Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πανηγυρίζουν οι ισλαμιστές για τις δολοφονίες στη Γαλλία

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εξήρε τους δράστες της επίθεσης στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo με τους 12 νεκρούς χαρακτηρίζοντάς τους "ηρωικούς τζιχαντιστές", ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό δίκτυο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

Σύμφωνα με το δίκτυο, το ΙΚ εξήρε τους δράστες με σύντομη ανακοίνωση στο πλαίσιο του καθημερινού του ραδιοφωνικού δελτίου, η οποία χθες Πέμπτη αναμεταδόθηκε στο Twitter και σε τζιχαντιστικές ιστοσελίδες.

"Ξεκινάμε το δελτίο μας με τη Γαλλία. Ηρωικοί τζιχαντιστές σκότωσαν 12 δημοσιογράφους και τραυμάτισαν δέκα ακόμη εργαζόμενους στη γαλλική εφημερίδα Charlie Hebdo και αυτό έγινε στο όνομα του προφήτη Μωάμεθ, ας έχει ειρήνη κι ευχές από τον Αλλάχ", αναφέρει το μήνυμα.

Τζιχαντιστές στη Σουηδία γιόρτασαν την σφαγή στη Γαλλία
Ανώνυμη ομάδα τζιχαντιστών στη Σουηδία και υποστηρικτές τους, γιόρτασαν τη χθεσινή επίθεση στη γαλλική σατιρική εφημερίδα «Charlie ebdo» στην πόλη Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, μέσω του Facebook.

«Τώρα τα βρωμερά γουρούνια θα πρέπει να το ξανασκεφθούν, πριν κοροϊδέψουν τον Αλλάχ και τον Προφήτη Του», έγραψε ένα μέλος της εν λόγω ομάδας τζιχάντ στο Facebook.
“Ζητάμε επίμονα από τον Αλλάχ, να αυξηθούν αυτές οι επιθέσεις και να αποδεχθεί τους αδελφούς και τις αδελφές που θα συμμετάσχουν σε αυτές», γράφει ένα άλλο σημείωμα.

Η σουηδική τηλεόραση που "έπιασε" τα μηνύματα στο κοινωνικό δίκτυο, αναφέρει ότι τα άτομα αυτά που επικροτούν την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, είναι τζιχαντιστές που πολέμησαν στη Συρία και το Ιράκ στο πλευρό της τρομοκρατικής ομάδας του ‘Ισλαμικού Κράτους’.

Στη Σουηδία, λόγω της αιματηρής επίθεσης στη Γαλλία, τέθηκαν αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τον διάσημο Σουηδό σκιτσογράφο Lars Vilks.

Ο Vilks τα τελευταία χρόνια ήταν στόχος πολλών προγραμματισμένων δολοφονιών, μετά τη δημοσίευση σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ με σώμα σκύλου, στην εφημερίδα «Nerikes Allehanda».

Ο Lars Vilks δεν αρνήθηκε ότι ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με ένα τρομακτικό σενάριο για τον ίδιο, αλλά, όπως επεσήμανε, δεν θα είναι τόσο τρομερό, όσο αυτό που συνέβη στη Γαλλία με 12 νεκρούς.

Δικάζονται Γερμανοί για συμμετοχή σε τζιχάντ
Ένας 36χρονος Γερμανός πολίτης και ένας 27χρονος Τούρκος πολίτης προσήχθησαν σε δίκη στο Βερολίνο με την κατηγορία της ένταξης σε ξένη τρομοκρατική οργάνωση στη Συρία αλλά η ακροαματική διαδικασία αναβλήθηκε μετά από σχετικό αίτημα της υπεράσπισης για άκυρη συμμετοχή ορισμένων μελών του δικαστηρίου που θα προκαλούσε τη μη δίκαιη δικαστική αντιμετώπιση των κατηγορουμένων.

Ο ομοσπονδιακός Εισαγγελέας Ματίας Κράους ανέφερε στο κατηγορητήριο ότι οι ύποπτοι είχαν ταξιδέψει στη Συρία το 2013, όπου ενώθηκαν με την οργάνωση Γιουνούντ αλ-Σαμ, μια ομάδα Τσετσένων, με τους οποίους εκπαιδεύτηκαν και εν συνεχεία πολέμησαν.

Η Γιουνούντ αλ-Σαμ αποσκοπεί στη δημιουργία ενός χαλιφάτου στην περιοχή όπου είναι επιχειρησιακά ενεργή, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό Εισαγγελέα.

Το γερμανικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων και Ασφάλειας περιγράφει την τσετσένικη οργάνωση ως μια καλά εκπαιδευμένη ομάδα, η οποία συνεργάζεται με το Μέτωπο αλ Νόσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στο πόλεμο της Συρίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]