Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι είπε ο Τσίπρας στον Βαρουφάκη μετά το όχι στην τρόικα

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο λένε ότι μόλις τώρα αρχίζει η πραγματική διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές 

Τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ενημέρωσε τηλεφωνικά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης για την κατάληξη της συνάντησής του με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και την ολοκληρωτική απόκλιση απόψεων που διαπιστώθηκε.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου τόνιζαν ότι ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στους χειρισμούς του κ. Βαρουφάκη.

Το πρωθυπουργικό επιτελείο σημειώνει ότι ήταν αναμενόμενο να μην υπάρξουν από την πρώτη στιγμή συμπτώσεις απόψεων με τους Ευρωπαίους, καθώς θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να παραδεχθούν οι Βρυξέλλες ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα είναι άδικο και αδιέξοδο.

Σημείωναν, δε, ότι μόλις τώρα αρχίζει η πραγματική διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Θεωρούμε αδιανόητο σε μια πολυκατοικία να πληρώνουν κοινόχρηστα μόνον οι μισοί, θεωρούμε
    όμως αποδεκτό στην Ελλάδα η φοροδιαφυγή να υπερβαίνει το 42%. Αν η νέα κυβέρνηση δεν
    λάβει αποτελεσματικά μέτρα, τότε, δυστυχώς τα συνήθη υποζύγια δεν θα μπορέσουν να σώσουν
    τη χώρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για δες λιγο πιο περα αγαπητε,


      Δεν χρειάζεται να ειναι κάποιος έμπειρος ώστε να διακρίνει την απίστευτη ταραχή του Σουλτς κατά την διαρκεια των δηλώσεων του. Ήταν προφανές οτι κάτι του χάλασε την ατζέντα οδηγώντας τον σε στροφή 180 μοιρών και παντελή εγκατάλειψη της πολιτικής των απειλών. Τι ήταν αυτο;
      Η αντρίκια στάση και τοποθέτηση του Αλέξη κατα την διαρκεια της κατ’ ιδίαν συζήτησης των δύο ανδρών. Συγκεκριμένα, όταν ο Σουλτς αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα καταπολέμησης ……της φοροδιαφυγής, ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε και του επισήμανε: «Γνωρίζετε ασφαλώς ότι μια εκ των βασικών αιτιών απώλειας φόρων, ειναι ο τρόπος λειτουργίας μεγάλων γερμανικων εταιρειών που κάνουν εικονικές ενδοομιλικές συναλλαγές… Ελπίζουμε να σας έχουμε στο πλευρό μας κατά την επίλυση αυτής της κατάστασης!»
      Και συμπλήρωσε στον Σουλτς που ήδη είχε αρχίσει να ιδρώνει ότι «υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις απώλειας δισεκατομμυρίων απο το δημόσιο λόγω εταιρικής διαφθοράς όπως επιβεβαίωσε και η… Γερμανική δικαιοσύνη! Και αυτά θα προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε»!!
      Ηταν η πρώτη φορά εδω και πέντε χρόνια που Έλληνας πρωθυπουργός έκοψε το παραμύθι της δαιμονοποίησης των Ελληνων ως φοροφυγάδων και έδειξε έναν Γερμανό πισω από καθε Έλληνα απατεώνα.
      Το αποτέλεσμα; Η θλιβερή εικόνα του Σουλτς που αντί να κουνά το δάχτυλο, έψαχνε για σωσίβιο στο… Ποτάμι!

      Πηγη:

      http://olympia.gr/2015/01/30/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CE%B7-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CE%BC%CF%86%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B7-%CF%80/


      ΥΓ: Ειπες τιποτα;



      ΓΜ

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]