Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το μεγάλο πείραμα

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Για πρώτη φορά στην Ευρώπη εκλέγεται ένα αριστερό κόμμα στην κυβέρνηση μίας χώρας, ενώ ασφαλώς αποτελεί παγκόσμιο νεωτερισμό η κυβερνητική συνεργασία μίας αρκετά αριστερής, με μία αρκετά δεξιά πολιτική παράταξη.

Οφείλει βέβαια κανείς να είναι υπομονετικός, αποφεύγοντας να κάνει οποιαδήποτε κριτική στηριγμένη στα λόγια και όχι στις πράξεις - επίσης να σέβεται τον πρωθυπουργό που επέλεξαν οι συμπολίτες του ως Θεσμό, ακόμη και αν δεν συμφωνεί με την πολιτική ή με την ευρύτερη στρατηγική και τακτική του.

Άλλωστε το ζητούμενο δεν είναι η συμφωνία ή μη, αλλά το τελικό αποτέλεσμα - το οποίο κρίνει από μόνο του τους πάντες και τα πάντα.

Σε κάθε περίπτωση, η πρώτη ενέργεια του νέου πρωθυπουργού της χώρας, η απόθεση δηλαδή λουλουδιών στον τάφο αυτών που εκτέλεσαν οι ναζί στην Καισαριανή την 1η Μαΐου του 1940, ήταν εξαιρετική - συγκρουσιακή επίσης, σε σχέση με τον αυτόκλητο, αυταρχικό ηγεμόνα της Ευρώπης: με τη Γερμανία.

Ας ευχηθούμε τα καλύτερα στον ίδιο, στο κόμμα του, σε όλους εμάς και ειδικά στην Ελλάδα - αφού ξεκινάει μία καινούργια πορεία, η επιτυχία της οποίας δεν εξαρτάται μόνο από τη νέα κυβέρνηση, αλλά και από όλους εμάς τους Έλληνες.

Η άποψη μας παραμένει βέβαια η ίδια - ότι πρέπει να προσδεθούμε, επειδή η πτήση θα έχει πολλές και απότομες αναταράξεις. Πόσο μάλλον όταν το κυβερνών κόμμα έχει εκδώσει τόσα πολλά γραμμάτια, που δεν θα απαιτηθεί πολύ χρόνος για να διαπιστωθεί η φερεγγυότητα τους.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Για την Δανειακή Σύμβαση τι θα γίνει; Θα την περάσουν απο την Βουλή για την επικυρώσουν με τους 180 βουλευτές όπως έχουν πεί στο παρελθόν ή θα συνεχίσουν με αυτή 'ως έχει;
    Απο εκεί θα πρέπει να ξεκινήσουν κατα την γνώμη μου και μετα να ακολουθήσουν όλα τα άλλα. Η σύμβαση αυτή μας απαγορεύει να δανειστούμε απο τρίτους έξω απο την τρόικα.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]