Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μία πολλά υποσχόμενη αλλαγή ηγεσίας στην ΕΥΠ

Σε ανύποπτο χρόνο, σε τηλεοπτικό πάνελ και καθώς συζητιόταν η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, ο κ. Ρουμπάτης ως δημοσιογράφος έκανε μία πολύ καλή τοποθέτηση, δεικτική των θέσεών του.
"Ο Γ. Ρουμπάτης λοιπόν στην τοποθέτησή του, ενώ ήταν απολύτως καταδικαστικός απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου,κατέθεσε τον σοβαρό του προβληματισμό για την περίπτωση του Κώστα Καραμανλή. Είπε, ότι από τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου όπου ως πρωθυπουργός είχε μπλοκάρει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, κάνοντας χρήση του δικαιώματος αναβλητικής αρνησικυρίας (βέτο), άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου εναντίον της κυβέρνησής του και του ιδίου προσωπικά" (Πηγή).
Ο κ. Ρουμπάτης επιλέχθηκε για νέος διοικητής της ΕΥΠ και ήδη από την Παρασκευή 30/1/2015 έχει αναλάβει καθήκοντα. Μία επιλογή πολλά υποσχόμενη, αλλά και με δεδομένη την πάρα πολύ καλή γνώση του διεθνούς περιβάλλοντος, αποκαλυπτική για την επικείμενη (πολύ καλή) στόχευση των Ελληνικών Μυστικών Υπηρεσιών. Μία σοβαρότατη επιλογή στο πρόσωπο του κ. Ρουμπάτη για τη διοίκηση της ΕΥΠ, σηματοδοτεί αυτό που θα έπρεπε να ειναι αυτονόητο, ότι η ΕΥΠ πρέπει να κοιτά προς τα έξω...

Η ανακοίνωση του ονόματος του Γιάννη Ρουμπάτη για τη θέση του διοικητή της ΕΥΠ ξάφνιασε πολλούς αφού αφενός ανακοινώθηκε Σάββατο και αφετέρου τοποθετείται για πρώτη φορά στα χρονικά της υπηρεσίας ένας δημοσιογράφος στη θέση του διοικητή εκεί όπου τοποθετούνταν κατά κόρον ένστολοι (στρατιωτικοί και αστυνομικοί) και πρέσβεις (εξαιρέσεις οι περιπτώσεις Τσίμα, Παπαγγελόπουλου και Δραβίλλα).

Το κρίσιμο ραντεβού για τη συγκεκριμένη απόφαση όπως αποκαλύπτει ο Γιώργος Κατσίγιαννης στο Secret της εφημερίδας "Παραπολιτικά" που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη. Ο γνωστός δημοσιογράφος επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου όπου και περίμενε να συναντηθεί με τον Νίκο Παππά ενώ ενδεχομένως συνάντησε κατ' ιδίαν και τον Αλέξη Τσίπρα.

Μία επίσκεψη στην ιστοσελίδα της ΕΥΠ δείχνει ότι η αλλαγή της διοίκησης της υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ παρόλο που ανακοινώθηκε σήμερα.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου 1948 στα Ιωάννινα, σπούδασε στις ΗΠΑ, και είναι διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Johns Hopkins της Ουάσινγκτον.
Υπήρξε ανταποκριτής της εφημερίδας Το Βήμα στην Ουάσινγκτον. Μετά την άνοδο του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία το 1981, ο Γιάννης Ρουμπάτης έγινε ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Διεθνών ΜΜΕ.
Τον Μάρτιο του 1987 τοποθετήθηκε στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, παραμένοντας μέχρι τον Ιούνιο του 1988, οπότε ο Ανδρέας Παπανδρέου αποφάσισε να επαναφέρει στη θέση αυτή τον Δημήτρη Μαρούδα.
Από το 1994 ως το 1999 διετέλεσε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ εξελέγη από τους συναδέλφους του και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για το διάστημα 1995 – 1999.
Το 1987 εξέδωσε το βιβλίο Δούρειος Ίππος: Η αμερικανική διείσδυση στην Ελλάδα, 1947-1967, βασισμένο στην διδακτορική διατριβή του για το Johns Hopkins, στο οποίο καταγγέλλει τόσο τις τότε αμερικανικές κυβερνήσεις όσο και την ελληνική μετεμφυλιακή Δεξιά για την διαπλοκή της με αμερικανικές υπηρεσίες.

Από εμάς κανένα άλλο σχόλιο.
Σε αναμονή του δύσκολου έργου που έχει να επιτελέσει, ευχόμαστε καλή επιτυχία στον πατριώτη Γιάννη Ρουμπάτη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

10 σχόλια :

  1. ΚΩΝ/ΝΕ ΣΥΜΦΩΝΩ!!! ΑΦΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗ ΓΑΠ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλή και έξυπνη επιλογή από τον Τσίπρα... ΜΠΡΑΒΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας ελπισουμε το καλυτερο για την Πατριδα και την υπηρεσια μας δεδομενου οτι τα τελευταια χρονια ειναι τελειως υποβαθμισμενη και να επανελθουν οι σωστοι ανθρωποι στην θεση τους.!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτα δίκιο φίλεμου, εγκρίνω και επαυξάνω..........
      Νίκος από Χίο

      Διαγραφή
    2. Με την πολιτική ΓΑΠ/ΜΠΙΚΑ και την ανοχή Δραβίλα , αρκετοί υπάλληλοι αναγκάσθηκαν να φύγουν η διώχθηκαν άδικα, καιρός να αποκαταστηθούν ,
      Νίκος από Χίο

      Διαγραφή
  4. Εύχομαι καλή επιτυχία και αποκατάσταση των αδικιών, για το καλό της υπηρεσίας.
    Νίκος από Χίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΦΙΛΕ ΝΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ... ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!!!

      Διαγραφή
  5. Νομίζω ότι στην ιστοσελίδα της Ε.Υ.Π. υπάρχει ένα λάθος... Αφού ο νέος Διοικητής της Υπηρεσίας είναι Διδάκτορας Πανεπιστημίου και μάλιστα του Johns Hopkins τότε έπρεπε να γράφει Δρ. Ιωάννης Ρουμπάτης αντί για Κος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι αν ο Δρ. Ρουμπάνης, είναι ο "δούρειος ίππος" των αντίστοιχων αμερικάνικων υπηρεσιών CIA,NSA και λοιπών τοιούτων?. Λέω.....εγώ τώρα. Αμερικανοτραφείς και αμερικανοσπούδαχτους φοβού και δώρα φέροντες. Έχουν δει πολλά τα μάτια μας και ακούσει τ' αυτιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΡΟΥΜΠΑΤΗς ????
    ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΧΑΖΑΡΟΥ....
    ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥ,
    ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΠΕΤΩΝ...
    ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΧΑΖΑΡΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ...
    ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ !
    φιδια και σκουλικια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]