική κοινότητα σε μία αυτοκαταστροφική αγέλη εθνικών κρατών. Γιαυτό οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να προσέξουν ώστε να μην επιτρέψουν να τους εμπλέξει ο Τσίπρας σε ένα σπιράλ εκατέρωθεν απειλών. Εν τέλει οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο έχουν καλύτερα "χαρτιά": Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει μία μαζική απόσυρση καταθέσεων από τις τράπεζές της, ούτε μπορεί ο Τσίπρας να δανειστεί χρήματα από τις κεφαλαιαγορές για τις ακριβές προεκλογικές του υποσχέσεις. Ούτε οι έλληνες ψηφοφόροι του έδωσαν την εντολή να μετατρέψει τη γενέτειρα της δημοκρατίας σε υποτελή του αυταρχικού Πούτιν. Η προσπάθειά του να εκβιάσει, εφόσον την εννοεί πραγματικά, είναι επομένως μία μεγάλη μπλόφα».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

11 σχόλια :

  1. Κώστα πιστεύω ότι σύντομα θα αφήσουν το "σκυλί τους" ελεύθερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν αμολάς σκυλιά, τότε δείχνεις τις πραγματικές σου διαθέσεις. Και στην περίπτωση αυτή, τέλος το κρυφτούλι από τους ευρωπαϊκούς λαούς που φάγανε αμάσητο κυρίως το ότι η Γερμανία θέλει το καλό της Ελλάδας... Θα υποφέρουμε, αλλά θα ξεσκεπαστούν. Αυτοί θα επιτίθενται, εμείς θα κερδίζουμε...

      Διαγραφή
    2. Έτσι ακριβώς.....
      Πάμε για βέβαιη μετωπική και βέβαιη χρεωκοπία. Η αλαζονεία στην ευρωπαϊκή πλευρά είναι τεράστια και γι αυτό το θεωρώ βέβαιο.

      Οι δικοί μας πρέπει να οργανωθούν και να έχουν αποθέματα σε φάρμακα, τρόφιμα, ενέργεια και πυρομαχικά (ανταλλακτικά). Όλα αυτά με μία οργάνωση του πρωτογενούς τομέα τροφίμων για επάρκεια για του χρόνου, θα μας κάνουν πιο πειστικούς και θα ενισχύσει την θέση της κυβέρνησης.

      Διαγραφή
  2. Για αρχή ας κάνουμε επιτέλους έναν λογιστικό έλεγχο του συνολικού χρέους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Χρυσοβελώνη το ζήτησε, αλλά την άκουσαν άραγε;;

      Διαγραφή
  3. Κώστα μήπως υπάρχει λινκ της Handelblatt γιαυτό το άρθρο;; Κάποιος απο Γερμανία λέει οτι δεν είδε τίποτε τέτοιο! Ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως μου στάλθηκε, έτσι και το ανέβασα. Ποτέ άλλοτε ο συγκεκριμένος αποστολέας δεν μου έστειλε κάτι που δεν ίσχυε. Αλλά, επειδή δεν είχε λινκ, αφησα την επιφύλαξή μου ότι "οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου"

      Διαγραφή
  4. Βλέπω με χαρά οτι κοινοποιήσατε την απάντησή μου για το λογιστικό έλεγχο, αλλά περιμένω ακόμα μια για το λινκ του παραπάνω άρθρου, αν υπάρχει...μέηλ elianna9621@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και εγω στη Γερμανια ειμαι δεν διαβασα κατι τετοιο στο Handelblatt.Στο αρθρο που διαβασα http://www.handelsblatt.com/politik/international/athen-tsipras-und-europas-linke-die-griechische-revolution/11308716.html βλεπει τα πραγματα ως εχουν μετα την εκλογη της νεας κυβερνησης και καταληγει μαλιστα οτι το παραδειγμα των Αθηνων μπορει να αποτελεσει σχολειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΣΑΣ. ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΗ (ΤΟ Η ΜΕ ΗΤΑ, ΛΟΓΩ ΑΝ,ΘΑ ΕΑΝ ΝΑ ΚΛΠ) Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΤΕ ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ. ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΝΑΖΙ (ΕΙΠΑΜΕ ΑΝ) ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΧΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΚΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ. (ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ) ΚΑΠΟΤΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΗ ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το γεγονος,οτι η Γερμανια,ειναι μια χωρα που προκαλεσε δυο παγκοσμιους πολεμους,και εξακολουθει να ειναι αδιορθωτη,τα λεει ολα. Ακομα και μεγαλοι λογοτεχνες ,χρονια πισω πολλα,μεσα στα βιβλια τους προεβλεψαν οτι και ο γ'παγκοσμιος,παλιν απο την Γερμανια θα ξεκινησει. Η γερμανια λοιπον ειναι η "σταθερα' της καταστασης. Μπορει καποιος να μου πει,τι σοι αρρωστια εχουμε οι υπολοιποι ευρωπαιοι και τους αφηνουμε να σηκωνουν κεφαλι;Δεν μπορει...καποιο τζτζεμα το εχουμε και εμεις !!!! Βεβαια,αποψε με τον Πουτιν,ηταν μαζεμενη,εως εντρομη! Θεωρουμε την απαιτηση για τις αποζημειωσεις στους Ρωσσους τυχεα κινηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]