Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι μας έλεγε, τι έκανε, και τα επιστημονικής φαντασίας τηλεοπτικά σποτ!

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι ο πρωθυπουργός πρότεινε κυβέρνηση συνεργασίας που θα πρέπει - εκτός από το νέο δάνειο, τις επόμενες δόσεις κ.λπ. – να διαχειριστεί «και τα εξής, όπως ο ίδιος τα περιέγραψε: το όνομα των Σκοπίων, τις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο, τις αποκρατικοποιήσεις, την αξιοποίηση του πλούτου και της περιουσίας του ελληνικού λαού, τα κοινοτικά κονδύλια, πολλές σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις, τις αλλαγές στις Τράπεζες», με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διερωτάται αν «είναι δυνατόν, όλα αυτά να γίνουν ερήμην του ελληνικού λαού; Είναι δυνατόν να τα χειριστεί μια κυβέρνηση χωρίς εντολή και χωρίς νομιμοποίηση…»!!!

Ποιος τα έλεγα αυτά; Μα ο απερχόμενος πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, τον Νοέμβριο του 2011, όταν ήταν όμως αντιπολίτευση… Τότε, για όλα αυτά τα θέματα, ήθελε την εντολή και την νομιμοποίηση του Ελληνικού λαού, την οποία όμως τώρα ήθελε να αποφύγει με κάθε θυσία… Και κατηγορούσε τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε εκλογές! Βέβαια το 2012 κέρδισε τις εκλογές και την συγκατάθεση του Ελληνικού λαού συγκυβερνώντας όμως με αυτούς που κατηγορούσε, και ορθώς, ότι κατέστρεψαν την χώρα. Με το ΠΑΣΟΚ!!! Εκτός και αν το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου ήταν το «κακό» ΠΑΣΟΚ, ενώ το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου είναι το «άγιο» ΠΑΣΟΚ!!!

Και πως κέρδισε ο κύριος Σαμαράς τις εκλογές του 2012; Τι υποσχέθηκε ότι θα έκανε άμεσα τον Μάιο του 2012; Διαβάζουμε στον τύπο της εποχής ότι σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά του 2012, οι προτεραιότητες του ιδίου είναι οι εξής τρεις:
* Ανάκαμψη –Ανακούφιση.
* Επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής και
* Δικαιοσύνη και Ασφάλεια για να αποκατασταθεί η κοινωνική συνοχή.


Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι οι πολίτες έχουν να κερδίσουν από την πολιτική που προτείνει τα εξής πέντε πράγματα:
Α) Θέσεις εργασίας (το επανέλαβε τρεις φορές, τονίζοντας επίσης άλλες τρεις φορές τον όρο δουλειές). Προέταξε την ανάκαμψη σε πρώτη φάση και μετά την ανάπτυξη.
Β) Ανακούφιση των δανειοληπτών – των νοικοκυριών, αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου.
Γ) Παραμονή στο ευρώ με συνθήκες τέτοιες που επιτρέπουν στην Ελλάδα να επιβιώσει και να αναπτυχθεί. Εδώ προέβαλλε την επαναδιαπραγμάτευση.
Δ) Αποκατάσταση αδικιών που ήδη έγιναν και άμεση αποκατάσταση των πιο ακραίων αδικιών.
Ε) Μέτρα για την ασφάλεια του πολίτη, για την εγκληματικότητα που είναι πια ανεξέλεγκτη και τη λαθρομετανάστευση που διαλύει τον κοινωνικό ιστό των πόλεων.

Υπόσχεση για 150.000 θέσεις εργασίας. Ο κ. Σαμαράς έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα σε μέτρα που θα αυξήσουν την απασχόληση για να στηριχθούν οι νέοι που πλήττονται αρκετά από την ανεργία….»

Τι έκανε από όλα αυτά; Απλά αύξησε τις θέσεις εργασίας στις υποσχέσεις του από τις 150.000 που ήταν το 2012 σε 770.000!!!! Σίγουρα το νούμερο αυτό είναι εντυπωσιακό και πολύ καλύτερο από το προηγούμενο των 150.000!!! Και πως θα υλοποιήσει την υπόσχεση του; Σιγά το πρόβλημα! Γιατί υλοποίησε καμία από τις προηγούμενες υποσχέσεις του για να υλοποιήσει τις καινούργιες; Ανακούφισε κανένα δανειολήπτη ή νοικοκυριό στα χρόνια που κυβερνά; Αποκατέστησε έστω και κάποια ακραία αδικία; Μείωσε την εγκληματικότητα; Ή μήπως επαδιαπραγματεύτηκε τίποτα και δεν το πήραμε όλοι οι άλλοι είδηση; Ο λαός το μόνο που ξέρει είναι ότι η κυβέρνηση Σαμαρά υπακούει πιστά στα e-mails που λαμβάνει από την Τρόικα… Όλα τα άλλα είναι κουραφέξαλα…

Μήπως χρειάζεται να υπενθυμίσουμε που έχει φθάσει η ανεργία; Μήπως καλύτερα να υπενθυμίσουμε που βρίσκεται η ανεργία των νέων για τους οποίους κόπτεται τώρα ο κ. Σαμαράς; Μήπως για αυτό δεν θα ψηφίσουν και οι 180.000 νέοι ψηφοφόροι; Λέμε μήπως; Μήπως χρειάζεται να υπενθυμίσουμε τίποτα για την ανάπτυξη; Ότι μάλλον έχει χάσει το τρένο και τρέχα γύρευε πότε είναι το επόμενο; Μήπως χρειάζεται να υπενθυμίσουμε πόσοι συνάνθρωποι μας αυτοκτόνησαν; Και για όσους αντιμετωπίζουν με περισσή ευκολία εκείνους που αυτοκτόνησαν τοποθετώντας τους στην κατηγορία των «προβληματικών» ατόμων, θα τους εξηγήσουμε ότι για αυτό υπάρχουν τα πολιτισμένα κράτη. Για να βοηθούν πάνω από όλα τις ευπαθείς ομάδες… Όχι για να τις οδηγούν στην εξόντωση.

Και να έλεγες ότι κατάλαβαν τόσο καιρό που κυβερνούν τα λάθη τους; Μπαααα!!! Το βλέπουμε στα τηλεοπτικά διαφημιστικά μηνύματα του κ. Σαμαρά. Ωραία η καμπαρτινούλα του, πολύ ωραίο και το ζιλεδάκι (σαν αυτά του κ. Παπούλια που τουλάχιστον αυτός έχει και κάποια ηλικία) που φορά στο σποτ με την οικογένεια, καθότι «συντηρητικός», που τους αναλύει τα ψέματα του, αλλά να μας πουν επιτέλους και καμιά αλήθεια… Θα ήταν πολύ πιο έντιμο και ο λαός πιθανά να εκτιμούσε πολύ περισσότερο αν σε αυτά τα σποτ ο κ. Σαμαράς έβγαινε και έλεγε, άλλα σας είχα υποσχεθεί άλλα έκανα. Προσπάθησα, αλλά δεν με άφησαν…

Και κάτι τελευταίο που αφορά τα επιτεύγματα της σημερινής κυβέρνησης… Παρακαλούμε όλους να προσθέσουν στα κιτάπια τους ως «επίτευγμα» της κυβέρνησης την αφαίρεση της αρμοδιότητας του Πόθεν Έσχες από την ανεξάρτητη αρχή για το «Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», υπό τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Παναγιώτη Νικολούδη. Υπεύθυνη πια είναι η Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής!!!! Όταν η Βουλή είχε την αρμοδιότητα είχε βρεθεί ποτέ κάτι; Η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου χρήματος πόσες υποθέσεις βρήκε; Δηλαδή και ο έλεγχος του Πόθεν Έσχες θα έχει το αποτέλεσμα που είχαν οι κατά καιρούς εξεταστικές επιτροπές της Βουλής. Μηδέν δηλαδή…

Αν νομίζουν τώρα, ότι θα κερδίσουν εκλογές, μπα δεν νομίζουμε να έχουν τόσο υψηλούς στόχους, ο στόχος τους πρέπει να είναι ο μη καταποντισμός τους, επειδή μίλησε ο «αμίλητος» σωθήκανε!!! Και αυτός ο δύστυχος, ο Ραφηνάτος, ο «αμίλητο νερό», όλα αυτά τα χρόνια της σιωπής, που για κάποιους είχαν και νόημα του τύπου «δεν μιλάει ο μεγάλος γιατί έχει πολλά να πει» τι βγήκε και είπε; Να στηρίξουμε τον Σαμαρά και την Νέα Δημοκρατία!!! Ναι «μεγάλε»… Όπως στήριξε όλους εμάς η Νέα Δημοκρατία, εσύ, ο Σαμαράς, τόσα χρόνια…
Γι αυτό εσύ εγκατέλειψες την εξουσία μόλις είδες τα δύσκολα…
Γι αυτό ο Σαμαράς έκανε το άσπρο-μαύρο στα όσα υποσχόταν..
Γι αυτό και μας κάνατε όλοι μαζί την ζωή μαύρη, για να σας στηρίξει τώρα ο Ελληνικός λαός;
Για ποιο λόγο; Για να μην χάσετε την εξουσία; Ε; Έχετε κανέναν άλλο λόγο; Με τίποτα…

Έρχεται κάποτε η ώρα που τα ψέματα τελειώνουν… Και κάποτε θα έρθει και η ώρα που κάποιοι, τουλάχιστον κάποιοι αν όχι όλοι, θα πληρώσουν για τα εγκλήματα τους εναντίον αυτής της χώρας και του λαού… Ελπίζουμε τουλάχιστον αυτό να το πράξει η όποια νέα κυβέρνηση εκλεγεί… Είναι το λιγότερο που θα πρέπει να κάνει για να είναι ένα μάθημα για τους επόμενους… Αν δεν κάνει ούτε αυτό, πέρα από όσα έχει υποσχεθεί, ζήτω που καήκαμε…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]