Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βενιζέλος με πλήρη λιπαρά

Ελευθέριος ο Κρης ήταν αποβουτυρωμένη εκδοχή του Βαγγέλη του Μακεδόνα – Φαντάσου πόσα μπορεί να κάνει ο νέος!

Γράφει ο Παναγιώτης Λιακός

Φίλε αναγνώστη, ξέρεις πως έγινε πρωθυπουργός ο Ελευθέριος Βενιζέλος το 1917; Σου το έχουν πει ποτέ; Σ’ το ‘χουν κάνει λιανά; Σ’ το έχουν αναλύσει;
Αν όχι, μάθε τούτο:
Στις 3 Νοεμβρίου το 1916 οι Αγγλογάλλοι ζήτησαν από την κυβέρνηση των Αθηνών σχεδόν το σύνολο του πολεμικού υλικού της χώρας! Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος αρνήθηκε να υπακούσει.
Στις 18 Νοεμβρίου έγινε κανονική απόβαση 3.000 Γάλλων και Βρετανών στρατιωτών στο λιμάνι του Πειραιά! Ο στόλος των αγγλο-γάλλων, για να δείξει πόσο αποφασισμένος ήταν και να μας… πείσει να ταχθούμε με το μέρος της Αντάντ στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μας έκανε κι ένα «δωράκι»: Βομβάρδισε την Αθήνα και τον Πειραιά.
Ο βασιλιάς είχε θεωρηθεί από τους «συμμάχους» μας «γερμανόφιλος» (επειδή επεδίωκε την ουδετερότητα της Ελλάδας), ενώ ο Βενιζέλος ήταν η προτίμησή τους (επειδή ήθελε ό,τι ήθελαν οι «σύμμαχοι»).
Ο αποθεωμένος από το σύγχρονο ελληνικό κράτος Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν ο πιστότερος και φανατικότερος υποστηρικτής των απόψεων των Αγγλο-γάλλων, όποιες κι αν ήταν αυτές. Αν έλεγαν οι πρωθυπουργοί της Αντάντ ότι πάντα βρέχει στην Ελλάδα, εκείνος θα κυκλοφορούσε μονίμως με ομπρέλα.


Για να μην τα λέμε και πολλά, ο Βενιζέλος, που είχε κάνει δική του κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη και είχε κηρύξει έκπτωτο τον βασιλιά, με τις ευλογίες των ξένων πρεσβειών και τα λόγχες των φαντάρων που βομβάρδισαν την πρωτεύουσα της Ελλάδας, έγινε πρωθυπουργός και των Αθηνών τον Ιούνιο του 1917.
Μετά, για να εξυπηρετήσει ορισμένα συμφέροντα (μαντέψτε ποια), έμπλεξε την πατρίδα μας στην μικρασιατική περιπέτεια. Τη συνέχεια τη γνωρίζετε.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, της θνήσκουσας Πασοκάρας, δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Όπως είχαμε γράψει, «ο κυρ αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη «κάλεσε τον ελληνικό λαό να μην επαναλάβει το λάθος που έκανε το 1920(!) και αυτή τη φορά να ψηφίσει υπέρ του… Βενιζέλου ώστε να μην έρθει μία νέα Μικρασιατική Καταστροφή!»

Αυτό το έκανε επειδή έχει αλαφιάσει ο φουκαράς με το κόμμα του Γιωργάκη. Φοβάται μην φάει πόρτα από τους οπαδούς της δυναστείας Παπανδρέου και παραλληλίζει τον εαυτό του με τον άλλο Βενιζέλο, τον Ελευθέριο, λησμονώντας ότι σ’ αυτόν κυρίως οφείλεται η Μικρασιατική Καταστροφή.
Ουαί!

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Το πολιτικό σύστημα αποτελείται από ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ (που το ελέγχουν) και μερικούς αιθεροβάμονες ερασιτέχνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]